Čech: Chceme do finále Ligy mistrů, i přes Barcelonu

Stojí proti největšímu favoritovi na vítězství v Lize mistrů, kterého chce poslat ven ze hry. Se smělými plány vstupuje do očekávané semifinálové série brankář Chelsea Petr Čech, který se v nejlepší klubové soutěži světa proti Kataláncům představí ve vyřazovací části už posedmé v kariéře.

Podle Čecha vyhrála Chelsea i přes chybně uznaný gól zaslouženě

Hráči Chelsea s Petrem Čechem porazili v nedělním semifinále Anglického poháru Tottenham vysoko 5:1 a proti Liverpoolu si zahrají o třetí triumf v soutěži za poslední čtyři roky. Reprezentační brankář uznal, že druhý gól "Blues" neměl platit, přesto považuje vítězství a postup za zasloužené.

Čecha mrzí ztráta s Fulhamem, ale dál věří ve čtvrté místo

Za zbytečnou ztrátu považoval brankář Petr Čech pondělní remízu 1:1 Fulhamem, po které si Chelsea znovu zkomplikovala cestu za čtvrtým místem v anglické lize. Reprezentační jednička však dál věří, že "Blues" na kýženou pozici znamenající účast v předkole Ligy mistrů dosáhnou.

Čech po odvetě s Benfikou přiznal, že se v závěru bál o postup

Brankář Chelsea Petr Čech přiznal, že závěr středeční odvety čtvrtfinále Ligy mistrů s Benfikou byl dramatičtější, než čekal. Portugalský celek si i v deseti dokázal v posledních minutách vytvořit tlak, který ale Chelsea ustála a nakonec vyhrála 2:1 a postoupila. Čech byl rád, že k tomu přispěl několika dobrými zákroky.

Čech se raduje z vydřené výhry

Brankář Petr Čech je spokojený se sobotním vítězstvím Chelsea 4:2 nad Aston Villou, které bylo teprve druhou venkovní výhrou jeho týmu od začátku roku. Londýnský tým prokázal v Birminghamu sílu, když se během poslední desetiminutovky stačil otřepat z rychlého vyrovnání soupeře.

Čech oslavil 250. zápas v anglické lize čistým kontem

Petr Čech oslavil 250. ligový zápas v anglické lize stylově čistým kontem. Velkou radost z něj však neměl, protože Chelsea v londýnském derby remizovala bez branek s Tottenhamem a nevyužila možnost stáhnout soupeřův náskok na čtvrtém místě tabulky.

Čechovi zkalil radost z pohárového postupu Muambův kolaps

Za jiných okolností by se radoval z toho, že jako kapitán dovedl Chelsea k postupu přes Leicester do semifinále Anglického poháru. V neděli ale brankář Petr Čech na velké oslavy neměl pomyšlení. Česká reprezentační jednička zůstávala v myšlenkách se záložníkem Boltonu Fabricem Muambou.

Čech věří, že postup v LM může změnit nepříznivý vývoj sezony

Petr Čech věří, že středeční obrat ve strhující odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Neapoli pomůže Chelsea zlomit nepříznivý vývoj sezony. Londýnský celek jako první tým po osmi letech dokázal v prestižní soutěži vyhrát dvojzápas poté, co v prvním duelu podlehl o dvě branky.

Čech měl radost i za Drogbu

Velké komplimenty složil brankář Petr Čech útočníkovi Didieru Drogbovi, který svým jubilejním 100. gólem v Premier League rozhodl o výhře fotbalistů Chelsea v sobotním ligovém duelu nad Stoke City. Český gólman byl šťastný za afrického spoluhráče i proto, že Drogba svojí trefou udržel Chelsea v boji o čtvrté místo, znamenající naději na účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Čecha v poháru potěšila kapitánská páska i čisté konto

Brankáře Petra Čecha po opakovaném osmifinále Anglického poháru s druholigovým Birminghamem potěšila důvěra nového trenéra Chelsea Roberta di Mattea. Italský kouč dal před úterním zápasem českému reprezentantovi kapitánskou pásku, za což se devětadvacetiletý gólman odvděčil čistým kontem, kterým přispěl k postupu.

Čech si cení toho, že se vyrovnal Viktorovi

Brankář Petr Čech popáté v kariéře získal ocenění Fotbalista roku a dotáhl se na dosavadního rekordmana a brankářskou legendu Iva Viktora. Speciálně toho si velmi cení, nejnovější triumf jej ale potěšil i proto, že minulý rok vyšel také dalším českým fotbalistům v čele s Petrem Jiráčkem, který v anketě skončil druhý.

Čech byl popáté zvolen Fotbalistou roku a vyrovnal se Viktorovi

Fotbalistou roku ČR 2011 se stal Petr Čech. Brankář londýnské Chelsea vyhrál anketu už počtvrté za sebou a popáté celkově, vyrovnal tak dosavadní rekord Iva Viktora. Druhé místo obsadil Petr Jiráček z Wolfsburgu a třetí skončil Tomáš Rosický z Arsenalu.

Čech věří, že Chelsea může souboj s Neapolí doma otočit

Brankář Chelsea Petr Čech věří, že i přes porážku 1:3 s Neapolí v úvodním osmifinále Ligy mistrů může jeho tým doma dvojzápas otočit a postoupit. Londýnský celek nevyhrál už páté utkání za sebou a reprezentačního gólmana mrzí, že se nedaří krizi zlomit.

Čech věří, že proti Neapoli může Chelsea zlomit sérii nezdarů

Jako šanci odrazit se k lepším výsledkům bere úterní zápas Ligy mistrů s Neapolí český brankář Chelsea Petr Čech. Liga mistrů je podle něj poslední šancí, jak může londýnský klub zachránit nevydařenou sezonu, a proto věří, že se tým nabudí a ukončí sérii čtyř zápasů bez výhry.

Čech: Náskok jsme měli udržet, penalty nekomentuju

Už se těšil na to, jak se spoluhráči oslaví cennou výhru ve šlágru nad velkým rivalem. O to větší zklamání zažíval brankář Petr Čech, když jeho Chelsea v nedělní bitvě s Manchesterem United ztratila tříbrankový náskok a nakonec remizovala 3:3.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele