základní část, 34. kolo
19.05.2024 14:30 CET
4 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Yankuba Minteh a Ondřej Lingr (© AFP)

Excelsior nezvládl rotterdamské derby a čeká ho baráž o setrvání v Eredivisii

Excelsior až do posledního kola základní části Eredivisie usiloval o udržení prvoligové licence a na závěr v pikantním městském derby s Feyenoordem potřeboval získat vyšší počet bodů než RKC v Eindhovenu s mistrovským PSV. Waalwijk sice nezískal ani bod, jenomže SBV utrpělo na De Kuip vysokou porážku 0:4 a obsadilo tedy šestnáctou barážovou příčku s devětadvaceti body, přičemž za patnáctým RKC zaostalo vinou horšího skóre.

Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena si tedy prodlouží sezónu, v semifinále baráže je čeká Den Haag. První poločas tohoto nedělního střetnutí probíhal v opatrném duchu a hosté se soustředili na pozornou hru v defenzívě - za zmínku stojí jen jedna větší možnost přesně v polovině úvodního dějství, kdy brazilský šplílmachr Igor Paixao zblízka orazítkoval horní konstrukci.

Výběr vedený trenérem Arnem Slotem, který v příštím ročníku povede slavný anglický Liverpool, vstoupil do druhé půle s mnohem větší aktivitou a gólový účet otevřel ve 48. minutě. Prosadit se dokázal zkušený rakouský obránce Gernot Trauner, jenž si po pohotovém pasu Stengse z levého křídla seběhl před hranici brankového území a hlavou pokořil zasahujícího brankáře Van Gassela.

Zhruba o čtvrthodiny později byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, svůj čtvrtý gól v dresu rotterdamského giganta zaznamenal český krajánek Ondřej Lingr. Ten strávil na trávníku necelé tři minuty a hned rozvlnil síť, neboť se po akci na pravé straně opřel do odraženého balónu z osmi metrů a nekompromisně zavěsil do protější šibenice. V 75. minutě definitivně rozhodl o úspěchu domácího favorita Dávid Hancko.

Slovenský reprezentační obránce si po zpětné nahrávce Lópeze přehodil míč na svou silnější levačku a ze čtrnácti metrů poslal balón přímo do pravého spodního růžku kolem dívajícího se Van Gassela - 3:0. Feyenoord se do závěrečného hvizdu prosadil ještě jednou a to v 86. minutě, jelikož po nedovoleném zákroku Van Duinena bez potíží proměnil pokutový kop Lutsharel Geertruida. Domácí tak nakonec posbírali v této ligové sezóně čtyřiaosmdesát bodů a skončili druzí o sedm bodů za vítězným PSV.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele