Čech věří v Rosického rychlý návrat i pokračování Barošovy formy

Brankář Chelsea Petr Čech i v době mimo reprezentační srazy sleduje své spoluhráče z národního týmu. Čech věří, že se reprezentační kapitán Tomáš Rosický co nejrychleji vrátí na trávník, poté co jej přestane trápit operovaná podkolenní šlacha. A také by si přál, aby vydržela forma útočníkovi Milanu Barošovi.

Čech: Remíza s Manchesterem je v pořádku

Podruhé za sebou fotbalisté Chelsea ve svém nedobytném chrámu na Stamford Bridge, kde už čtyři a půl roku v ligovém utkání nepoznali přemožitele, uhráli remízu 1:1. Ale po nedělním šlágru s Manchesterem United nebyl jejich brankář Petr Čech nijak skleslý. Zatímco minulého klopýtnutí s Tottenhamem litoval, nyní si bodu získaného s obhájcem ligového triumfu považuje.

Čech chce Robinhovi ukázat, že odmítnutím Chelsea udělal chybu

Brazilský fotbalista Robinho si mohl jen stěží představit žhavější premiéru v anglické lize. Nová posila Manchesteru City se totiž v sobotu postaví proti Chelsea, do níž měl původně z Realu Madrid namířeno. Ze soupeřova tábora tak v předstihu na Robinhovo adresu létají jízlivé poznámky a pozadu nezůstal ani český gólman ve službách Chelsea Petr Čech.

Podle Čecha má Severní Irsko vhodné hráče pro kombinaci

Severní Irsko sice vyšlo ve svém prvním utkání na Slovensku naprázdno, ale čeští fotbalisté to před středečním zápasem nevidí jako svoji výhodu. V domácím prostředí prý jeho hra teprve vynikne, navíc nijak nepřipomíná někdejší ostrovní styl. Podle reprezentačního gólmana Petra Čecha je to i tím, že soupeř má vhodné hráče ke kombinační hře.

Čech se vrací na Štiřín, odkud se chce odrazit k MS

Když se Petr Čech před necelými sedmi lety poprvé vypravil s reprezentací na Štiřín, užíval si jako vyjukaný nováček první sraz národního týmu, který ale nezvládl baráž s Belgií. Nyní se fotbalová elita vrací na vyhlášený zámecký hotel u Prahy po dlouhé odmlce a Čech, který se mezitím stal hvězdou, věří, že zde reprezentanti zahájí úspěšnou pouť kvalifikací na MS 2010.

Čech byl potřetí v kariéře zvolen nejlepším brankářem Ligy mistrů

Český gólman Petr Čech byl podruhé za sebou vyhlášen nejlepším brankářem fotbalové Ligy mistrů. Ocenění od evropské fotbalové federace UEFA získal v Monte Carlu na dnešním galavečeru spojeném s losováním základních skupin. Brankář londýnské Chelsea tuto cenu získal i v roce 2005.

Gólman Čech si reprezentačním startem ve Wembley splní sen

Reprezentační brankář Petr Čech si ve středu splní dětský sen, až bude hájit branku národního týmu na slavném londýnském stadionu Wembley. Možnost chytat před devadesátitisícovým kotlem slavné arény dostal v minulosti sice již třikrát v dresu Chelsea, ale start v národních barvách prý bude výjimečný. A to i v tom, že v dresu soupeře může hrát pět klubových spoluhráčů.

Čech mezi 20 nejlépe placenými hráči světa

Petr Čech se po podpisu nové smlouvy s londýnskou Chelsea posunul v žebříčku nejlépe placených fotbalistů o 29 míst. Pokud platí informace britských médií o ročním příjmu 5,9 milionu eur (135 milionů korun), patřila by reprezentační jedničce v pořadí 20. příčka.

Čech podepsal novou smlouvu s Chelsea

Český brankář Petr Čech se v londýnské Chelsea dohodl na nové pětileté smlouvě. Na Stamford Bridge by tak měl zůstat minimálně do roku 2013. Podle hráčova agenta Pavla Zíky se jedná o smlouvu, která splňuje nároky na kontrakt pro nejlepšího brankáře světa.

Čech i další hráči hodnotí volbu Rady jako dobrý krok

Jedna z klíčových postav české reprezentace brankář Petr Čech je s volbou Petra Rady za nového trenéra národního týmu spokojen. Podle gólmana londýnské Chelsea jde o dobrý krok, jelikož Rada se jako dosavadní asistent Karla Brücknera s týmem dobře zná a bude tak moci úspěšně navázat na předchozí Brücknerovu práci.

Grant chtěl do Chelsea přivést Čechovi konkurenci

Pokud by trenérem londýnské Chelsea zůstal izraelský kouč Avram Grant, pravděpodobně by se brankář Petr Čech dočkal výrazné konkurence v podobě polské hvězdy Artura Boruce. Gólman Celtiku Glasgow a jeden z nejžádanějších brankářů na trhu byl totiž údajně jednou z Grantových vytipovaných posil před tím, než byl propuštěn.

Petr Čech věří ve Scolariho úspěch

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech prohlásil, že hodně věří svému novému trenérovi Scolarimu. Bývalý trenér portugalské reprezentace je podle českého reprezentanta pro Chelsea tou správnou volbou. Může to prý být stejná revoluce, jako když v minulosti přišel José Mourinho.

Čech: Košťál není týmový hráč

Petr Čech zareagoval na vyjádření místopředsedy svazu Vlastimila Košťála, který brankáře označil za hlavního viníka porážky s Tureckem. Košťál mimo jiné pro úterní vydání deníku Sport uvedl: "Mně ten balón na lajně z ruky nevypadl... došlo k zásadní individuální chybě gólmana.... je nutno jednoznačně říci, že porážka s Tureckem jde na jeho vrub."

Analýza: Petru Čechovi nejde chytání penalt

Čeští reprezentanti mohou být rádi, že v poslední době nemusejí čelit pokutovým kopům. Brankář Petr Čech totiž vyšel nejhůře z analýzy zápasů z vrcholných šampionátů, prestižních evropských lig a pohárových soutěžích z minulých tří let. Podle ní má Čech jen pětiprocentní úspěšnost při penaltách, naopak nejlepší je Portugalec Ricardo.

V jedenáctce "hlupáků" na Euru je Čech, mezi hvězdami Galásek

Brankář Petr Čech je zvyklý sbírat nejrůznější ocenění a často figuruje v elitních výběrech, ale po jeho kiksu z nedělního zápasu proti Turecku jej televizní stanice Eurosport zařadila po skončení základních skupin na evropském šampionátu do jedenáctky "hlupáků".

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele