Čech: Nad posledními výsledky Chelsea se musíme zamyslet

Pátou sezonu kroutí v londýnské Chelsea brankář Petr Čech, ale jen těžko by si vzpomněl na horší období, než jaké "Blues" prožívají od konce října. Po sérii nepovedených zápasů bylo i při dnešní telefonické konferenci v jeho hlase znát rozčarování.

Petr Čech: Gallas je jen upřímný kluk

Brankářská jednička londýnské Chelsea i české reprezentace Petr Čech se zastala bývalého spoluhráče Williama Gallase. Ten upadl v nemilost jak u fanoušků Arsenalu, tak u manažera Wengera poté, co veřejně kritizoval některé mladé spoluhráče. "Mluví přímo od srdce," říká o něm Čech.

Čech si myslel, že Chelsea už vedení v Bordeaux udrží

Petr Čech se domníval, že Chelsea už ve středečním zápase Ligy mistrů v Bordeaux dokáže udržet vedení a zajistí si postup do osmifinále. Český reprezentační gólman byl proto velmi zklamaný, když sedm minut před koncem inkasoval vyrovnávací trefu na 1:1.

Čech převzal Zlatý míč a letí zpátky do Londýna

Petr Čech přiletěl na skok do Čech a převzal v Praze ocenění za vítězství v novinářské anketě Zlatý míč České republiky za sezonu 2007/08. Své majitele už mají i trofeje v ostatních kategoriích - cenu pro Trenéra roku si ze studia České televize na Kavčích horách odnesl slávistický kouč Karel Jarolím, Objevem sezony se stal jeho svěřenec bek František Dřížďal.

Čech je zraněný, v San Marinu bude chybět

Brankář Petr Čech budě chybět české reprezentaci v kvalifikačním utkání v San Marinu kvůli nataženému svalu na noze. Místo gólmana Chelsea povolal trenér Petr Rada na středeční zápas Jaroslava Drobného z Herthy Berlín. ČTK to dnes řekl mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Jsme silní, zvedneme se, říká Čech

Nejhorší výsledek v sezoně zkomplikoval fotbalistům Chelsea cestu do osmifinále Ligy mistrů. Blues v letošním ročníku prestižní klubové soutěže poprvé inkasovali a po prohře 1:3 na stadionu AS Řím zatím museli odložit postupové oslavy. Podle českého brankáře Petra Čecha však londýnský tým úterní neúspěch nepoznamená.

Petr Čech obhájil vítězství ve Zlatém míči ČR

Brankář Petr Čech se stal již počtvrté za sebou vítězem novinářské ankety Zlatý míč České republiky. V hlasování za sezonu 2007/08 vyhrál s velkým náskokem před Tomášem Rosickým a Markem Jankulovským. Nejlepším trenérem sezony byl kouč fotbalistů Slavie Karel Jarolím, objevem roku jeho svěřenec František Dřížďal.

Čech chce překonat rekord Chelsea v počtu nul

Sotva brankář Petr Čech dosáhl v dresu Chelsea na stovku vychytaných nul, už se poohlíží po další metě. Jednička české fotbalové reprezentace, která si jubilejní čisté konto připsala při sobotní ligové výhře 5:0 nad Sunderlandem, by ráda do pěti let překonala klubový rekord Petera Bonettiho.

Čech: Konec domácí neporazitelnosti znamená nový začátek

Petr Čech si nedělá velkou hlavu z nedělní prohry Chelsea s Liverpoolem 0:1, která po 86 zápasech připravila jeho tým o domácí neporazitelnost v Premier League a zároveň ho odsunula na druhé místo v tabulce. Reprezentační gólman vidí v ukončení dlouhé série začátek nového období.

Čech neměl proti AS mnoho práce, přesto si návrat užil

Český brankář Petr Čech prožil vcelku poklidný návrat mezi tyče, kde kvůli lehčímu poranění stehenního svalu chyběl od kvalifikačního utkání v Polsku. Reprezentační gólman asistoval u výhry londýnské Chelsea v Lize mistrů nad římským AS 1:0, a přestože neměl příliš práce, středeční zápas si užil.

Čech věří, že se vrátí tento týden

Reprezentační gólman Petr Čech doufá, že se po zranění stehenního svalu vrátí do branky už v tomto týdnu. Fotbalisty Chelsea čeká ve středu zápas Ligy mistrů proti AS Řím a v neděli šlágr anglické ligy s Liverpoolem, který bude soubojem prvního a druhého týmu tabulky.

Čech proti Slovincům kvůli zranění nenastoupí

Česká reprezentace se bude muset v dnešním kvalifikačním utkání proti Slovinsku obejít bez brankáře Petra Čecha. Po dopoledním rozcvičení to ČTK řekl mluvčí týmu Lukáš Tuček. Jméno náhradníka oznámí kouč Petr Rada až v 16:00, tradičně 90 minut před výkopem.

O Čechově startu se rozhodne až ve středu dopoledne

O nasazení brankáře Petra Čecha do středečního kvalifikačního utkání proti Slovinsku se rozhodne až v den utkání po dopoledním rozcvičení.

Čechovo zranění není vážně

Zranění brankáře reprezentace Petra Čecha není nijak vážné, ale o jeho startu ve středečním zápasu proti Slovinsku se rozhodne až na poslední chvíli. Důkladná prohlídka magnetickou rezonancí dnes neobjevila žádné výrazné narušení stehenního svalu, přesto gólman zatím s mužstvem netrénuje.

Čech je zraněný a proti Slovinsku zřejmě nenastoupí

Česká reprezentace se bude muset ve středečním kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa proti Slovinsku zřejmě obejít bez své brankářské jedničky. Petr Čech si v prvním poločase sobotního utkání proti Polsku, které svěřenci Petra Rady prohráli 1:2, natáhl stehenní sval.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele