11. kolo
09.11.2013 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Chelsea díky kontroverzní penaltě uhrála doma s WBA remízu

Posedmé. Chelsea loni v listopadu z pěti zápasů nevyhrála ani jeden a v nastoleném trendu pokračuje. Po prohře v Newcastlu nezvládla ani domácí duel s West Bromwichem, se kterým jen remizovala 2:2. To vše navíc díky chybně nařízené penaltě v nastaveném čase.

Londýňané nepředvedli dobrý výkon ani v první půli, jejich ofenzivní snaha byla zcela neefektivní a do šancí se prakticky nedostávali. Po deseti minutách poprvé propagačně vystřelil Oscar, jeho střela ale skončila stejně jako následná tečovaná rána Eto’a - v náruči Myhilla. Po půlhodině hry krásně točil přímý kop do šibenice, ale Myhill skvělým zákrokem udržel bezgólový stav.

Chelsea ve většině úvodního dějství měla více ze hry, jenže k brance Myhilla se prakticky nedostávala. Gólu se hráči v modrém dočkali až v úplném závěru poločasu. Oscar přenesl hru na Hazarda, belgický štírek po rychlé kličce vypálil a Myhill musel zasahovat. Odražený míč měl na noze Ridgewell, jenže s odkopem váhal a Samuel Eto’o jeho chyby využil, když pohotově napálil míč do sítě.

Po návratu z kabin mohl zvýšit Eden Hazard, fantastický míč na padesát metrů od Oscara však ve vápně nezpracoval. Hra Blues přesto zvýšila obrátky a konečně to nebylo jen líné převalování míče z jedné strany na druhou či sterilní snahy o kombinaci uprostřed hřiště. Přesto to ale nebylo ideální a snad i díky tomu se West Brom dostával více do hry.

Deset minut po změně stran se k dosud největší šanci dostal Shane Long, jenž si našel ve vápně centr Amalfitana, předskočil Cahilla a trefil tyč. Nebezpečně vyhlížel i vzdušný souboj McAuleyho s Čechem, který překvapivě vyhrál stoper hostí - míč však skončil vysoko nad. Na druhé straně reagoval po lepé kombinaci střelou těsně nad Frank Lampard.

Po hodině hry už se ale Chelsea pasivita krutě nevyplatila. Tvrdou hlavičku McAuleyho ještě fantastickým reflexivním zákrokem vyrazil Čech, druhý pokus Longa už ale chytat nemohl. Nutno dodat, že drobný forvard se přes blokující dvojici Terry - Lampard dostal příliš snadno.

Osm minut nato bylo na Stamford ještě větší dusno. Celkem čtyři defenzivní opory Blues si vybraly chvilku zatmění; Ivanović ztratil nesmyslně míč na půli WBA, Cahill se nechal vykoupat Ridgewellem, Terry zase skočil na mls Sessegnonovi a nakonec Čech střelu po zemi doprostřed záhadně propustil.

Závěrečnou čtvrthodinu odehrála Chelsea se třemi obránci a tlak se zvyšoval s každou minutou. Ivanovićovu ránu skvěle vyrazil Myhill, který si poradil i s další střelou Maty. Těsně nad pak hlavičkoval Willian. Pět minut před koncem měl na kopačce Demba Ba, ale po Cahillově pasu před prázdnou bránu fatálně minul.

Chelsea zvládla několik nebezpečných přečíslení a v závěru zápasu se jí dočkalo odměny. Ramires v souboji s Reidem ve vápně upadl a sudí Marriner překvapivě odpískal pokutový kop. Eden Hazard se ho jal perfektně a zajistil domácím alespoň bod.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Chelsea musí!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
MCFC_8

Chelsea mala prehrat...Ramires je druhy Young...moze si s nim kludne podat ruku.

Reagovat
freewill

Marriner věnoval Chelskie bod - nedovedu si představit, že by obdobně odpískal penaltu ve prospěch West Brom, Villy, Sunderlandu, Stoke apod. Zkrátka na Chelsea je metr jiný. Docela by mne zajímal komentář Petra Č.

The Guardian (který rozhodně patří mezi nejobjektivnější britské denníky je jasný:

Chelsea deny West Bromwich victory with contentious late penalty ...

Chelsea needed a controversial injury-time penalty to earn a point against West Brom at Stamford Bridge ...

Takže a pro Marrinera

Reagovat
Devil

Koukám,že Roman si koupil víc než jen nové sako......

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že Čukotka nemá 3 body a Mourinho poletí

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele