základní část, 15. kolo
09.12.2023 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar díky dalším dvěma zásahům Pavlidise nakonec porazil nováčka z Almere

Favorizovaný Alkmaar se po skvělém vstupu do tohoto ročníku dostal do mírné krize a aktuálně nepředvádí úplně optimální výkony, ovšem teď před klíčovým vystoupením v Konferenční lize s polskou Legií Varšava zvládl závěr utkání s nováčkem z Almere a po vítězství 4:1 se vrátil na třetí místo tabulky o skóre před čtvrté Twente a dva body za druhý Feyenoord. Hosté prohráli potřetí za sebou a zůstávají na šestnácté barážové příčce s třinácti body.

Jubilejní desátou výhru Alkmaaru v této ligové sezóně opět řídil ostrostřelec Vangelis Pavlidis, jenž se tentokráte prosadil dvakrát a celkově tedy nasázel již osmnáct gólů, čímž se dotáhl na zatím vedoucího střelce Eredivisie Santiaga Giméneze hájícího barvy Feyenoordu. Řecký forvard otevřel skóre tohoto sobotního klání po necelých sedmi odehraných minutách z vůbec první vážnější akce.

V tuto chvíli si totiž po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů zpětně posunul míč do volného prostou a ze středu pokutového území protivníka zamířil přímo do protějšího spodního růžku. Hosté od této chvíle srovnali krok a soupeře delší dobu k ničemu nepouštěli, navíc zhruba deset minut po přestávce senzačně vyrovnali po trefě obránce s kamerunskými kořeny Loïca Mbeho Soha.

Teprve dvaadvacetiletý hráč vsítil svou premiérovou branku v nejvyšší nizozemské soutěži po rohovém kopu Peera Koopmeinerse z levé strany, kdy stanul zcela osamocen před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou pokořil bezmocného gólmana Ryana. Nicméně domácí favorit pak výrazně přidal a ve druhé polovině závěrečného dějství naprosto dominoval, neboť se prosadil hned třikrát.

V 66. minutě mu vrátil těsný náskok Dani de Wit, který po střele z první v podání Penetry stál ve správnou chvíli na správném místě a ze čtyř metrů tečoval balón do protipohybu brankáře Bakkera. O osudu tohoto zápasu bylo definitivně rozhodnuto necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, neboť norský křídelník David Møller Wolfe propálil Bakkera nekompromisní ranou doprostřed branky - 3:1. Ve druhé minutě nastavení ještě pečetil výhru AZ Pavlidis ukázkovým lobem z dvanácti metrů ke vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele