Zíka popřel Čechův přestup do Barcelony

Agent Petra Čecha Pavel Zíka v rozhovoru pro deník Právo popřel informace o tom, že by se česká reprezentační jednička měla v létě stěhovat do Barcelony. Katalánský velkoklub by údajně rád získal buď Čecha nebo brankáře Juventusu Gianluigi Buffona.

Čech se opět dostává do formy a těší se na vyvrcholení sezony

Jen slova chvály slyšel brankář Petr Čech po úterním utkání na hřišti Portsmouthu, v kterém Chelsea zvítězila 1:0 a udržela si druhé místo v tabulce Premier League. Český reprezentační gólman předvedl především v závěru několik výborných zákroků a připsal si třetí čisté konto ze čtyř zápasů pod novým koučem Guusem Hiddinkem.

Čech oslavil jubileum čistým kontem

Český brankář Petr Čech odchytal ve středu v osmifinálovém utkání Ligy mistrů proti Juventusu Turín 200. zápas v dresu londýnské Chelsea a radoval se z čistého konta. Jeho soupeř, záložník Juventusu Pavel Nedvěd, po utkání litoval, že se mu nepodařilo bývalého reprezentačního kolegu více ohrozit.

Čech: Táhneme za jeden provaz

Český brankář Petr Čech znovu před novináři popřel informace o tom, že by za odvoláním trenéra Scolariho stála hráčská rebelie. Reprezentační gólman měl být spolu s německý záložníkem Michaelem Ballackem a útočníkem Pobřeží slonoviny Didierem Drogbou vůdcem partyzánské skupiny.

Čech si pochvaloval obrat výsledku i vlastní uzdravení

Petr Čech se o víkendu trochu překvapivě vrátil mezi tři tyče. Gólman Chelsea překonal problémy se zády, kvůli nimž vynechal středeční utkání české reprezentace v Maroku, a po výhře 3:1 v 5. kole FA Cupu na hřišti Watfordu si vedle vlastního uzdravení pochvaloval také to, že jeho spoluhráči dokázali otočit skóre.

Čech je zraněn, do Maroka nejspíš poletí Vaniak

Reprezentaci bude ve středečním přípravném utkání v Maroku chybět zraněný brankář Petr Čech, kterého trápí bolesti zad. Do národního týmu bude místo něj zřejmě povolán náhradník Martin Vaniak. Definitivní rozhodnutí oznámí kouč Petr Rada o víkendu.

S naší obranou musíme něco udělat, říká Čech

Za doby José Mourinha se obrana Chelsea rovnala valu, který jen tak nějaký nájezdník nezdolal. I pod Luizem Felipem Scolarim se ze začátku sezóny zdála defenzivní řada Chelsea pevná a neprostupná. V prosinci se ale cosi změnilo a od té doby Blues inkasují častěji, než jsme byli v minulých sezónách zvyklí.

Buffon nejlepším brankářem posledních 20 let, Čech je osmý

Český reprezentační gólman Petr Čech skončil osmý v anketě o nejlepší fotbalového brankáře za posledních 20 let. Vyhrál Ital Gianluigi Buffon. Výsledky vyhlásila Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS), která od roku 1987 každoročně vybírá nejlepšího brankáře roku.

Čech si při rozích nestaví hráče k tyči kvůli trenérovi

Český brankář Petr Čech v posledních pěti zápasech londýnské Chelsea dostal hned čtyři góly po centrech z rohového kopu, sám však odmítá, že by na tom měl zásadní vinu. Odborníci mu sice vyčítají, že si při rohových kopech nestaví spoluhráče k tyči, Čech se však údajně jen řídí příkazy trenéra Luize Felipeho Scolariho.

Podle IFFHS nejlepší Xavi a Casillas, Čech mezi brankáři čtvrtý

Petr Čech skončil v anketě Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) o nejlepšího brankáře světa za rok 2008 na čtvrtém místě. Nejvíce hlasů od odborníků z 85 zemí dostal gólman Realu Madrid a španělských mistrů Evropy Iker Casillas. Mezi tvůrci hry byl nejlepší jeho krajan Xavi...

Čech si musí obranu zorganizovat, soptil Scolari

Špatné bránění standardních situací. To je podle manažera Chelsea Luize Felipe Scolariho hlavní důvod neúspěchu Chelsea na půdě Fulhamu. Miliardářský klub si z londýnského derby odnesl po remíze 2:2 pouze bod.

28.12.2008 Aktuality 185 komentářů
Zaujalo nás

Čechovi bod ze hřiště Evertonu stačí

Český brankář Chelsea Petr Čech je s bezbrankovou remízou na půdě Evertonu spokojený. Chelsea sice nepřekonala rekord Tottenhamu v počtu vítězných zápasů venku za sebou, ale podle Čecha letos v Goodison Parku už moc týmů nevyhraje.

Nedvěd vyhrál podzimní část Zlatého míče

Čtyřleté panování brankáře Petra Čecha jako krále českých fotbalistů může ukončit Pavel Nedvěd. Šestatřicetiletá hvězda Juventusu totiž po podzimní části sezony vede anketu Zlatý míč o nejlepšího fotbalistu České republiky. Má tak šanci navázat na své triumfy z let 1998, 2000, 2001, 2003 a 2004, což z něho dělá nejúspěšnějšího fotbalistu v historii ankety.

Čech se potká v LM s Nedvědem a Grygerou

Tři čeští fotbalisté se potkají v osmifinálovém souboji Ligy mistrů, v kterém nastoupí Juventus Turín s Pavlem Nedvědem a Zdeňkem Grygerou proti Chelsea, jejíž branku hájí Petr Čech. Další český fotbalista Tomáš Ujfaluši se v dresu Atlétika Madrid střetne o postup s Portem. Pokud se Tomáš Rosický z Arsenalu stačí uzdravit, čeká ho dvojzápas s AS Řím.

Čech je v nominaci na nejpopulárnějšího fotbalistu světa

Brankář Petr Čech se jako jediný český fotbalista objevil mezi stovkou nominovaných hráčů na nejpopulárnějšího aktivního fotbalistu světa. V anketě pořádané Mezinárodní federací fotbalových historiků a statistiků rozhodnou uživatelé internetu, kteří mohou na stránkách www.IFFHS.de hlasovat do začátku ledna.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele