9. kolo
05.10.2024 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Celty Vigo. (© AFP)

Celta Vigo dotáhla zápas do vítězného konce i v devíti. Las Palmas se topí v sestupových vodách

Celta Vigo utnula v rámci devátého kola LaLigy sérii tří nevydařených zápasů a vyhrála na stadionu Las Palmas i ve značném oslabení. Po dvou červených kartách v rychlém sledu dohrávali hosté od 57. minuty v devíti, přesto dokázali udržet jednobrankový náskok z prvního poločasu a zvítězili 1:0.

Las Palmas, jeden z kandidátů na sestup, tahal dle očekávání od prvních minut za kratší konec provazu. V 17. minutě dostal míč do sítě domácích Williot Swedberg, ale branka byla nakonec odvolána, jelikož v jejím zárodku bylo ofsajdové postavení Borjy Iglesiase.

Španělský útočník však svou chybku napravil o deset minut později. Nejprve Óscar Mingueza vytáhl hru po pravém křídle, vyslal dobrý centr do pokutového území a právě Iglesias si našel míč nejrychleji. Gólman Dinko Horkaš neměl sebemenší šanci na střelu zblízka zareagovat a Celta šla do vedení.

Poklidný zápas ovšem se začátkem druhého poločasu nabral úplně jiné obrátky. Ve dvou tříminutových úsecích totiž viděli červenou kartu Ilaix Moriba a Iago Aspas. Moriba za tvrdé fauly ve středu pole, Aspas za opakující se hádání s rozhodčím Adriánem Corderem Vegou a hosté museli zbývajících 35 minut dohrát v devíti mužích.

Domácí celek okamžitě převzal iniciativu, ve druhém poločase bylo držení míče 75:25 pro Las Palmas. Navzdory tlaku se ovšem tým z Kanárských ostrovů jen těžko dostával do gólových příležitostí. Nápor vyvrcholil v poslední fázi zápasu, přičemž v 89. minutě Viti Rozada nedokázal nasměrovat míč z pokutového území na branku a v nastavení Jaime Mata hlavičkoval do tyče. Celta si po závěrečném hvizdu oddechla, zatímco domácím zůstaly oči pro pláč. Nejen kvůli výsledku, ale také kvůli pohledu na tabulku, kde se nadále krčí na posledním místě.

Autor: Livesport.cz / Juan Pablo Aravera

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele