21. kolo
11.01.2014 13:45 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Chelsea vyhrála v Hullu a vede Premier League

Tohle utkání rozhodně nemělo patřit k těm jednodušším z pohledu Chelsea. Hull také londýnskému klubu nadělal velké problémy. Přesto nakonec svěřenci Josého Mourinha zvítězili pohodlně a s čistým kontem k tomu. Branky Edena Hazarda a Fernanda Torrese rozhodly o vítězství Blues na hřišti Tigers 2:0 a také o tom, že minimálně do neděle bude Chelsea shlížet na tabulku z úplné špičky.

Úvod zápasu odpovídal defenzivní zdatnosti obou celků. Chelsea je pod Mourinhem známá konsolidovaností své obrany, není proto divu, že na půdě soupeřů držela před zápasem druhé místo v počtu nejnižšího počtu obdržených branek (11) za Evertonem. Hull je zase perfektní na svém stadionu, méně gólu než Tigers (6) nikdo v Premier League doma nedostal.

A tak se utkání odvíjelo v takovém línějším rytmu. Chelsea držela míč na svých kopačkách častěji, ale v prvních minutách byl nebezpečnější Hull. První ránu na bránu vypustil Elmohamady, ale Čech s ní neměl sebemenší problémy. Až pumelici Livermora musel brankář s typickou helmou na hlavě vyrážet s vypětím sil.

Hráči Blues se překvapivě často dopouštěli technických chyb, především v jednoduchých nahrávkách. Ramires, Azpilicueta, Luiz a nakonec kapitán John Terry, který přes tečujícího soupeře dostal míč do šestnáctky k Sagbovi a mohl děkovat andělům strážným, že útočník tmavé pleti se svojí šancí naložil prachbídně a ani netrefil branku.

Chelsea se k první střele na branku dostala až po půlhodině hry, ale stála opravdu za to. Ashley Cole lahodným obloučkem vyslal do vápna Hazarda, ten kostrbatě dostal míč pod sebe na Oscara, před nímž se ve vzdálenosti devíti metrů zjevila brána krytá pouze gólmanem McGregorem. Brazilec si nicméně s stoprocentní gólovkou neporadil a i díky famóznímu zákroku brankáře Hullu zůstalo skóre neměnné.

José Mourinho bude mít po zápase patrně opět o čem hovořit, jelikož sudí Mark Clattenburg posoudil jedinou diskutabilní situaci v obou šestnáctkách ve prospěch domácích. Hazarda dosti razantním způsobem srazil tělem k zemi Meyler, ale píšťala anglického sudího zůstala němá. Vzápětí už byl skutečně faulován Luiz, který se sám chopil v závěru poločasu přímého kopu a ranou pod břevno nadělal McGregorovi velké potíže.

Druhé dějství vlastně navázalo na to první, opět se začalo hrát opatrně, jedinou zajímavou situací prvních deseti minut byl další přímý kop Davida Luize, který před gólmanem domácích skočil a úplnou malinou tak nebyl. Poradil si s ním však, což se nedá říci o ráně Edena Hazarda z šestapadesáté minuty. Drobný Belgičan předvedl svoji klasickou akci, kdy z levé strany navedl míč do středu hřiště a před šestnáctkou vypálil nechytatelně přesně k tyči - 0:1.

Blues předvedli ve druhém poločase lepší výkon, hru ve většině času kontrolovali a soupeře k šancím nepouštěli. Naopak sama Chelsea mohla utkání rozhodnout, když po skvělém průniku Williana do vápna pálil Oscar, jemuž ránu skvěle zablokoval kapitán Hullu Davies.

A tak musel o definitivní výhře Blues rozhodnout kritizovaný útočník Fernando Torres, jenž si tak dokonale osladil dvoustý zápas v Premier Leauge. Tři minuty před koncem zakončil protiútok úspěšným soubojem jeden na jednoho a milimetrovou ranou k bližší tyči - dal tak skóre konečnou podobu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

ťažký zápas vonku ale musíme ho zvládnuť pred zápasom s United

hlavne pevná deffka ako vždy

tip:0:2

Reagovat
smazaný uživatel

"hlavně pevná deffka" :D :D ...takže tak té vaší velice zábavné hře říkáte, hf vy pencil dicks z Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

verím že to zvládneme ! 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Čech-Azpi-Luiz-Cole-Terry-Mikel-Ramires-Oscar-Hazard-Schürrle-Torres

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
HullCity

Pokud potvrdíme naši domácí formu,tak se o dobrý výsledek nebojím...dostali jsme jen 6 golů,což je na nováčka opravdu dobrý počin,ale před formou Chelsea mám respekt,uvidíme jak budeme hrát,hlavně ne jak proti Liverpoolu,absolutně odevzdaně a bez jediné pořádné šance.

Reagovat
HullCity

Další zápas bez námi vytvořené šance...takhle nejde bodovat...jediná šance za zápas byla Terryho chyba kterou Sagbo trestuhodně zahodil!!Hráči Chelsea nemuseli ani běhat,stačilo nás nepustit moc blízko k brance a je to.Hazard se postaral o zbytek...tohle byl prostě od nás další hnus jako proti Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Najdi si už konečně holku HullCity

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele