01.06.202412:24

Zabel vyrazil do Londýna na kole

Bývalý cyklista a velký fanoušek fotbalistů Dortmundu Rick Zabel dorazil na dnešní finále Ligy mistrů do Londýna z Německa na kole. Na 600 kilometrů dlouhou cestu se vypravil ve čtvrtek a v pátek již umístil na instagram fotku z ulic britské metropole. Borussia se večer utká o nejcennější evropskou klubovou trofej ve Wembley s Realem Madrid.

"Šest set kilometrů a náš plán je žádný plán nemít. Pět zemí - Německo, Nizozemsko, Belgie, Francie a Velká Británie. Všechno ve volném stylu," uvedl Zabel před cestou.

Třicetiletý Němec podnikl dlouhou jízdu pár dní po posledním startu své kariéry, s kterou se rozloučil v neděli v závodě Kolem Kolína nad Rýnem. Syn někdejší spurtérské hvězdy Erika Zabela absolvoval v minulosti mimo jiné čtyřikrát Tour de France i Giro d'Italia. Výraznějších úspěchů nedosáhl.

ČTK
01.06.202410:32

Tchouaméni nechyběl na tréninku

Real Madrid by mohl ve večerním finále Ligy mistrů proti Borussii Dortmund nakonec využít i Auréliena Tchouaméniho, jenž se zotavil po únavové zlomenině zánártní kůstky. Francouzský reprezentant částečně absolvoval předzápasový trénink.

lequipe.fr
01.06.202408:06

Na programu je finále Ligy mistrů

Na londýnském stadionu Wembley se dnes večer rozhodne o vítězi Ligy mistrů. Favoritem finálového zápasu je Real Madrid, který bude v souboji s Dortmundem usilovat o patnáctý triumf v soutěži, jímž by vylepšil vlastní rekord. Borussia zvítězila v Lize mistrů dosud jen jednou v roce 1997.

ČTK
31.05.202420:08

Lunin je nemocný, chytat bude Courtois

Real Madrid v sobotu večer nastoupí ve finále Ligy mistrů proti Dortmundu a v sestavě španělského celku se objeví brankář Thibaut Courtois. Ten v letošním ročníku zasáhl do hry až ke konci sezóny vlivem zdravotních problémů, výrazně se pak na jeho pozici probojovával Andrij Lunin. Carlo Ancelotti, kouč Bílého baletu, každopádně na tiskové konferenci oznámil, že bude chytat Belgičan. "Lunin trpí chřipkou. Nemohl s námi ani odcestovat. Dorazí až v sobotu, bude aspoň na lavičce,” prozradil italský stratég.

realmadrid.com
31.05.202418:21

Dortmund nebude nikoho postrádat

Dortmund se v sobotu utká v Lize mistrů o prvenství s Realem Madrid a fanoušci německého klubu můžou mít radost ze zprávy ohledně situace na marodce. Na finále do Wembley Stadium odcestovali všichni, co můžou být k dispozici, kouč Edin Terzic tak má volnou ruku nasadit do hry nejsilnější možné složení.

getfootballnewsgermany.com
28.05.202417:53

Lunin netrénoval ani dnes

Andrij Lunin vynechal rovněž dnešní trénink Realu Madrid, ukrajinský brankář má stále teploty.

mundodeportivo.com
27.05.202412:27

Lunin vynechal dnešní trénink

Real Madrid se chystá na finále Ligy mistrů a na dnešním tréninku se neobjevil Andrij Lunin, ukrajinský brankář bojuje s teplotami.

mundodeportivo.com
26.05.202422:23

Slavia do třetího předkola Ligy mistrů

Hráči z Bergama v 38. kole Serie A porazili doma o tři branky Turín FC. Atalanta se posunula na čtvrté místo, a jelikož už nemůže skončit hůře a zároveň se probojovala do Ligy mistrů i jako vítěz Evropské ligy, má český vicemistr Slavia na základě klubového koeficientu zajištěné 3. předkolo nemistrovské části Ligy mistrů.

ČTK
24.05.202415:28

Tchouaméni přijde o finále Ligy mistrů

Jen z tribuny bude Aurélien Tchouaméni sledovat blížící se finále Ligy mistrů proti Dortmundu. Záložník Realu Madrid před dvěma týdny utrpěl únavovou zlomeninu zánártní kůstky a stále není fit, jeho absenci ve finále milionářské soutěže už potvrdil trenér Carlo Ancelotti.

lequipe.fr
22.05.202414:46

Finále Ligy mistrů 2026 v Budapešti

Finále Ligy mistrů v roce 2026 bude hostit Puskás Arena v Budapešti. O udělení pořadatelství dnes informovala evropská fotbalová unie UEFA na jednání v Dublinu. Rozhodnutí o pořadateli finále pro rok 2027 odložila kvůli nejistotě ohledně osudu milánského San Sira. Budapešť i Milán byly jedinými uchazeči o volné termíny.

Nejbližší finále Ligy mistrů bude 1. června hostit londýnské Wembley. Příští rok vyvrcholí boje o nejcennější evropskou klubovou trofej v Mnichově na stadionu Bayernu.

UEFA rozhodla i o pořadatelích finálových duelů dalších soutěží. Evropská liga vyvrcholí v roce 2026 v Istanbulu, o rok později ve Frankfurtu. Duel o trofej v Konferenční lize bude za dva roky hostit Lipsko, v roce 2027 se bude hrát opět v Istanbulu na stadionu Beşiktaşe.

ČTK
20.05.202417:14

Realu Madrid zřejmě bez Tchouaméniho

Aurélien Tchouaméni podle deníku Marca nepomůže Realu Madrid ve finále Ligy mistrů proti Borussii Dortmund. Francouzský záložník se včas nezotaví ze zlomeniny nohy a momentálně se soustředí na to, aby stihl mistrovství Evropy.

marca.com
19.05.202415:57

Slavia je blíže ke třetímu předkolu

Atalanta Bergamo vyhrála v předposledním kole italské fotbalové ligy v Lecce 2:0 a definitivně si znovu po dvou letech zajistila účast v Lize mistrů. Připsala si pátou výhru v řadě, šestému AS Řím odskočila na šest bodů a má s ním lepší vzájemnou bilanci. Zároveň zvýšila naděje pražské Slavie na posun do 3. předkola elitní soutěže. Před středečním startem Bergama ve finále Evropské ligy proti Leverkusenu je už jisté, že jeho vítěz si zajistí účast v Lize mistrů i z domácí soutěže. Slavia by podle aktuálního nasazení měla začít ve 2. předkole nemistrovské části Ligy mistrů. Pokud však Atalanta obsadí v konečné tabulce Serie A nejhůře čtvrté místo, posune se Slavia do 3. předkola elitní soutěže. Z týmů, které se kvalifikovaly do druhého předkola, má nejlepší koeficient. Pátá Atalanta dva zápasy před koncem ztrácí v italské lize shodně bod na třetí Boloňu i čtvrtý Juventus.

ČTK
17.05.202416:33

Před finále LM vystoupí Lenny Kravitz

Finále Ligy mistrů na londýnském stadionu Wembley mezi Realem Madrid a Borussií Dortmund ozdobí americký hudebník Lenny Kravitz. Čtyřnásobný držitel ceny Grammy vystoupí v sobotu 1. června v rámci předzápasového programu.

ČTK
13.05.202417:28

Vinčić odpíská finále Ligy mistrů

Finálový zápas Ligy mistrů mezi Borussií Dortmund a Realem Madrid odřídí slovinský rozhodčí Slavko Vinčić. Sledovaný duel bude na programu 1. června ve Wembley.

twitter.com/UEFA
13.05.202410:06

AS Monaco se vrací do Ligy mistrů

AS Monaco si po šesti letech znovu zahraje Ligu mistrů. Jistotu mu dala včerejší výhra nad Montpellierem, po níž ve francouzské lize už nemůže přijít o druhé místo.

getfootballnewsfrance.com
13.05.202408:45

Juventus a Bologna jsou v LM

Juventus sice jen remizoval se Salernitanou, i to mu stačilo k jisté účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. Milionářskou soutěž si zahraje i Bologna, ta se mezi evropskou smetánkou objeví poprvé od roku 1964.

football-italia.net
10.05.202417:29

Ancelotti sáhne k rotaci brankářů

Real Madrid čekají poslední čtyři ligové zápasy a mezi jeho tyčemi se začnou střídat Thibaut Courtois s Andrijem Luninem, pro tuto variantu se rozhodl trenér Carlo Ancelotti. Belgický gólman je fit po vážných zdravotních problémech a není vyloučeno, že nastoupí i k finále Ligy mistrů proti Dortmundu.

football-espana.net
10.05.202416:47

Girona se rozhodla pro vlastní stadion

Girona nebude hledat dočasný domov pro domácí zápasy příštího ročníku Ligy mistrů. Katalánský klub se i na úkor menších zisků ze vstupného rozhodl setrvat na Estadio Municipal de Montilivi, kapacita bude snížena na devět tisíc sedaček.

mundodeportivo.com
09.05.202416:17

Tchouaméni má poraněnou levou nohu

Francouzský záložník Aurélien Tchouaméni se ve středečním semifinálovém duelu Ligy mistrů proti Bayernu objevil na hřišti v základní sestavě, musel být každopádně střídaný a po utkání španělský velikán hráče poslal na podrobnější vyšetření kvůli určitým zdravotním problémům. Klub zatím oficiálně informoval fanoušky, že se jedná o blíže nespecifikované zranění v oblasti levé nohy. Délka absence nebyla upřesněna.

realmadrid.com
09.05.202413:13

Vinícius Júnior překvapivě nejlepší

Real ve středu oslavoval postup do finále Ligy mistrů, to když porazil před vlastními fanoušky Bayern. Mužem utkání byl přitom zástupci UEFA zvolený madridský útočník Vinícius Júnior, přestože jeho spoluhráč Joselu vsítil dvě rozhodující branky. Brazilec mimochodem získal toto ocenění už v prvním zápase, které se uskutečnilo v Mnichově.

uefa.com

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele