základní část, 15. kolo
12.12.2009 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Falkirk FC 1:1

V letošní sezóně se obecně tvrdilo, že má Falkirk ve většině utkání smůlu, jenže nyní to bylo právě naopak a na půdě St.Mirrenu bere všemi deseti alespoň bod. Na posledním místě sice stále ztrácí čtyři body na další konkurenty, ovšem to není v této fázi sezóny nedostižné manko. St.Mirren si i tak udržel deváté místo a na sedmou příčku má minimální odstup. I tak ho jistě mrzí závěr zápasu, o plný počet totiž přišel díky brance dvě minuty před koncem.

Přitom St.Mirren po celý průběh promarňoval jednu šanci za druhou a hrozil hlavně z rohových kopů, kde měl znatelnou převahu. V samém úvodu ale zahrozil Falkirk, hned ve 3. minutě mohl otevřít skóre Scott Arfield, avšak jeho pokus z 18 metrů vyrazil mimo gólman Paul Gallacher. O něco později se však na druhé straně potil i Olejnik, který dobře rukou vyrazil pokus Stephena O'Donnella.

Ve 20. minutě vypálil Higdon, i nyní však Olejnik vyškrábl přízemní střelu vedle tyče. Na druhé straně o pár minut později se dostal k zakončení Zerara a levačkou se snažil rozvlnit síť, proti byl ale Gallacher. Vitor Lima následně napodobil kolegy a vypálil z dálky, jeho divoká rána ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila. Těsně před přestávkou mohl otevřít skóre John-Paul Potter po přihrávce Finnigana, jenže balón se v síti netřepetal.

Hned po pauze však Higdon konečně k radosti většiny přítomných zavěsil. Z 30 metrů napálil s naprostou bravurou balón, který zaplachtil vzduchem a bezmocný Olejnik i přes velké úsilí nemohl udělat nic. Po hodině hry se ocitl ve vápně Arfield a byl blízko vyrovnání, mířil ale vedle.

V závěrečných minutách se tempo zvýšilo a obě strany se snažily hrát kombinační fotbal, přeci jen se ale radoval útočnější Falkirk. Dvě minuty před koncem po hezké kombinaci zařadil na vyšší rychlost Moutinho a ve vápně uvolnil Finnigana, který podél Paula Gallachera zařídil pro Falkirk bod.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele