Manchester měl jen štěstí, vzpomíná Čech na finálovou prohru

I po třech letech brankáře Petra Čecha mrzí prohra s Manchesterem United v moskevském finále Ligy mistrů, v němž Chelsea podlehla odvěkým rivalům až v penaltovém rozstřelu. Osmadvacetiletého gólmana a jeho spoluhráče teď žene touha po odplatě.

Reprezentanti litovali, že nedali Lichtenštejncům dříve druhý gól

Jako splněnou povinnost brali čeští fotbalisté včerejší výhru 2:0 v evropské kvalifikaci proti Lichtenštejnsku, díky níž si upevnili druhé místo ve skupině I. Pouze je mrzelo, že po rychlém gólu z kopačky Milana Baroše už ve třetí minutě nedokázali dříve vstřelit uklidňující druhou trefu.

Čech si v Granadě zavzpomínal na palbu Ghaňanů na MS

Odchytal jubilejní 80. zápas v reprezentaci a moc nechybělo, aby o něm mluvil jako o svém životním. Brankář Petr Čech se stal ústředním hrdinou českého týmu v kvalifikačním duelu ve Španělsku a přestože nakonec dvakrát inkasoval, za svůj výkon se stydět nemusel.

Čecha vylekal přímý kop a neřeší soupeře Chelsea pro čtvrtfinále

Fotbalisté Chelsea prošli do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Kodaň, když v domácí odvetě uhráli bezbrankovou remízu. Podle českého brankáře londýnského celku Petra Čecha však mohla Chelsea klidně vyhrát 4:0, šance na to prý měla. Naopak ale také přiznal, že sám měl velké štěstí, že se Kodaň nedostala v první půli do vedení.

Čecha mrzelo, že jubilejní 300. duel za Chelsea nekorunoval nulou

Brankář Petr Čech odchytal v pondělí večer svůj 300. zápas v barvách londýnské Chelsea. Jubileum oslavil ligovou výhrou 3:1 v Blackpoolu a mrzelo ho jen to, že neudržel třinácté čisté konto v sezoně, o které přišel čtyři minuty před koncem. Měl však radost, že se "Blues" opět přiblížili čelu tabulky.

Čech po výhře nad United: V boji o titul se může stát všechno

Stačila jediná výhra a fotbalisté Chelsea znovu věří, že ještě mají šanci na anglický titul. Zatímco před týdnem počítali hlavně s Ligou mistrů, po úterním vítězství 2:1 nad lídrem Premier League Manchesterem United již český brankář Chelsea Petr Čech říká, že v boji o titul se stále může stát všechno.

Čech v Kodani promrzl a vyměnil si dres s Pospěchem

Velké zklamání prožíval český reprezentant Zdeněk Pospěch po úterním zápase osmifinále Ligy mistrů, v němž jeho tým FC Kodaň doma prohrál 0:2 s Chelsea, v jejíž brance mrznul jeho kolega z národního týmu Petr Čech. S ním si po utkání vyměnil dres, ale příliš se ze setkání s krajanem neradoval.

Čech si zlepšil náladu chycenou penaltou, ale mrzela ho ztráta

Po minulém ligovém zápase fotbalistů Chelsea a prohře s Liverpoolem byl brankář Petr Čech kvůli své chybě pod palbou kritiky, minulou středu v přípravném utkání české reprezentace v Chorvatsku inkasoval čtyři góly. V pondělí se však o Čechovi zase mluvilo jako o spasiteli Chelsea.

Čech: Skoro jsem si nesáhl na míč a stejně čtyřikrát inkasoval

Když přípravný zápas reprezentace v chorvatské Pule skončil, brankář Petr Čech vzal míč a naštvaně jej vykopl vysoko nad hřiště. Čecha prostoupilo zklamání, dostal hned čtyři branky, které reprezentace ve své samostatné historii od roku 1994 ještě neinkasovala.

Brankář Čech vyhrál počtvrté anketu Fotbalista roku ČR

Vítězem ankety Fotbalista roku ČR 2010 se stal brankář Petr Čech z Chelsea před záložníkem Tomášem Rosickým z Arsenalu. Čech v anketě triumfoval potřetí za sebou a počtvrté v historii. Od hlasujících získal 590 bodů, Rosický zaostal o 204 bodů. Třetí skončil Tomáš Ujfaluši z Atlétika Madrid.

Čech považuje výhru nad Blackburnem za první krok z krize

Za nesmírně důležité považuje brankář Chelsea Petr Čech sobotní vítězství 2:0 v Premier League nad Blackburnem. Těší ho, že obhájci titulu navázali na výkon z Anglického poháru, ve kterém smetli druholigový Ipswich 7:0, a věří, že brzy definitivně překonají výsledkovou krizi.

Čech by prvenství ve Zlatém míči přiřkl Rosickému

Malým ostrůvkem radosti v moři pracovních starostí posledních týdnů byla pro brankáře Petra Čecha informace o tom, že je po polovině sezony v čele ankety Zlatý míč České republiky. Osobně je sice ve formě, ale jeho Chelsea klopýtá, a tak by si ze všeho nejvíce přál vrátit tým na vítěznou vlnu.

Podzimní část ankety Zlatý míč ČR ovládl brankář Petr Čech

Vítězem podzimní části 15. ročníku novinářské fotbalové ankety Zlatý míč ČR se stal brankář Petr Čech z Chelsea před Tomášem Rosickým z Arsenalu a jeho jmenovcem Necidem, působícím v CSKA Moskva. Reprezentační gólman půjde do druhé poloviny soutěže s náskokem 341 bodů.

Čech si s roztrženým obočím připadá jako boxer

Petr Čech si ze sobotního utkání anglické ligy mezi Chelsea a Evertonem odnesl dva stehy. Lékaři mu museli zašít tržnou ránu nad levým okem, kterou mu kopačkou způsobil záložník Evertonu Tim Cahill. Sám Čech svoji aktuální vizáž přirovnal k filmovému boxerovi Rockymu.

Čech je znovu v nominaci do ideální jedenáctky světa

Brankář Petr Čech je po roční přestávce znovu v pětičlenné nominaci do ideální jedenáctky světa, která bude vyhlášena 11. ledna na galavečeru FIFA v Curychu. Nejlepší tým volí sami profesionální fotbalisté a organizátoři ankety z hráčské asociace FIFPRO dnes zveřejnili seznam 55 jmen, z nichž budou hlasující vybírat.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele