Pro Čecha je vyrovnání rekordu Chelsea velikou poctou

Pro brankáře Chelsea Petra Čecha je velkou poctou, že 208. vychytanou nulou vyrovnal klubový rekord Petera Bonettiho v počtu čistých kont. Ještě víc ho ale těší, že nuly pomáhají jeho týmu k výhrám a k zisku trofejí. Středeční čisté konto přispělo k vítězství "Blues" 3:0 na půdě Southamptonu a k udržení kontaktu se špičkou ligy.

Čech po Liverpoolu: Jsem rád, že jsme tenhle zápas o vše zvládli

Domácí výhry nad Liverpoolem a Swansea a cenná remíza ze hřiště vedoucího Arsenalu. Fotbalový brankář Petr Čech si pochvaluje, jak Chelsea zvládla nabitou sérii zápasů anglické ligy okolo vánočních svátků. Reprezentační gólman je rád, že "Blues" udrželi bezprostřední kontakt s týmy bojujícími o titul.

Čech si vzal Rosického dres pro kouče brankářů, remízu oba brali

Brankář Chelsea Petr Čech si po bezbrankovém šlágru anglické ligy vzal dres od záložníka Arsenalu Tomáše Rosického pro kouče gólmanů Chelsea a oba reprezentanti se shodli, že remízu asi berou. Čech byl rád, že londýnský rival neodskočil "Blues" po derby na rozdíl pěti bodů a očekává velmi vyrovnaný boj o čelo tabulky.

Čech: Zisk Zlatého míče by znamenal úspěšnou sezonu

Petr Čech věří, že udrží průběžné vedení v anketě Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu i na jaře a získá do sbírky už devátou trofej pro vítěze novinářské ankety. To by totiž podle něj znamenalo, že bude mít s Chelsea úspěšnou sezonu. Byl by však rád, kdyby měl na jaře velkou konkurenci.

Čech vede v anketě Zlatý míč před Rosickým a Kadlecem

Brankář Petr Čech útočí na deváté vítězství v anketě Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu. Po podzimu získal v hlasování novinářů 726 bodů a vede s náskokem 63 bodů před Tomášem Rosickým z Arsenalu. Třetí Václav Kadlec z Frankfurtu ztrácí už 375 bodů.

Brankář Čech je znovu v nominaci do nejlepší jedenáctky roku

Gólman Chelsea a české reprezentace Petr Čech je mezi pěti nominovanými brankáři do nejlepší jedenáctky roku podle světové fotbalové federace FIFA a hráčské unie FIFPro. Tým roku 2013 bude oznámen v Curychu 13. ledna, na galavečeru bude také udělen Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

Čech proti Kanadě čisté konto neřeší, chce hlavně vyhrát

Kanaďané už osm zápasů za sebou nedokázali vstřelit gól, brankář české reprezentace Petr Čech však před pátečním přípravným zápasem v Olomouci případné udržení čistého konta nijak zvlášť neřeší. Kapitán národního týmu chce hlavně nad outsiderem vyhrát a zakončit rok vítězstvím.

Podle Čecha postrádá zápas s Kanadou smysl, nominaci ale neodmítl

Reprezentant Petr Čech se domnívá, že páteční přípravné utkání s Kanadou nemá v momentální situaci žádný smysl. Zvláště když stále nebyl určen nový trenér, který povede tým do další kvalifikace. Pokud by tedy mohl rozhodovat, zápas by zrušil.

Čech přiznal, že se podepsal pod nečekanou ztrátu Chelsea

Brankář Petr Čech přiznal svůj podíl na bodové ztrátě Chelsea, která v sobotním utkání anglické ligy s fotbalisty West Bromwiche vydřela remízu 2:2. Český reprezentant si vyčítal druhý gól hostů z 68. minuty, kdy mu míč po střele Stéphana Sessegnona prošel pod tělem do branky.

Čech s Mourinhem ocenili Torrese i vylepšenou pozici v LM

Španělský útočník Fernando Torres, který oslavil sté utkání za Chelsea dvěma góly do sítě Schalke, si po úterním zápase Ligy mistrů (3:0) vysloužil pochvalu od brankáře Petra Čecha i trenéra Josého Mourinha. Zástupce londýnského týmu také těší, že druhou venkovní výhrou napravili selhání s Basilejí.

Čechovi k plné spokojenosti po 300. zápasu chyběla jen nula

Reprezentační brankář Petr Čech oslavil v sobotu výhrou jubilejní 300. zápas za Chelsea v anglické Premier League. K úplné spokojenosti jednatřicetiletému gólmanovi scházela jen vychytaná nula, vítězství 4:1 nad Cardiffem však považuje za důležitější.

Podle Čecha je třeba zamyslet se nad mládežnickým fotbalem

Neúspěch reprezentace v kvalifikaci o mistrovství světa je podle brankáře Petra Čecha jen špičkou ledovce. Fotbalová asociace ČR by se podle něj měla hlavně zamyslet nad současnými výkony mládežnických reprezentací, protože z nich se nyní těžko doplňují hráči do národního týmu.

Čech: Chceme dvě výhry a uvidíme, na co to bude stačit

Šance české reprezentace postoupit na mistrovství světa je sice už jen teoretická, ovšem stále žije. Brankář Petr Čech se ale propočty v postupovém boji nehodlá zatěžovat. Zajímá ho jen to, aby s národním týmem vyhrál na Maltě a v Bulharsku. Teprve pak se dá řešit, jestli to bude na baráž stačit.

Čecha zachránila helma. Mourinho si spravil náladu

Brankář Petr Čech dosáhl s Chelsea v úterním utkání Ligy mistrů na hřišti Steauy Bukurešť na důležitou výhru 4:0, během zápasu ale prožil hodně nepříjemnou chvilku. Po hodině hry při jednom ze zákroků narazil hlavou do tyče a od zranění ho zřejmě zachránila helma, v níž chytá od doby, co mu Stephen Hunt prorazil kolenem lebku.

Čech: Situace je kritická, teď musíme vyhrát v Itálii

Za kritickou označil brankář Petr Čech situaci, ve které se po dnešní porážce 1:2 s Arménií ocitli čeští fotbalisté. Aby mohli pomýšlet na postup na mistrovství světa, musejí vyhrát všechny tři zbývající zápasy. Nejzkušenější člen národního týmu však věří, že se to týmu povede, pokud zlepší koncovku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele