12. kolo
20.11.2016 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - Chelsea FC 0:1

Premier League má nového lídra. Chelsea splnila svůj úkol, Middlesbrough porazila 1:0 a o bod přeskočila Liverpool a Manchester City. Blues tak už pošesté v řadě zvítězili, aniž by inkasovali - to se jim podařilo poprvé od srpna 2010. Výkonem každopádně Conteho svěřenci dle zvyku z minulých týdnů nepřesvědčili a o hubenou výhru se museli strachovat až do konce.

Podobně jako proti Evertonu, i na půdě Middlesbrough se Chelsea v prvních minutách opatrně rozkoukávala. Eden Hazard hned schytal od Claytona hrubý skluz, což jej zezačátku výrazně ovlivnilo a namísto senzačních průniků zaujal nejlepší hráč měsíce října jen nepřesnými přihrávkami. Naopak Boro po ose Fabio - Ramírez málem vytvořilo zajímavou pozici pro De Roona, který však klíčový centr dostal na paty.

Nejlepší pasáž měla Chelsea v závěrečné dvacetiminutovce prvního dějství, kdy už se Hazard vrátil na svou vlnu. Právě jeho lahodný dloubáček uvolnil Mosese, který zpětnou přihrávkou oslovil Pedra. Fantastickým zákrokem ho však zastavil Victor Valdés. Španělský gólman kapituloval až krátce před pauzou, kdy na odražený míč po Hazardově rohu zareagoval nejrychleji Diego Costa. Až překvapivě pohotový forvard se jako první dostal v tabulce střelců na dvojciferné číslo.

Hned po změně stran měla Chelsea vstřelit druhý gól a zbavit soupeře nadějí na zvrat. Alonsa však ve výtečné pozici vychytal Valdés, dorážejícího Pedra skvěle znegoval Chambers - a tak se fanoušci Blues záhy oprávněně strachovali, když Gaston Ramírez z ojedinělé mezery v defenzivě hostů tvrdě pálil. Courtois však mohl zůstat v klidu, Uruguaycova rána mířila těsně nad.

Middlesbrough každopádně tato situace nabudila a následně svého soupeře poměrně výrazně přehrávalo. Červenobílým se dařilo to, co v posledních týdnech nikomu - přehrát Chelsea v presinku. Conteho tým náhle neměl na nic čas, ztrácel míče i na vlastní polovině a měl velký problém s přechodovou fází.

Paradoxně právě z největšího tlaku Boro vzešly dvě superšance, které pro Chelsea mohly zápas definitivně rozhodnout. Costa po hodině hry parádně sklepnul Luizův centr na Pedra, ale ten trefil jen břevno. Chvíli poté se pak díky další asistenci nejlepšího střelce Premier League dostal sám před gólmana Moses, jenže ten bránu pro jistotu úplně přestřelil.

Middlesbrough pak dlouhé pasáže mělo více ze hry a navíc překvapivě často hrozilo z protiútoků. Suverénně nejslabší výkon od konce září však nakonec Chelsea body nestál, protože přese všechno dokázali Blues kolem svého vápna udržet vysokou koncentraci. Jedinou střelu na bránu musel Courtois řešit čtvrthodiny před koncem. Rychlý brejk Traorého zakončil šikovný Negredo, ranou k tyči si ale na svého soka nepřišel.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Domácí by mohli potvrdit zlepšenou formu z posledních zápasů.Tip 1X.

Reagovat
hradec

S tím nepočítej 0:3

Reagovat
arsavin

Nemyslim si

Reagovat
Tuxedo

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
M1ck0

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele