4. kolo
14.09.2024 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Thiago Motta (© AFP)

Bezzubá Stará dáma dosáhla v Empoli jen na bezbrankovou remízu

Týmy Empoli a Juventusu si ve čtvrtém kole Serie A rozdělily body za remízu 0:0. Tento výsledek znamenal nejen prodloužení neporazitelnosti obou celků v letošní sezoně italské nejvyšší soutěže, ale také sedmý soutěžní duel bez prohry pro domácí a devátý pro hosty.

Dušan Vlahović vypadal odhodlaný přidat ke svým dvěma ligovým gólům v této sezóně další, ale domácí obrana zblokovala zkraje duelu dva jeho pokusy. V 19. minutě poprvé v zápase zamířil mezi tři tyče domácí Youssef Maleh, ale jeho rána z 25 metrů letěla přímo na Mattiu Perina.

Poté, co hosté v minulém utkání s Římem vyšli naprázdno, až do posledních 10 minut před přestávkou nevypadali na to, že by to dnes mělo být jinak. Douglas Luiz rozehrál rohový kop na Teuna Koopmeinerse, na jehož centr si naskočil Federico Gatti, ale důraznou hlavičku Devis Vásquez vyrazil.

Také v úvodu druhého poločasu dominovali Bianconeri, když se pět minut po přestávce dostal Vlahović k prudkému míči Nicoláse Gonzáleze, ale srbského útočnika vychytal výborným zákrokem nohou Vásquez. Domácí brankář měl plno práce také o dvě minuty později, kdy se k přihrávce Andrey Cambiasa dostal Koopmeiners, ani ten však Vásqueze nepřekonal.

Juventus měl převahu i nadále, ale kvůli pozorné obraně Empoli si hosté vytvářeli šance jen těžko. Oba trenéři se pak obrátili ke svým lavičkám a jako moudřejší se ukázal kouč domácích, když střídající Pietro Pellegri patičkou posunul míč na Alberta Grassiho, jenže ten zasáhl dobře postaveného Perina. A když gólem neskončila ani další dalekonosná rána Maleha z 90. minuty, bylo jasné, že si oba týmy rozdělí body. Jak Roberto D'Aversa, tak Thiago Motta tedy zůstávají od svého letního nástupu do funkce neporaženi.

Autor: Livesport.cz / Anthony Tomas

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele