základní část, 34. kolo
19.05.2024 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Het Kasteel (© AFP)

Sparta udolala Heerenveen a v play-off o KL zavítá do Utrechtu

Rotterdamská Sparta zvládla své závěrečné vystoupení v základní části tohoto ročníku Eredivisie a v domácím prostředí udolala trápící se Heerenveen nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky tomu se udržela na osmém místě tabulky s devětačtyřiceti body, za sedmým Utrechtem zaostala o jediný bod a právě na půdě tohoto protivníka se představí už ve čtvrtek v semifinále play-off o předkolo Konferenční ligy. SC nevyhrálo počtvrté za sebou a sezóna pro něj skončila.

"Srdíčka" ještě před dvěma týdny také živila naději na play-off, jenže kvůli zpackanému závěru obsadila až jedenáctou pozici se sedmatřiceti body. A kvůli této prohře klesla o bod za desátou Fortunu. První poločas rozhodně nezvedal diváky ze sedadel, za celých pětačtyřicet minut totiž nebyla k vidění jediná vážnější příležitost a celkově se urodily jen čtyři přímé střely mezi tři tyče.

Po změně stran se zhruba deset minut obrázek neměnil, ovšem ihned na to se domácí celek dostal z ničeho nic do vedení. Gólový účet otevřel stále teprve dvaadvacetiletý záložník Camiel Neghli, který si po zpětné přihrávce Van der Kusta z levé strany posunul míč do výhodnější palebné pozice a poté nekompromisně zavěsil do protějšího spodního růžku.

Sparta od tohoto okamžiku ještě více ožila a svůj náskok definitivně pojistila zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem zásluhou kanonýra Tobiase Lauritsena. Šestadvacetiletý norský forvard zaznamenal svůj dvanáctý ligový zásah tohoto ročníku po akci na levé straně a odražený balón ze čtrnácti metrů uklidil přesně do levé šibenice.

Následně se utkání spíše dohrávalo, Heerenveen alespoň korigoval nepříznivý vývoj v první minutě nastavení - přesnou mušku měl polský krajánek Pawel Bochniewicz, jenž po nadýchaném pasu Hayeho z pravého křídla hlavičkoval ze sedmi metrů k přední tyči kolem dívajícího se gólmana Olije.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele