5. kolo
20.09.2024 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sebastiano Esposito (© AFP)

Empoli potvrdilo dobrý vstup do nového ročníku Serie A, na půdě Cagliari pohodlně zvítězilo

Empoli na Unipol Stadion potvrdilo dobrou formu na začátku nové sezony nejvyšší italské soutěže, když porazilo domácí Cagliari pohodlně 2:0. Loňský kandidát na sestup vystoupal na průběžnou třetí příčku, naproti tomu domácí celek se propadl na sestupové pozice. Český reprezentant Jakub Jankto do zápasu nezasáhl.

Jak Cagliari, tak Empoli vstupovaly do pátého hracího dne s kontrastními výsledky: domácí po prvních čtyřech zápasech nevyhráli, zatímco neporažení Azzurri chtěli navázat na slibný vstup do sezony. Zanedlouho měl Simone Scuffet starosti s prudkou střelou Giuseppeho Pezzelly zevnitř pokutového území, která nicméně skončila na boční síti.

Toskánci stupňovali svůj tlak a nakonec uspěli těsně po půlhodině hry. Po přihrávce Faustina Anjorina se Lorenzo Colombo prohnal kolem posledního obránce a poté klinicky zakončil levou nohou do dolního rohu, čímž dostal hosty do vedení.

Svěřenci Roberta D'Aversy zdvojnásobili své vedení hned po několika minutách druhé půle, kdy Sebastiano Esposito chytře zakončil z bezprostřední blízkosti a zapsal tak svůj první gól v Serii A po pěti letech poté, co jeho první pokus zlikvidoval Scuffet. Sardinští fanoušci však nadále podporovali svůj celek, a i když se usilovně snažili o snížení, Esposito famózní střelou osm minut před koncem málem ukončil snahy domácích.

Pět střídání Davideho Nicoly ve druhém poločase nakonec nemělo žádný dopad, protože Rossoblu se nepodařilo skórovat počtvrté v pěti ligových zápasech a nyní jsou potřetí za sebou bez výhry v pěti úvodních zápasech Serie A. Naopak pro Empoli to vypadá nadějně, neboť poprvé v historii zůstává v prvních pěti zápasech nového ročníku bez porážky.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele