35. kolo
06.05.2024 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Atalanta odpověděla na gólový pozdrav Tchaouny obratem po změně stran

Salernitana prohrála ve 35. kole Serie A na vlastním hřišti s Atalantou 1:2. Od samotného úvodu se těžiště hry nacházelo na obranné polovině domácích, právě oni se však radovali z jediné branky úvodní půle, když se po průniku do vápna trefil levou nohou Loum Tchaouna. Otřesení Orobici se z nečekaného úderu delší dobu vzpamatovávali, avšak po změně stran přece jen otočili skóre. Rozhodující zásah znamenající posun hostů na pátou příčku tabulky obstaral povedenou ranou z dálky Teun Koopmeiners.

Atalanta kromě boje o finále Evropské ligy stále musela naplno řešit i ligové povinnosti. V tabulce se totiž nacházela na šesté příčce s pouze tříbodovou ztrátou na páté místo zajišťující Ligu mistrů v následující sezoně. Oproti Římanům navíc měla dva zápasy k dobru, a tak bylo vše v jejích rukou. Do karet hrál Nerazzurri i fakt, že přijížděli na hřiště poslední Salernitany, která už měla jistý sestup.

Favorit zápasu si v první desetiminutovce dokázal vytvořit několik šancí. V té největší se objevil Ademola Lookman, ale jeho střela zpoza vápna skončila jen těsně nad břevnem. Hosté nadále dobývali obranný blok svého soupeře, ovšem jako první udeřili domácí. V 18. minutě rozjela Granata rychlý protiútok, na jehož konci pálil na zadní tyč Tchaouna. O rychlou odpověď se pokusil Gianluca Scamacca, který střileným centrem našel Lookmana, útočník však z malého vápna minul branku. Nerazzurri se hnali za vyrovnáním, ale trápilo je velké množství nepřesností ve finální fázi.

Ve druhém poločase si mohl připsat další gól Tchaouna, když minutu po hvizdu vyslal technický obstřel k levé tyči, jistým zákrokem se ovšem blýskl Marco Carnesecchi. Na druhé straně předvedl krásnou individuální akci Lookman, ale tváří v tvář brankáři opět mířil vedle tyče.

Hosté se vyrovnávací branky dočkali v 57. minutě. Přetažený míč vrátil na malé vápno Mario Pašalić a Scamacca se zblízka nemýlil. O šest minut později se před šestnáctkou odrazil balon přímo proti noze Koopmeinerse, jehož pohotový volej skončil nechytatelně v levém dolním rohu. Krátce před koncem utkání proběhl Tchaouna přes tři hráče, jenže jeho následný lob skončil nad břevnem.

Atalanta tak podle očekávání v Salernu uspěla a získala velmi klíčové tři body. V následujícím kole ji bude čekat v podstatě zápas o vše, neboť se 12. května utká s AS Řím. Granata změří ve stejný den síly s Juventusem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele