34. kolo
19.05.2024 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Monako si poradilo s Nantes metodou start–cíl. Povedený úvod Knížat korunoval Camara

Monako zvítězilo ve 34. kole Ligue 1 nad Nantes jednoznačným rozdílem 4:0. Knížata předvedla bleskový úvod, když ve 24. minutě vedla už o tři branky. Mezi střelce se zapsal tradiční gólový přispěvatel Wissam Ben Yedder, jenž se postaral hned o první trefu. Francouzského veterána zanedlouho doplnil přesnou hlavičkou Thilo Kehrer a následně se poprvé v dresu knížat prosadil také Mohamed Camara, jenž s přehledem proměnil pokutový kop. Po změně stran udeřil celek z Azurového pobřeží ještě jednou, čímž definitivně stvrdil drtivou výhru na závěr sezony.

Oba celky už měly před posledním kolem sezony naprostý klid. Monako se po úspěšném ročníku mohlo těšit na návrat do Ligy mistrů po šesti letech, neboť se s královským náskokem stalo vicemistrem Francie. Nantes si naopak splnilo povinnost v dolní polovině tabulky, když si i přes čtyři zaváhání v řadě zajistilo setrvání v nejvyšší francouzské soutěži.

Špatná aktuální forma se na hostujícím celku projevovala od úvodních minut, jelikož záhy si v pokutovém území našel prostor kanonýr Ben Yedder a prudkou ranou pod břevno nedal brankáři šanci. Hosté se ještě ani nevzpamatovali z prvního direktu, a hned schytali druhý po hlavičce Kehrera směřující na zadní tyč.

Následně na stadionu na chvíli zhasly reflektory, temná práce obrany Kanárků ovšem pokračovala i po opětovném rozsvícení. Penaltový faul Nicolase Palloise totiž potrestal přízemní střelou Camara. Až třetí inkasovaný gól hosty trochu probral, o radost ze snížení je nicméně na brankové čáře obral Mohammed Salisu. Na druhé straně navíc zvonila tyč po ráně Folarina Baloguna.

Poklidnější začátek druhého dějství oživil Eliesse Ben Seghir, jenž si navedl balon na hranici vápna a neomylně jej poslal do sítě. Kanárci se před solidně zaplněným stadionem Ludvíka II. ani po změně stran v ofenzivním snažení příliš nepřetrhli a několik stovek fanoušků cestujících ze západu Francie si proto příliš radosti neužilo. Na tempu nicméně ubrali i domácí, a tak zápas bez dalšího vzruchu dospěl ke svému konci.

Monako tedy zakončilo povedenou sezonu třetím vítězstvím v řadě. Nantes se naopak popáté za sebou tří bodů nedočkalo.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele