Čechovi k rekordu gratulovali James, Henry i Neuer

Brankář Petr Čech z Arsenalu v pondělí proti Bournemouthu překonal rekord anglické ligy v počtu vychytaných nul a mezi gratulanty nechyběl ani David James, jehož maximum český fotbalista vylepšil. K 170. čistému kontu v Premier League mimo jiné přáli také gólman Bayernu Mnichov Manuel Neuer nebo útočníci Didier Drogba s Thierrym Henrym.

Arsenal může získat titul, věří brankář Čech

Brankář Petr Čech je přesvědčený, že hráči Arsenalu mohou v této sezoně ukončit jedenáctileté čekání na titul. Londýnskému klubu by podle něj měla paradoxně pomoci rozsáhlá marodka, na které je mimo jiné kapitán české reprezentace Tomáš Rosický.

Čecha ocenění těší, hlavně chce ale Arsenalu pomoci k trofeji

Po roční přestávce se brankář Petr Čech znovu vrátil mezi hlavní favority na zisk Zlatého míče pro nejlepšího českého fotbalistu. Po podzimu jasně vede anketu před Davidem Lafatou a útočí už na desátý triumf, těší ho však především to, že se daří Arsenalu, a věří, že s ním zaútočí hlavně na týmové ceny než na individuální.

Čech útočí už na desátý Zlatý míč ČR, po podzimu jasně vede

Petr Čech má na dosah už desátý Zlatý míč pro nejlepšího českého fotbalistu sezony. Po podzimu si brankář Arsenalu drží výrazný náskok na posledního vítěze Davida Lafatu, protože v jubilejním dvacátém ročníku ankety Klubu sportovních novinářů získal 685 hlasů, tedy o 328 více než útočník Sparty.

Čech podle Walcotta posunul obranu Arsenalu na jinou úroveň

Podle anglického útočníka Arsenalu Thea Walcotta posunul český brankář Petr Čech obrannou hru londýnského klubu na jinou úroveň...

Čech si po rekordní 169. nule cenil i pozice Arsenalu v lize

Brankář Petr Čech udržel v dnešním duelu s hráči Aston Villy 169. čisté konto v Premier League a vyrovnal rekord soutěže Davida Jamese. Po vítězství Arsenalu 2:0 v Birminghamu si nenechal žádný suvenýr, na to se chystá teprve v případě, že se v čele historických tabulek osamostatní.

Čech 169. nulou v Premier League vyrovnal Jamesův rekord

Brankář Petr Čech udržel při vítězství Arsenalu 2:0 nad Aston Villou 169. čisté konto v Premier League. Třiatřicetiletý český reprezentant tak vyrovnal rekord soutěže, který dosud držel David James.

Ukázali jsme, že si Arsenal postup zaslouží, radoval se Čech

Brankáře Petra Čecha potěšilo, jak hráči Arsenalu zvládli závěrečný duel v základní skupině Ligy mistrů a po výhře 3:0 na hřišti Olympiakosu Pireus postoupili do play off. Byl to podle něj skvělý výkon, který týmu dodá sebevědomí do budoucna.

Premier League v kostce (14. kolo)

Čtrnácté kolo Premier League bylo strhující především první den. Přestřelky na každém rohu, jako bychom se snad vrátili do saloonů divokého západu, překrásné dalekonosné trefy (konečně!) a nakonec i to, na co fanoušci anglického fotbalu tak napjatě čekali. Jamie Vardy dokázal nemožné a přímo "domácímu" týmu kanonýra Van Nistelrooye vstřelil gól v jedenáctém utkání v řadě.

Čech si pochvaloval, že se v Lize mistrů naplnil ideální scénář

Reprezentační brankář Petr Čech měl radost, že se v úterý naplnil ideální scénář a Arsenal si udržel naději na osmifinále Ligy mistrů. Svěřenci Arséna Wengera v Londýně porazili Dinamo Záhřeb 3:0 a v posledním utkání skupiny si zahrají o postup s Olympiakosem Pireus. Prosincový duel v Řecku třiatřicetiletý gólman bere už jako play off...

Brankář Čech: Vyrovnaný rekord potěší, prohra už méně

Brankář Petr Čech měl po přípravném utkání reprezentace v Polsku trochu smíšené pocity. Potěšilo ho, že 118. startem za národní tým vyrovnal rekord Karla Poborského, už méně radosti mu ale udělala porážka 1:3. Mužstvo přitom podle něj nepředvedlo ve Vratislavi vůbec špatný výkon.

Čech si po letech vybavoval stadion ve Vratislavi jen matně

Před čtyřmi lety absolvoval brankář Petr Čech s českou reprezentací ve Vratislavi tři zápasy mistrovství Evropy a slavil postup ze základní skupiny do čtvrtfinále. Při dnešním návratu na "místo činu" se mu však vzpomínky vracely jen velmi pomalu.

Čech se těší na souboj s Ivanovičem i na dobrou atmosféru

V pátečním utkání se Srbskem se kapitán české reprezentace Petr Čech postaví proti svému kamarádovi Branislavu Ivanovičovi, s nímž prožil téměř celé angažmá v Chelsea. Zároveň se těší na to, že ačkoli během 117 reprezentačních startů prošel mnoha českými stadiony, nyní bude moci poprvé vyzkoušet zrekonstruovaný stadion ve Vítkovicích.

Čech si váží toho, že může vyrovnat Poborského rekord

Brankář Petr Čech si váží toho, že v přípravě proti Srbsku nebo Polsku může vyrovnat rekord v počtu startů za reprezentaci, který se 118 zápasy patří Karlu Poborskému. Kam by mohl maximum posunout, si však gólman Arsenalu odhadnout netroufnul.

Čech při debaklu s Bayernem dostal pět gólů po čtyřech letech

Ačkoli se brankář Arsenalu Petr Čech ve středečním duelu základní skupiny Ligy mistrů s Bayernem blýskl několika skvělými zákroky, vysoké prohře 1:5 v Mnichově nezabránil a inkasoval nejvíc gólů od října 2011. Tehdy ještě v barvách Chelsea dostal v anglické lize stejný příděl od svého nynějšího zaměstnavatele.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele