3. kolo
21.08.2021 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Benfica byla aktivnější, o výhře nad Gil Vicente však rozhodla až v závěru

Gil Vicente potvrdilo, že jeho dobrý start do nové sezóny se neudál jen vlivem náhodných okolností. Velmi dobře se bránilo favorizované Benfice, lisabonský výběr každopádně nakonec zvládl lépe samotný závěr utkání a radoval se z končené výhry, své třetí v pořadí na frontě Primeira Ligy. Celek z Barcelosu zkrátka čisté konto potřetí za sebou neudržel.

Benfica se k první vážnější možnosti propracovala již v 10. minutě, Taarabt cílil pravačkou na vzdálenější tyčku, nicméně míč po jeho zakončení pouze orazítkoval brankovou konstrukci. Záhy na to se již přece podařilo rozvlnit síť Gilbertovi, protože se však těsně předtím nacházel v ofsajdu jeho spoluhráč Éverton, nemohla být tahle trefa uznána za regulérní. Ve 26. minutě se opětovně neprosadil Taarabt, který rozehrál standardku přímou střelou, avšak jeho pokus u své tyče zlikvidoval gólman Kricjuk.

Do přestávky se jednoduše žádná změna skóre nekonala, opravdu dost dlouho se přitom zdálo, že střetnutí nakonec dospěje k remíze. V 56. minutě se As Águias znovu radovali předčasně ze zaznamenané branky poté, co skóroval Jaremčuk, protože ho rozhodčí v čele s Nunem Miguelem Serranem Almeidou usvědčili z ofsajdu. Kricjuk byl obecně v bráně neustále v pohotovosti, statečně odolával, nakonec ovšem přece kapituloval v 84. minutě. Pizziho pokus sice nebyl nijak povedený, zachytil ho ale jeho spoluhráč Lucas Verissimo, který již zmateného soupeře v rukavicích překonal. A v 88. minutě se hosté dočkali také druhého gólu, to když Álex Grimaldo z dálky namířil svou dělovku nekompromisně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele