37. kolo
19.05.2024 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Romelu Lukaku v utkání s Janovem (© AFP)

Vlky z Říma probudila až ostrá gesta Paredese, kyselou výhru trefil v oslabení Lukaku

Hráči AS Řím porazili ve 37. kole Serie A na vlastním stadionu Janov 1:0. Radost na tribunách ovšem byla výrazně tlumená, ani tříbodový zisk totiž pro Vlky neznamenal kvůli den staré výhře Atalanty naději na účast v Lize mistrů, v níž se naposledy představili v sezoně 2018/2019. Souboj s bezstarostně hrajícími Grifone dlouho postrádal gólové šance, až v průběhu druhé půle se probudil Romelu Lukaku a v 79. minutě rozhodl. Krátce předtím se přitom nechal za nesportovní gesta směrem k rozhodčímu vyloučit Belgičanův spoluhráč Leandro Paredes.

Římané přišli po třech ztrátách v řadě o poslední pozici zaručující Ligu mistrů, kterou si výhrou ve vzájemném duelu z minulého kola upevnila Atalanta. Pohodu do kabiny Vlků jistě nepřidalo ani vyřazení v semifinále Evropské ligy. Naopak Janov dohrával ročník v klidném středu tabulky, a dokonce táhl sérii tří utkání bez porážky, během nichž obral o body i silný AC Milán. V podzimní části italské ligy navíc zdolal Giallorossi poprvé za devět let.

Vyrovnaný úvod utkání žádné nebezpečné střelecké pokusy nenabídl a diváci zpočátku sledovali opatrnou partii. První vzrušení přišlo až ve 23. minutě, kdy se do zakončení na hranici vápna dostal Tomasso Baldanzi, jehož pokus z voleje však skončil nad brankou. To byl jediný vzrušující moment prvního poločasu, a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Obraz hry se po přestávce víceméně nezměnil. Římané disponovali mírnou územní i střeleckou převahou, ale gólmana Josepa Martíneze ohrožovat nedokázali. Až v 68. minutě se individuálním průnikem prodral před španělského brankáře Janova Lukaku, v souboji jeden na jednoho s Martínezem však Belgičan selhal. Chvíli nato po zemi mezi tři tyče pálil střídající Paulo Dybala, ani on ale neuspěl. Velká komplikace pro svěřence Daniele De Rossiho přišla zhruba 20 minut před koncem, kdy známý bouřlivák Paredes viděl za dvě nesportovní gesta vůči rozhodčímu dvě žluté karty a byl vyloučen. Giallorossi početní nevýhoda mrzet příliš nemusela, jelikož v 79. minutě rozhodl o osudu duelu přesnou hlavičkou Lukaku.

AS Řím se tak po třech ztrátách v řadě vzchopil a doma si připsal tři body. V posledním kole se představí 26. května na hřišti Empoli. Janov ve stejný den přivítá Bolognu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele