základní část, 11. kolo
08.11.2009 13:45 CET
3 : 3
(0:0)

Reportáž

Falkirk FC - Celtic FC 3:3

Zápas mezi posledním Falkirkem a prvním Celticem skončil překvapivým výsledkem 3:3. Přitom domácí Falkirk měl díky skvělé hře šanci i vyhrát, Celtic ale získal alespoň bod.

Domácí měli na začátku utkání převahu a po sedmi minutách hry hlavičkoval nebezpečně Darren Barr. Ještě větší příležitost ke vstřelení vedoucí branky měl Vitor Lima, jemuž do gólové šance nahrál Flynn, záložník Falkirku ale zaváhal a gólman Zaluska si s míčem poradil. Hodně vidět byla v dresu Falkirku staronová posila Moutinho, jenž se postaral o další příležitost domácích, když ho chytil Caldwell, ale Marceta výhodu nevyužil.

Na druhé straně střílel McGeady a Olejnik vytáhl skvělý zákrok. Převaha Falkirku málem byla k ničemu, těsně před koncem první půle totiž MacDonald fauloval Foxe a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil McGeady, Olejnik ale Falkirk svým zákrokem zachránil. Až deset minut po startu druhého poločasu byla k vidění další šance a Caldwell se po volném kopu Robsona nemýlil, 0:1.

O pět minut později bylo vyrovnáno, Caldwell totiž fauloval Flynna a Arfield z pokutového kopu srovnal. Brzy poté centroval Flynn a Moutinho svou precizní střelou zařídil Falkirku vedení 2:1. Gólová přestřelka pokračovala o osm minut později, když McDonald dokázal využít skvělé přihrávky Foxe a prostřelil Olejnika. Na druhé straně se neprosadil Lima, proto o pár minut později měli znovu slovo hosté.

Útočník Samaras nalezl volného McDonalda a australský fotbalista vstřelil gól na 3:2 pro Celtic. Falkirk si alespoň bod za svůj výkon zasloužil a nakonec se mu podařilo srovnat. Flynn našel nabíhajícího Stewarta, jenž střelou do rohu brány vyrovnal na konečných 3:3. Celtic zaznamenal i další gól, ale rozhodčí viděl ofsajd a McDonaldovi hattrick neuznal.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele