Další trenérská škatulata v Serii A. Hellas opouští Baroni, v Empoli nemusí zůstat Nicola

11.06., 09:40
Aktuality
Marco Baroni (© AFP)

Trenér Marco Baroni po vzájemné dohodě s vedením klubu skončil u hráčů Verony. Informoval o tom Hellas. Šedesátiletý Ital obsadil s týmem v uplynulé sezoně italské ligy třinácté místo, sestupu unikl pouze o tři body.

Bývalý hráč Verony loni v červenci uzavřel s klubem roční smlouvu s možností prodloužení na další sezonu. Nyní Hellas musí hledat jeho nástupce. Baroni dříve vedl Benevento, Frosinone nebo Lecce. Podle italských médií by mohl převzít římské Lazio, na jehož lavičce by nahradil Igora Tudora. Šestačtyřicetiletý Chorvat minulý týden po necelých třech měsících odstoupil z funkce.

Oficiálně tak před startem nového ročníku podniklo už deset klubů změny na postu hlavního kouče. A dalším v pořadím může být také Empoli. V uplynulém ročníku splnilo svůj hlavní cíl a zachránilo se v italské nejvyšší soutěži, možná že v nové sezóně už ho ale nebude kormidlovat Davide Nicola. Toho prý v úterý čeká důležitá schůzka s vedením klubu, kde by se měla situace vyjasnit.

Jednapadesátiletého stratéga každopádně láká nějaká nová zkušenost. Mohl by přitom podle informací italského novináře Nicola Schiry zamířit do Cagliari, které pokukuje po možnostech angažování, pokud by opravdu došlo mezi Nicolou a Gli Azzurri k rozkolu. Smlouvu má jinak Nicola, který přišel do Empoli teprve v lednu tohoto roku, platnou do konce června roku 2025.

Dosavadní oficiální trenérské změny v Serii A před startem nové sezóny 2024/25

Klub
Odcházející trenér
Nový trenér
Důvod odchodu
Lazio
Igor Tudor
???
odstoupení z funkce
Bologna
Thiago Motta
Vincenzo Italiano
konec smlouvy
Fiorentina
Vincenzo Italiano
Raffaele Palladino
konec smlouvy
Monza
Raffaele Palladino
???
konec smlouvy
Neapol
Francesco Calzona
Antonio Conte
konec smlouvy
Udinese
Fabio Cannavaro
???
konec smlouvy
Cagliari
Claudio Ranieri
???
konec kariéry
Juventus
Paolo Montero
???
konec dočasné funkce
AC Milán
Stefano Pioli
???
vzájemná dohoda
Hellas Verona
Marco Baroni
???
vzájemná dohoda

Autor: Patrik Sandev, ČTK / x.com/NicoSchira

Komentáře (19)

Přidat komentář
Pipo123

Baroni je už tutovka, včera ukončil zmluvu vo Verone a v najbližších dnoch bude ofiko v Laziu.

Podľa toho čo sa píše tak Baroni mal trvať len na jednej posile a to kúpe Tijjani Noslina, vo Verone dal 5 gólov a na 4 asistoval. Stihol to za 17 zápasov čo sú slušné čísla.

Idú na neho výborné referencie, ale videl niekto jeho históriu? Borec dal za Fortuna Sittard len 9 gólov za 3 roky. Zaplatiť 15 za hráča čo mal dobrých 5 mesiacov vo Verone je trošku risk

Reagovat
Panini Calciatore

A co tie protesty ultras chystane na nedelu?

Oni tvrdia ze Lazio sa nemoze uspokojit s "nejakym" Baronim, ze to je velky klub ktory si vyzaduje istu kvalitu. Lotito vyzera ze ma v pazi a ze ho to netrapi.

Je sanca ze sa toto mercato konecne plesne po vrecku?

Skor mi to pride ze jeho vecna lakomost ten klub iba brzdi.

Reagovat
Raffaello

Juve mercato:

Motta podepsal, brzy oznámení.

Polák za Portugalcem k Arabáčům za 5m.

Douglas Luiz (60) z Aston Villy do Juve za McKennkeho (30) + Illinga (10) + 20m.

Nejnovější drby začínají zmiňovat příchod Berardiho.

Juve nabídlo Rabiotovi kontrakt 3x7, on neustoupí od 3x8 = v Juve končí.

Zatím ušetření na výplatní pásce (částky v hrubém):

Szczesny - 12m

Sandro - 11.1m

Pogba - 10.48m

Rabiot - 9.17m

Prodej Chiesy (výměna za Di Lorenza) může přinést dalších - 9.2m na výplatě.

Reagovat
Raffaello

Kaio Jorge prodán za 7m do Cruzeira.

Reagovat
Kapřík

Pokud přijde Luiz, tak padá Koop v Juve?

Reagovat
Pozor skluz!!!

Za me Koops je nejlepsi na pozici Ferguson. Luiz nize.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Raffaello

Ne, rozdílné pozice. Jak píše Pozor skluz, Koop je výraznější v ofenzivní roli, chodí do zakončení. Luiz hraje vyloženě střed ve dvojici, ať v 442 nebo 4231, více do defenzivy. Na druhou stranu, i tak má dobrý čísla 9+5 (něco dal i z penalt). Docela jsem zvědavý, jak to Motta s Locatellim a Fagiolim poskládá dohromady.

Reagovat
Kapřík

Díky, mě by docela překvapilo, kdyby se podařilo ufinancovat oba. Ale uvidíme.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jako on Teun začínal jako DM, ten střed s Edersonem pořád zahraje skvěle ale ta levačka potřebuje výše, to samé jako platilo pro Malinovskeho.

Hodně jsem ho chtěl k nám z AZ.

Reagovat
Truffaldino

Tímhle spíš padá Samardžić, který tak půjde do AS.

Reagovat
Kapřík

Jo, to by byl pro AS kauf.

Reagovat
Pozor skluz!!!

No nevím, on by přišel na AM, k Pellemu, podle mě na klasické CM nemá, a byla by ho tam škoda - tam ale potřebujeme primárně posílit. Tam by měl být někdo jako Kone, magor co se nezastaví.

Nějak utichly zvěsti o Thuramovi, takže určitě dojde on

Samozřejmě bych byl první, který by poslal Pelleho na lávku a hrál Lazara.

Cena musí dávat smysl, něco jako 12 + 3 bonusy + Bove na hostování.

Reagovat
Panini Calciatore

ako je na tom Berardi zdravotne?

Bude moct absolvovat letnu pripravu?

Reagovat
Raffaello

Po operaci, rekonvalescence. Možná nestihne hned začátek přípravy, nejpozději druhá půlka července ready? Už přes měsíc posiluje, dostává se do toho. Teď je otázkou, jestli bude chtít dostat Sassuolo zpátky, nebo zkusí jiný tým a vrátí se do Serie A sám.

Hlavně Sassuolo to prokaučovalo, měli ho prodat vloni za těch cca 25m, letos za něj dostanou sotva 10m. V souvislosti s Juve je to spíš klasický "gazzeta výkřik do tmy", ale kdyby Juve zaplatilo jen 10m, tak by ho koupilo za tolik, za kolik ho před lety do Sassuola prodalo. A za mě lepší Berardi v hrsti, než Greenwood na střeše.

Reagovat
Panini Calciatore

Myslim ze problem je v tom ze jeho rocnu gazu 3 m si Sassuolo po pade do B-cka nemoze dovolit takze ho bude chciet isto predat.

Jedine ze by ho poslali na hostovacku s tym ze ked postupia nazad tak nebude povinna opcia ale sa vrati.

Cisto teoreticky, hrac jeho kvalit, reprezentant, aby sa zakopal na 11 rokov v nejakom Sassuole (tolko tam uz je) tak mi pride ozaj nenormalne ked kazde mercato sa jeho meno spajalo snad so vsetkymi gigantami v Serii A.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Hrozny provar od Villy

Reagovat
Raffaello

Giuntoli to dobře rozjel. McKennie i Illing mají smlouvu do 6/2025, takže z nich vytěžil maximum, tu částku 60m dobře vykompenzoval. Nechci úplně tvrdit, že Juve je v tomhle vítěz, ale v kontextu celé té situace okolo Juve bych řekl že i jo.

Reagovat
Truffaldino

Těch 30 za McKennieho je ústřel vzhledem k tomu, že ne zrovna dávno v Anglii působil a žádná sláva to nebyla, navíc má poslední rok smlouvy. Spíš to vypadá, že si Villa cení Douglase na nějakých padesát a do hry vlezla plusvalenza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele