základní část, 23. kolo
14.01.2012 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Dundee United 2:1

Fotbalisté Cleticu zvládli utkání s Dundee a díky dvěma bankám v úvodní dvacetiminutovce zůstali na čele skotské SPL. Dundee sice po přestávce snížilo, ale na vyrovnání se už nezmohlo. Celtic tak s pětapadesáti body na kontě stále vede tabulku o dva korálky před Rangers, v SPL vyhrál už pojedenácté v řadě. Dundee se šestadvaceti body zůstává na hranici dolní a horní poloviny tabulky.

Úvodní branku zápasu vsítil tradiční střelec domácích a zároveň navrátilec v sestavě Gary Hooper, o pět minut později ho doplnil Victor Wanyama. Domácí poté kontrolovali hru a polevili jen pět minut po přestávce. V dalším průběhu už ale svěřenci Neila Lennona další zaváhání nepřipustili. Mezi střelce v dresu Dundee se zapsal John Rankin.

Hosté si vytvořili první šanci zápasu, kdy po střele Davida Grahama musel zasahovat gólman Fraser Forster. Pak už se však z branky radovali domácí, kteří touto rychlou trefou dostali United do kolen. Jiná opora zelenobílých Anthony Stokes prošel skrz defenzívu soupeře a předložil lahůdku pro svého kolegu, který nemohl odmítnout. Nabuzený Celtic využil svou převahu a následně soupeři zasadil druhý smrtící direkt. Po dlouhém centru Emilia Izaquirreho hlavičkoval přesně Wanyama a Dundee na tom bylo ještě hůře.

V průběhu celého zápasu byl nejvíce aktivní Hooper. Ten se kromě gólové příležitosti dostal ještě do čtyř velkých přiležitostí. Jenže po přihrávkách Forstera, Matthewse, Rogneho či Wanyamy už branku nevsítil. Dundee stanovilo konečný stav 1:2 v jeho neprospěch v 50. minutě, kdy se ve vápně ocitl Rankin a skákavou střelou k tyči dal hostům alespoň nějakou naději. Jenže Dundee k velkému tlaku nedospělo, v závěrečné čtvrthodině ještě musel hostující gólman Dušan Perniš vychytat ránu Georgiose Samarase, k brance neměl daleko ani Korejec Ki Sung-Yeung. Stav zápasu se však již nezměnil a domácí proto po zásluze zvítězili.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele