10. kolo
18.10.2024 21:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Valladolidu (© AFP)

Vítězný půst Valladolidu pomohly přerušit dvě penalty, rozhodnutí proti Alavésu přinesl Anuar

Real Valladolid porazil v 10. kole LaLigy po dramatickém průběhu Alavés na jeho hřišti 3:2, a ukončil tak dvouměsíční čekání na triumf v nejvyšší soutěži. Úspěch hostů se dotavil i díky dvěma pokutovým kopům, ale rozhodující trefu si nakonec připsal až Anuar.

Domácí se dostali do vedení už v šesté minutě, kdy se Mariu Martínovi podařilo nechtěně odevzdat míč Toni Martinezovi, který se mu za to odvděčil parádním zásahem z 25 metrů do dolního rohu. Vedení Alavésu však netrvalo dlouho, protože brankář Antonio Sivera v pokutovém území nešikovně sestřelil Anuara a Mamadou Sylla mohl z penalty proti svému bývalému klubu vyrovnat.

Tento zásah přišel zcela navzdory průběhu hry a hosté museli na další skutečnou šanci čekat až do nastavení, kdy Martínův silný pokus skončil těsně vedle tyče. Ještě předtím byli Babazorros sami blízko druhému gólu, když Jon Guridi vyrazil hlavičku, zatímco Manu Sánchez zblízka přestřelil odkrytou branku. Jeho trefa by ale kvůli ofsajdu stejně neplatila.

Od návratu na trávník byli svěřenci Luise Garcíi Plazy frustrovaní, protože se jim nedařilo prolomit nejhorší obranu LaLigy, zatímco Valladolidu postupně rostlo sebevědomí. A v 72. minutě byli odměněni, když se díky velmi sporné penaltě poprvé v zápase dostali do vedení. Guridi byl potrestán za ne zcela jasnou ruku ve váně a Selim Amallah proměnil také druhý pokutový kop svého týmu.

Domácí tak nyní čelili vyhlídce na pátou porážku v šesti zápasech venku. K obratu však nedošlo, protože Sylla proklouzl přes Tuhamiho a trefou do vzdálenějšího rohu stvrdil hostující úspěch. Po devíti minutách nastaveného času dosáhl Alavés na kontaktní branku z kopačky Kikeho Garcíi, jenž si v pokutovém území sklepl míč na prsa, otočil se a ranou do vzdálenějšího rohu snížil.

To ovšem bylo ze strany domácích vše a střelec poslední branky zápasu byl navíc vyloučen, neboť si za odmlouvání rozhodčímu vysloužil během krátké chvíle hned dvě žluté karty. Deportivo tak padlo v prvním domácím vzájemném zápase od roku 2015, zatímco Valladolid se ani přes výhru neodpoutal ze sestupových příček.

Autor: Livesport.cz / Matt Jones

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele