32. kolo
09.05.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Braga počtvrté v řadě nevyhrála a třetí Benficu už nedožene

Hráči Bragy nepřerušili ligovou šňůru bez vítězství ani v derby s Gil Vicente a po remíze 1:1 definitivně přišli o naději na třetí příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů, neboť v portugalské nejvyšší soutěži před sebou mají poslední dvě utkání a za Benficou zaostávají o nedostižných sedm bodů. V letošním ročníku tak jistojistě obsadí čtvrtou pozici a čeká je základní skupina Evropské ligy. Domácí poskočili na desáté místo se šestatřiceti body.

Gil Vicente ještě v tuto chvíli nemá jistou záchranu, na druhou stranu je to za ním nesmírně našlapané a ve zbývajících dvou kolech tak bude potřebovat alespoň jedno vítězství. Do tohoto nedělního utkání nevstoupilo příliš dobře, jelikož už po necelých devíti odehraných minutách prohrávalo. SC šlo do vedení zásluhou svého kanonýra Ricarda Horty, jenž se v tomto ligovém ročníku prosadil již podeváté.

Po naprosto skvostném pasu z levého křídla stanul u vzdálenější tyče Ricardo Esgaio a balón z první vracel před branku, kde našel právě Hortu a ten bez větších potíží rozvlnil síť střelou ze sedmi metrů. Favorit tohoto střetnutí mohl navýšit svůj náskok ani ne o minutu později, ale rozběhnutý Abel Ruiz pálil jen do bližší boční sítě. FC z ničeho nic vyrovnalo po necelé půl hodině hry díky odvrácenému rohovému kopu.

Odražený míč se totiž dostal na kopačku Clauda Gonçalvese, který ho z osmnácti metrů usměrnil přímo do pravého spodního růžku a gólman Matheus se po této přízemní dělovce natahoval marně. Hosté si chtěli vzít zpět svůj ztracený náskok dvě minuty před poločasovou přestávkou, nicméně razantní projektil Galena z pětadvaceti metrů ukryl ve svých rukavicích pozorný brankář Denis.

Braga po změně stran přidala a doslova obléhala pokutové území protivníka, ovšem po většinu času hrozila jen ze střední vzdálenosti. V 51. minutě napřáhl z dvaadvaceti metrů aktivní Galeno a přední konstrukci minul o několik decimetrů, následně se dostal k hlavičce Bruno Rodrigues a ani on nevyzrál na vynikajícího domácího strážce.

SC si vytvořilo poslední velkou možnost deset minut před závěrečným hvizdem, avšak střídající Šporar nepochopitelně poslal míč mimo tři tyče, Naopak v 87. minutě chtěl otočit vývoj nově příchozí Fujimoto, ale japonský záložník zcela odkrytou branku trestuhodně přestřelil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele