základní část, 34. kolo
19.05.2024 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Fanoušci Volendamu (© AFP)

Volendam se rozloučil s nejvyšší soutěží těsnou porážkou proti Go Ahead

Volendamu se vůbec nepovedl letošní ročník Eredivisie a po pouhých dvou letech strávených mezi nizozemskou elitou si v příští sezóně opět zahraje jen Eerste Divisie. FC celkově posbíralo devatenáct bodů, skončilo předposlední sedmnácté a to navíc jen díky rekordnímu odečtu osmnácti bodů jeho úhlavního konkurenta Vitesse. Go Ahead naopak přerušilo svou špatnou sérii z posledních týdnů a dobře se naladilo na nadcházející play-off o předkolo Konferenční ligy.

Domácí celek přitom držel alespoň nerozhodný výsledek téměř do samotného závěru, ale rozdílovou trefu přeci jen obdržel v předposlední minutě základní hrací doby. Klub z Deventeru přerušil svou šňůru šesti utkání bez ligového vítězství, po základní části skončil devátý se šestačtyřiceti body a již ve čtvrtek zavítá do Nijmegenu, kde ho čeká semifinále play-off o poslední vstupenku do evropských pohárů.

Úvodní čtvrthodina nic zajímavého nepřinesla, jenže ihned to bleskově udeřili favorizovaní hosté. Do vedení je poslal šestadvacetiletý belgický záložník Philippe Rommens, jenž se po tečované střele ocitl sám před brankářem Van Oevelenem a z osmi metrů ho překonal nekompromisní přízemní ranou z osmi metrů. Domácí od této chvíle přidali, ovšem Johnsonův pokus zneškodnil pohotový brankář De Lange a následný úspěšný zásah Mührena neplatil kvůli těsnému ofsajdu.

Výběr vedený koučem Regilliem Simonsem se dočkal vyrovnání ve druhé minutě nastavení úvodního dějství, jelikož Luke Le Roux si zpracoval na prsa krkolomný centr z pravé strany a pak se ukázkově trefil pod levou šibenici. Po změně stran se zdálo, že se nerozhodný výsledek měnit nebude, nicméně v 89. minutě rozhodl o úspěchu Go Ahead Enric Llansana. Ten přišel na trávník po necelé hodině hry a nakonec se stal hrdinou svého týmu díky přízemnímu projektilu z deseti metrů doprostřed branky kolem bezmocného Van Oevelena.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele