Petr Čech bude mít končící rok spojený hlavně s narozením syna

S českou reprezentací se brankář Petr Čech neprobojoval na mistrovství světa, ale v brance Chelsea prožil vcelku úspěšný podzim. Nejraději však čerstvý vítěz podzimní části ankety Zlatý míč ČR za sezonu 2009/2010 vzpomíná na to, že se mu v právě končícím roce narodil syn Damian.

Vítězem podzimní části ankety Zlatý míč ČR je Petr Čech

Vítězem podzimní části 14. ročníku ankety Zlatý míč ČR za sezonu 2009/2010 se stal brankář Chelsea a české reprezentace Petr Čech. V anketě novinářů si vybudoval před jarní polovinou náskok 108 bodů před záložníkem Jaroslavem Plašilem z Bordeaux, třetí je útočník Milan Baroš z Galatasaray Istanbul.

Ancelotti nového brankáře nechce, Čechovi věří

Chelsea prý bude po rozpačitých výkonech gólmana Petra Čecha usilovat v lednovém přestupním termínu o brankáře Roberta Greena z West Hamu. Napsal to dnes britský list The Daily Express. Kouč londýnského klubu Carlo Ancelotti to však popřel a prohlásil, že české reprezentační jedničce i nadále stoprocentně věří.

Ancelotti Čecha brání, přesto jeho chybu uznal

Chelsea v Premiér League potřetí v sezoně prohrála, jejím posledním přemožitelem se stal Manchester City. Po zápase se snesla kritika také na dlouholeté opory mužstva Blues Franka Lamparda a Petra Čecha. Trenér Carlo Ancelotti však oba klíčové hráče brání.

Čech v Chelsea znovu sbírá čistá konta a září i v Lize mistrů

Jedenáct čistých kont ze 17 dosavadních zápasů této sezony a jen osm inkasovaných gólů. Takovou bilancí se může pyšnit český brankář Petr Čech, který svou formu potvrdil i ve středečním zápase Ligy mistrů s Portem, v němž sedmým čistým kontem z posledních osmi soutěžních duelů pomohl Chelsea k výhře 1:0.

Čech po Manchesteru: Kdo chce vyhrát titul, musí dobře bránit

Další vychytanou nulu má na svém kontě český gólman Petr Čech po nedělní výhře 1:0 ve šlágru anglické ligy nad Manchesterem United, díky které fotbalisté Chelsea získali v čele tabulky pětibodový náskok. Stejně jako v řadě předchozích utkání jeho týmu vynesla úspěch bezchybná defenziva, v níž letos mužstvo ze Stamford Bridge vyniká.

Čech si chce pohodu z Chelsea přinést do národního týmu

Brankář Petr Čech prožívá s Chelsea povedený podzim a svoji pohodu by si rád přenesl také do české reprezentace, kterou čekají závěrečná dvě utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa. Sedmadvacetiletý gólman věří, že národní tým zápasy s Polskem a Severním Irskem zvládne a postup do baráže mu neunikne.

Vyloučení proti Wiganu bylo podle brankáře Čecha přísné

Podle Petra Čecha bylo jeho vyloučení v sobotním duelu 7. kola anglické ligy s Wiganem přísné. Chelsea bez českého brankáře podlehla 1:3, připsala si první porážku v sezoně a přišla o první místo v tabulce.

Remízy je škoda, ale obstáli jsme se ctí, uvedl Čech

Žádné nadšení nezavládlo mezi českými fotbalisty poté, co si z dnešního duelu světové kvalifikace na Slovensku odvezli remízu 2:2. Češi si uvědomují, že si znovu o něco víc zkomplikovali cestu na šampionát do Jižní Afriky, protože podle svých slov nesplnili základní cíl bratislavské mise: nesnížili ztrátu na lídra skupiny a dál zaostávají o sedm bodů.

Čech věří, že si pohodu z klubu přenese také do reprezentace

V dobré náladě dorazil brankář Petr Čech na sraz reprezentace před nadcházejícími dvěma zápasy kvalifikace o postup na mistrovství světa. 27letý gólman vede s Chelsea tabulku Premier League, už 252 minut drží čisté konto a věří, že si svoji pohodu přenese i do sobotního duelu na Slovensku.

Čech se znovu uchází o cenu pro nejlepšího gólmana Ligy mistrů

Brankář Petr Čech je znovu v tříčlenné nominaci na nejlepšího gólmana Ligy mistrů. Spolu s oporou Chelsea se o ocenění asociace UEFA ucházejí Victor Valdés z kádru vítěze Ligy mistrů Barcelony a poražený finalista Edwin Van der Sar z Manchesteru United. Vyhlášení se uskuteční 27. srpna v Monte Carlu

Čech věří, že první trofej nastartuje Chelsea k výborné sezoně

V neděli zvedal český gólman Petr Čech nad hlavu svoji první trofej v sezoně, ve středu večer s kapitánskou páskou vedl obrozený reprezentační tým k výhře nad Belgií a v sobotu krátce po poledni bude u toho, až jeho Chelsea zápasem proti Hullu roztáhne oponu nového ročníku Premier League.

Čech: Od této chvíle je pro nás každý zápas jako finále

V sobotu byl hlavní hvězdou při výhře Chelsea ve finále anglického Superpoháru nad Manchesterem United a dnes už byl reprezentační brankář Petr Čech na srazu národního týmu, který čeká na podzim boj o účast na mistrovství světa. Češi podle něj musejí všechny zbylé kvalifikační zápasy vyhrát a každý z nich prý je samostatné finále.

Čechova "noční můra" Reading málem porazil Chelsea

Petr Čech opět potvrdil, že Reading není jeho oblíbeným soupeřem. Před třemi lety mu v souboji s tímto týmem prorazil lebku záložník Stephen Hunt, tentokrát v brance Chelsea dvakrát inkasoval a londýnský tým až v závěru přípravného duelu s druholigovým soupeřem zachránil alespoň remízu 2:2.

Čech si udržel neporazitelnost v Anglickém poháru a má trofej

I nadále platí, že gólman Petr Čech v Anglickém poháru neprohrává. Brankář Chelsea dnes nastoupil ve finále proti Evertonu ke svému čtrnáctému zápasu v nejstarší fotbalové soutěži světa a počtrnácté zvítězil. Prestižní trofej získal s londýnským klubem stejně jako předloni.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele