základní část, 34. kolo
19.05.2024 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Ricky van Wolfswinkel (© AFP)

Twente na závěr uspělo ve Zwolle a čeká ho kvalifikace Ligy mistrů

Celek z Enschede tentokráte dotáhl do úspěšného konce nadějně rozehranou sezónu, jelikož na půdě nováčka ve Zwolle zvítězil poměrem 2:1 a bez ohledu na ostatní výsledky si zajistil konečnou třetí příčku, která znamená 3. předkolo nemistrovské části Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga dohromady posbírali parádních devětašedesát bodů a čtvrtý Alkmaar za sebou nechali o body čtyři.

PEC předvedlo ve svém závěrečném střetnutí tohoto soutěžního ročníku houževnatý výkon, vždyť o jeho osudu rozhodl až zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem kanonýr Ricky van Wolfswinkel proměněnou penaltou. Zwolle mimochodem po okamžitém návratu mezi nizozemskou elitu obsadilo solidní dvanáctou pozici se šestatřiceti body. Úvodní půlhodina tohoto duelu nic zajímavého nepřinesla, poté začali tlačit hosté.

Nejprve svou dělovkou z dvanácti metrů orazítkoval levou tyč Steijn, poté ránu Van Bergena skvěle zneškodnil připravený gólman Schendelaar a domácí strážce si v nastaveném čase první půle poradil i s dalším razantním projektilem stejného hráče. Druhý poločas zpočátku také probíhal poklidně, nicméně jen do doby, kdy gólový účet otevřel Daan Rots. Ten se v 59. minutě po parádní narážečce svých spoluhráčů zjevil na pravé straně šestnáctky a z osmi metrů zakroutil míč po zemi přímo k protější tyči.

Ovšem domácí na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho, ani ne o tři minuty později srovnali krok zásluhou Anselma Garcíi MacNultyho, který po hlavičce Kerstena zavěsil zblízka pod břevno. V následujícím průběhu se zdálo, že další gól už nepadne, ale Twente nakonec přece rozhodlo o svém úspěchu v 80. minutě. Dave Van Den Berg totiž ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil rozběhnutého Regeera a nabídnutou možností v podobě pokutového kopu nepohrdl zkušený Van Wolfswinkel, neboť v klíčový okamžik nekompromisně napálil balón do pravého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele