15. kolo
11.12.2011 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Novara šokovala Neapol!

Neapol může děkovat Dzemailimu, který se dokázal prosadit chvíli před koncem a zachránil tím pro hosty alespoň bod. Domácí slaví velký úspěch, remizovali s účastníkem Ligy mistrů.

Na branky si museli fanoušci obou týmů počkat až do druhého poločasu. Nejprve přivodil infarkt hostujícím příznivcům Ivan Radovanovič, poté srovnával Blerim Dzemaili. Walter Mazzari si ale určitě představoval lepší výkon se třemi body v kapse.

Neapol po postupu v Lize mistrů hýřila optimismem a navíc nasadila všechny čtyři ofenzivní klenoty současného kádru, tedy Marka Hamšíka s Goranem Panděvem jako vysunuté záložníky a dva smrtící hroty v podobě dvojice Cavani - Lavezzi před nimi. Novara se musela obejít bez zraněného Paciho, Lisuzza a suspendovaného Meggioriniho.

V první šanci zápasu se ocitla Novara, ke střele se dostal Giuseppe Gemiti, jeho střelu ale vyrazila brankářská jednička De Sanctis. Za Neapol se pokoušel prosadit Goran Panděv, ale svou hlavičku namířil vysoko nad bránu. Samir Ujkani musel zasahovat při centru Marka Hamšíka na Uruguayce Cavaniho, ale nakonec si s touto nebezpečnou situací poradil na výbornou.

Po půlhodině hry se k centru Dosseny dostal Christian Maggio a jeho hlavička nakonec mířila na zadní tyč, tam ho ale domácí obrana zlikvidovala. Obranu Neapole dnes velmi zatěžoval útočník Rubinho, který se prezentoval výborným výkonem. Velké problémy s ním měl především obránce Salvatore Aronica. Na druhé straně si s pronikajícím Lavezzim poradil zkušeně domácí obránce Centurioni, jenž útočníka vytlačil z dobré pozice a symbolicky ukončil první poločas.

Rubinho opět zatápěl obraně 'Partenopei', tentokrát si míč vyměnil s Gemititm a zakončil. Morgan De Sanctis byl ale připraven a střelu kryl. V sedmdesáté minutě byla Novara překvapivě týmem, který se dostal do vedení. Přímý volný kop skvěle zahrál Radovanovič, obranná zeď svému brankáři moc nepomohla, a tak míč nakonec skončil za zády De Sanctise - 1:0 pro Novaru.

Neapol v reakci na gól přešla na změnu rozestavení, na hřiště se dostal Juan Zuniga, o ofenzivu se starali tři útočníci Neapole. Lavezzi ještě vypálil přesně do náruče Samira Ujkaniho, ale za další chvíli už bylo srovnáno. Ezequiel Lavezzi našel volného Hamšíka, jehož střela nakonec přistála u Dzemailiho nohou a ten už neměl problém poslat míč do sítě - 1:1.

Neapol se snažila v závěru utkání strhnout vítězství na svou stranu, ale neuspěla. A výsledek se nepodařilo změnit ani hráčům Novary, utkání tedy skončilo nečekanou remízou.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

snad bezproblémová výhra 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

čekam vyhru takže snad Napoli nezklamou

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu jak mohli postoupit v LM v Serii A hrajou uplně hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže právě si všem dokázal,že víš kulový o fotbale.Nemůžeš srovnávat LM a ligu,Manchester City je toho důkazem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele