základní část, 3. kolo
28.09.2023 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar poprvé zaváhal, jelikož v dohrávce 3. kola remizoval s Heraclesem 1:1

Alkmaar až do tohoto čtvrtečního duelu předváděl na ligové scéně famózní výkony a v pěti odehraných zápasech ještě neztratil ani bod, ovšem nyní proti nováčkovi z Almela neudržel rychle nabité vedení a s konečným výsledkem 1:1 určitě nemůže být spokojen. AZ se sice vrátilo na druhou příčku Eredivisie se šestnácti body, ale za vedoucím PSV zaostává o body dva. Naopak hostům po senzační remíze patří přijatelné deváté místo s osmi body.

Domácí výběr přesně před týdnem selhal při vstupu do hlavní fáze Konferenční ligy na půdě bosenského týmu Zrinjski Mostar (3:4), pak si ale spravil chuť ve Zwolle (3:0) a v této dohrávce se nepochybovalo, že opět vyhraje. První velkou šanci si vypracoval již po necelých šesti odehraných minutách, kdy zahrozil řecký kanonýr Vangelis Pavlidis, který po hezkém centru z pravé strany nebezpečně hlavičkoval před hranicí brankového území, ovšem balón uklidil celkem výrazně vedle protější tyče.

Stejný hráč se však přeci jen prosadil za dalších sedm minut a vsítil již svou osmou ligovou trefu tohoto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže. Tentokráte dostal svůj celek do vedení po finální pobídce Sugawary do volného prostoru a zblízka nekompromisně napálil balón do sítě do protipohybu bezmocného gólmana Brouwera. Domácí dominovali na trávníku i v následujícím průběhu, avšak proti nebezpečným ranám Van Brederodeho s Pavlidisem fantasticky zasahoval Brouwer.

Heracles z ničeho nic srovnal krok osm minut po výměně stran. O nečekanou branku se postaral šestadvacetiletý marocký záložník Anas Ouahim, jenž využil brilantního skákavého centru Bakboorda z pravé strany a prvním dotykem pokořil pozdě reagujícího brankáře Ryana. Alkmaar se pak snažil převrhnout misky vah na svou stranu, nicméně do gólových možností se až v samém závěru dostal agilní Pavlidis a toho parádním způsobem vychytala největší hvězda utkání Brouwer.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele