8. kolo
19.10.2024 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Rasmus Højlund (© AFP)

United vyhráli doma v PL po dvou měsících. Zápas s Brentfordem otočili ve druhém poločase

Manchester United vyhrál domácí duel v Premier League po dlouhých dvou měsících, když po změně stran obrátil nepříjemně se vyvíjející zápas s Brentfordem a vyhrál 2:1. Nejvíce se muselo ulevit trenérovi Eriku ten Hagovi, který v posledních týdnech čelí masivní kritice.

Brentford se v letošní sezoně vyznamenal především bleskovými vstupy do utkání, na Old Trafford ovšem poprvé po pěti zápasech nedokázal v úvodních 120 vteřinách vstřelit gól. Úvod hostům patřil i tak, nicméně Kevin Schade ve velké šanci zblízka selhal a střelu Christiana Norgaarda skvělým zákrokem vytěsnil André Onana.

Přes veškerá varování v prvních minutách se i nadále United prezentovali těžkopádným nezáživným fotbalem a k nebezpečnějším útokům se dostávali jen zřídka. V samotném závěru první půle se navíc u postranní čáry musel nechat ošetřit Matthijs De Ligt a s hrůzou musel sledovat, jak se po rohovém kopu do vzduchu vyškrábal Ethan Pinnock, který hlavičkou těsně před hvizdem poslal hosty do vedení.

O poločase Ten Hag zjevně promluvil svým svěřencům do duše, jelikož do druhého dějství nastoupili jako vyměnění. Dvě minuty po startu poločasu si Alejandro Garnacho naběhl na přihrávku Marcuse Rashforda a tvrdou ranou vyrovnal. Najednou musel být brankář Mark Flekken neustále v pohotovosti, rány z dálky od Garnacha a Casemira ale dokázal Holanďan zlikvidovat.

Když už se zdálo, že Brentford přečkal bouři, tak se po jemné střele Bruna Fernandese dostal do šance Rasmus Höjlund, prokázal velkou trpělivost a v momentě, kdy se Flekken rozhodl udělat krok směrem dopředu, za něj dánský útočník uklidil balon. Vítězství si Rudí ďáblové již utéct nenechali a stále mají šanci napravit jeden z nejhorších startů do ligy za poslední desítky let.

Autor: Livesport.cz / Andrew Pickering

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele