Camp Nou Články


Barcelona, Španělsko

Další články

Největší aréna Evropy pro 104 600 diváků. Barcelona ukázala, jak bude vypadat nový Camp Nou

Fanoušci Barcelony se dočkali vizualizace rekonstruovaného stadionu Camp Nou. Do nového stánku se vejde 104 600 diváků a zůstane největším v Evropě, bude nově také jediným s více než stotisícovou kapacitou.

Barcelona získala od dvaceti investorů 1,45 miliardy eur na renovaci Camp Nou

Barcelona sehnala potřebnou sumu 1,45 miliardy eur (asi 34 miliard korun) na renovaci klubového areálu včetně ikonického stadionu Camp Nou. V prohlášení uvedla, že finance poskytlo dvacet investorů. Splácet je už tak výrazně zadlužený klub začne, až budou práce na stadionu dokončeny, což by mělo být v červnu 2026.

Barcelona má nového sponzora, stadion se přejmenuje na Spotify Camp Nou

Novým hlavním sponzorem Barcelony bude následující čtyři sezony švédská hudební streamovací služba Spotify. Název společnosti bude nově na dresech mužského i ženského týmu a stadion se přejmenuje na Spotify Camp Nou. Katalánský velkoklub to uvedl na svém webu.

Členové Barcelony v on-line hlasování schválili renovaci Camp Nou

Členové FC Barcelona schválili plán na renovaci klubového areálu včetně ikonického stadionu Camp Nou. Projekt s názvem "Espai Barca" by měl už nyní výrazně zadlužený klub přijít na 1,5 miliardy eur (37,9 miliardy korun).

Barcelonu čeká kvůli rekonstrukci Camp Nou roční "vyhnanství"

FC Barcelona příští rok v létě zahájí dlouho plánovanou rekonstrukci svého svatostánku Camp Nou a zhruba rok tak bude muset hrát domácí zápasy na jiném stadionu. Nový domov nejspíš najde na stadionu Johana Cruyffa v tréninkovém centru.

Barcelona věnuje peníze z přejmenování stadionu na boj s covid-19

Stadion Barcelony bude poprvé v historii přejmenován po sponzorovi. Katalánský klub dnes informoval o tom, že se rozhodl na rok prodat práva na pojmenování Campu Nou a celou částku věnuje na boj s pandemií koronaviru.

Barcelona plánuje v příštích letech velké investice do stadionu

Zástupci španělského mistra Barcelony hodlají v příštích letech investovat 360 milionů eur (asi 9,288 miliardy korun) do vylepšení domácího stadionu Camp Nou. Úpravy by měly přinést zvýšení počtu míst pro fanoušky ze současných zhruba 100.000 na 105.000, plánuje se i zastřešení arény.

Před 60 lety byl otevřen největší stadion v Evropě, Camp Nou

Před 60 lety, 24. září 1957, byl otevřen největší fotbalový stadion v Evropě, barcelonský Camp Nou. Stadion s nynější kapacitou 99.354 diváků se ale dlouho jmenoval Estadi del FC Barcelona a oficiálně přejmenován podle svojí zavedené přezdívky byl až na základě hlasování fanoušků. Od sezony 2021/22 by se kapacita Camp Nou měla navýšit na 105.000 míst.

Barcelona zůstane na Nou Campu, který se rozroste

V Barceloně legendární Nou Camp za novou arénu nevymění. Výkonný výbor klubu v pondělí rozhodl, že dá přednost rekonstrukci tradičního stadionu, na němž hraje od roku 1957. Modernizace a rozšíření největšího stadionu v Evropě má stát 600 milionů eur (16,5 miliardy korun). Návrh ještě musejí v dubnu schválit členové klubu.

V Barceloně budou v lednu rozhodovat o osudu Camp Nou

Barcelona by po více než půlstoletí mohla opustit monumentální Camp Nou. Tiskový mluvčí katalánského klubu Toni Freixa oznámil, že se v lednu bude hlasovat o tom, zda tento bezmála stotisícový stánek modernizovat, nebo na jiném místě postavit nový stadion...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele