Čech si při chycené penaltě dopředu vybral stranu

Čeští reprezentanti po bezbrankové remíze v přípravném utkání v Dánsku děkovali brankáři Petru Čechovi, který chytil pokutový kop Michaela Krohna-Dehliho. Gólman Chelsea se prý dopředu rozhodl, na kterou stranu půjde a zvolil dobře.

Čech čeká na jubilejní 150. nulu, už vyrovnal rekord z roku 1927

Pokud v nedělním domácím utkání se Sunderlandem udrží brankář Petr Čech nulu, připíše si jubilejní 150. čisté konto své kariéry v Chelsea. A to v pouhých 279 zápasech. Zároveň může vytvořit nový rekord londýnského celku.

Čech: Chelsea má na výhru v Lize mistrů, ale potřebuje i štěstí

Chelsea má dostatečně kvalitní a zkušený tým, aby poprvé vyhrála Ligu mistrů, ale potřebuje k tomu i štěstí. Po středečním vítězném zápase se Spartakem Moskva to řekl brankář Petr Čech. V Premier League považuje za hlavní soupeře v souboji o titul Manchester United, Arsenal a Manchester City.

Čechovi udělal radost zákrok proti Dioufovi, nyní myslí na LM

Přestože v sobotu po 502 minutách přišel o neprůstřelnost, příliš to českému fotbalovému brankáři Petru Čechovi nevadilo. Hlavně proto, že jeho Chelsea i tak zvítězila 2:1 nad Blackburnem. A Čech za inkasovaný gól nemohl, naopak znovu předvedl několik velmi dobrých zákroků a potvrdil, že je zpátky ve své vrcholné formě.

Čecha podzimní bodová sbírka nenadchla

Jen šest bodů z devíti a nesplněný cíl v první fázi kvalifikace o Euro 2012. S takovým pocitem se rozlétli dnes ráno z Curychu na všechny světové strany čeští reprezentanti. Výhra 2:0 v Lichtenštejnsku je sice potěšila a vysvobodila z nejhorší krize, ale jak řekl brankář Petr Čech, vyhráno stále zdaleka není.

Čech je podle IFFHS třetím nejlepším gólmanem desetiletí

Petr Čech se stane třetím nejlepším brankářem prvního desetiletí 21. století podle Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS). Oficiální vyhlášení ankety sice proběhne až za rok, podle dnes zveřejněného průběžného pořadí po devíti letech je však jasné, že na Čechově třetím místě se už nemůže nic změnit.

Reprezentanti si před odletem do Lichtenštejnska zvykali na Jabulani

Čeští reprezentanti si před přesunem do Lichtenštejnska na úterní kvalifikační utkání naposledy doma zatrénovali. Pilovali přechod do útoku a taktické varianty v ofenzivě stejně jako standardní situace. Především si však nadále zvykali na míč Jabulani, se kterým se ve Vaduzu bude hrát.

Reprezentanti byli rádi, že se přes skotský "beton" prosadili

Unavení, ale šťastní byli po vítězném utkání se Skotskem čeští reprezentanti, kteří včera gólem Romana Hubníka vydřeli první body v boji o mistrovství Evropy 2012. Shodli se, že čekali od soupeře obrannou taktiku, ale s tak zataženou defenzivou sami nepočítali.

Čecha potěšilo, že po veleúspěšné sezoně získal další ocenění

Historicky nejúspěšnější sezona Chelsea přináší Petru Čechovi ovoce i po několika měsících. Reprezentační brankář dnes popáté získal Zlatý míč pro nejlepšího českého fotbalistu podle hlasování novinářů a sám zhodnotil poslední rok jako zřejmě nejúspěšnější v klubové kariéře. Mrzí ho však, že anketu ovládl poměrně jednoznačně, raději by měl větší konkurenci.

Vítězem ankety Zlatý míč ČR se stal popáté Petr Čech

Vítězem ankety Zlatý míč České republiky za sezonu 2009/10 se stal gólman české reprezentace a Chelsea Petr Čech. Na trůnu vystřídal Pavla Nedvěda a oslavil už pátý triumf v historii ankety, v které hlasují členové Klubu sportovních novinářů. Rekordmanem zůstává se šesti výhrami Nedvěd, jenž už ukončil kariéru.

Podle Čecha čeká národní tým podobný zápas jako s Litvou

Fotbalisté Skotska nepřijedou podle brankáře Petra Čecha do Prahy k pátečnímu kvalifikačnímu utkání s otevřenou hrou, jak jsou od nich fanoušci zvyklí. Čech očekává, že nejbližší soupeř v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy nevyvine o nic větší aktivitu, než jakou v zářijové premiéře předvedla Litva, jejíž defenzivu nedokázali Češi přes trvalou převahu prolomit.

Wenger: Zápas byl důkazem, že můžete hrát dobře a prohrát

Chelsea porazila ve šlágru sedmého kola Premier League Arsenal na 2:0 a po šesté výhře v sezoně si pojistila první místo v tabulce. Po zápase vládly v obou táborech odlišné pocity. Brankáře Čecha potěšila efektivita "Blues", manažer hostů Wenger byl zklamaný z neproměněných šancí svého týmu.

Čech vzal gól od Žiliny na sebe, náladu mu to však nezkazilo

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech opouštěl stadion v Žilině po vítězství 4:1 nad slovenským mistrem v úvodním utkaní Ligy mistrů ve veselé náladě. Pochválil spoluhráče za rychlé góly v domácí síti, které umožnily Chelsea v klidu kontrolovat průběh utkání a dobře odstartovat v prestižní evropské soutěži. Jediný gól za svými zády vzal Čech sportovně na sebe

Čech si pochvaloval úspěšný návrat po zranění do branky Chelsea

Český brankář Petr Čech se vrátil do branky Chelsea dříve, než původně očekával. Navíc to byl návrat úspěšný, protože v 1. kole anglické ligy pomohl čistým kontem k jasné výhře 6:0 nad nováčkem soutěže WBA. Čech si pochvaloval i to, že zraněný lýtkový sval, kvůli kterému vynechal téměř celou přípravu, první ostrou zátěž vydržel.

Čech se nakonec omluvil z přípravného utkání proti Lotyšsku

Brankář Petr Čech se omluvil ze středečního přípravného utkání reprezentace proti Lotyšsku. Důvodem jsou přetrvávající problémy se zraněným lýtkovým svalem. Českou brankářskou jedničku nahradí Jan Laštůvka z Dněpropetrovsku. ČTK to řekl Jaroslav Kolář z tiskového oddělení fotbalového svazu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele