6. kolo
29.09.2024 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

David de Gea (© ANDREA MARTINI/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

De Gea si po dlouhé době užil pocit z čistého konta. Empoli je dva body od špičky tabulky

Empoli remizovalo v šestém kole Serie A s Fiorentinou na vlastním hřišti 0:0. Bezbranková remíza nenabídla fanouškům příliš pozdvižení, hosté dokonce navzdory převaze nevystřelili jedinkrát mezi tři tyče. Za dílčí úspěch se pro Fialky dalo požadovat čisté konto Davida De Gey, to se mu totiž naposledy povedlo v květnu minulého roku. Azzurri se ve vyrovnané tabulce nachází na šesté příčce, na první Juventus ztrácí pouhé dva body.

Domácí v posledních šesti zápasech Serie A na stadionu Carla Castellaniho neprohráli. V úvodu se zdálo, že jsou odhodláni pokračovat v působivé formě i proti Fialkám. Byli to však svěřenci Raffaela Palladina, kdo začal aktivněji, přičemž Edoardo Bove a Moise Kean nevyužili v úvodní půlhodině několik šancí. V průběhu prvního poločasu se oba týmy snažily o průlom, ale vyložených příležitostí bylo málo. Andrea Colpani hlavičkoval zblízka vedle, zatímco na druhé straně Lorenzo Colombo po nájezdu na brankáře pálil vysoko nad břevno.

Fiorentina, která z úvodních pěti zápasů Serie A vytěžila jediné vítězství, se na začátku druhého poločasu snažila zvýšit aktivitu. Hosty však zachránil de Gea, který pohotově zareagoval na razantní pokus Giuseppeho Pezzelly. Duel postrádající kvalitu nevykazoval žádné známky oživení, i Christian Kouamé totiž promarnil další slibnou šanci hráčů I Viola.

Oba manažeři se obrátili ke svým lavičkám v naději, že se dopracují k pozdnímu zisku tří bodů. Náhradník Lucas Beltrán byl blízko k okamžitému zásahu za hosty, když se v pokutovém území vznesl nejvýše a po rohu Jonathana Ikoného zamířil těsně vedle. Blíž ke prolomení gólového půstu se nakonec ani jeden z celků nedopracoval. Fiorentina tak má v Serii A neuspokojivou bilanci pouhých čtyř výher z posledních 17 zápasů.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele