37. kolo
19.05.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Lazar Samardžić (© AFP)

Remíza Empoli v Udine sestupovou tajenku před posledním kolem nerozluštila

Fotbalisté Udinese remizovali ve 37. kole Serie A s Empoli 1:1. Úvodní přesný zásah utkání byl k vidění až v poslední minutě základní hrací doby, když se ze značky pokutového kopu prosadil M’Baye Niang. Ten dal v této sezoně pátý ligový gól, přičemž už potřetí se trefil v 88. minutě či později. Možnost zahrávat penaltu ale nakonec v dlouhém nastavení dostali také Bianconeri a Lazar Samardžič rovněž uspěl. Oba celky namočené do boje o udržení se v nejvyšší italské soutěži tak nemají před závěrečným kolem nic jistého.

Kouč Davide Nicola přišel do Empoli s nálepkou osvědčeného italského záchranáře, který v minulosti vyvedl ze zdánlivě bezvýchodné situace Crotone nebo Salernitanu. Při startu toskánského angažmá to vypadalo, že by mohlo jít o klidnější misi, jenže Azzurri začali od začátku března výsledkově strádat a dvě kola před koncem se nacházeli na první sestupové příčce. Z té se mohli dostat výhrou nad Udinese, jež posbíralo jen o bod více.

V úvodu záchranářské bitvy byla z obou stran znát její důležitost. Ani jeden z celků nechtěl chybovat, a diváci tak příliš fotbalové krásy neviděli. První vzrušení přišlo až po standardní situaci hostů ve 36. minutě, kdy se míč ze skrumáže ve vápně odrazil příhodně k Youssefu Malehovi. Ten se na hranici šestnáctky nerozpakoval a ranou pod břevno rozvlnil síť. Gólovou radost mu ovšem sebral hlavní sudí, který trefu po komunikaci s videorozhodčím kvůli hře rukou neuznal.

Udinese po změně stran zvýšilo obrátky a v 57. minutě bylo blízko vedoucí brance. Na skvělý centr z pravé strany si naskočil střídající Keinan Davis, jeho hlavička mířící do protipohybu gólmana však skončila těsně vedle. Ani v závěrečné třetině zápasu se týmy do výraznějších ofenzivních výletů nepouštěly a vše nasvědčovalo bezgólovému vyústění. V 89. minutě ale ve vlastním vápně fauloval Samardžič a rozhodčí nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Niang a v kotli hostujících fanoušků vyvolal obrovský výbuch radosti. Ta ovšem trvala jen do 13. minuty nastaveného času, jelikož po dlouhém zkoumání dostali možnost pokutového kopu také Bianconeri. Tíhu okamžiku vzal na svá bedra Samardžič, jenž se z bílého puntíku nemýlil.

Zápas tak skončil smírně a oba celky budou muset o záchranu zabojovat i v závěrečném kole. To Bianconeri odehrají 26. května proti Frosinone, Empoli ve stejný den hostí AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele