10. kolo
19.10.2024 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Vinícius Júnior (© MIGUEL RIOPA / AFP)

Real se po výhře ve Vigu dotáhl před El Clásikem na Barcelonu

Real Madrid prodloužil ligovou neporazitelnost o další utkání, když na Estadio de Balaídos skolil Celtu Vigo 2:1. Domácí celek tak s Bílým baletem padl již podeváté v řadě! Real se tak bodově dotáhl na Barcelonu, kterou doma příští týden přivítá v El Clásiku.

Úkol čelit úřadujícímu mistrovi bez distanovaných Ilaixe Moriby a Iaga Aspase se zdál být pro Celtu dost náročný, přesto zahrozila jako první. Už v osmé minutě vyslal Borja Iglesias do šance Williota Swedberga, ale Thibaut Courtois dokázal jeho pokus vynikajícím zákrokem vytěsnit.

Poté, co nevyužili svou šanci, byli ve 20. minutě domácí potrestáni. Po chybě a trochu smůly fotbalisté z Galicie inkasovali. Špatná přihrávka Frana Beltrána se odrazila od Eduarda Camavingy přímo ke Kylianu Mbappému, který svůj pokus z 22 metrů zakroutil za záda Vicenteho Guaity a připsal si šestý gól v La Lize. A protože Iglesias skóroval po ofsajdu, šli do kabin v lepší náladě Los Blancos. Rozdíl ve skóre mohl být ale vyšší, to by však museli přesněji mířit Camavinga s Viníciusem.

Po dvou minutách druhé půle nedokázal ani Jude Bellingham z dobré pozice rozvlnit síť a brzy toho litoval. Óscar Mingueza krásně zakombinoval na pravé straně s Jonathanem Bambou a poté odcentroval na Swedberga, který tentokrát nedal Courtoisovi šanci.

Vzápětí mohl vedení na stranu Realu vrátit Vinícius, ale jeho gól sudí kvůli ofsajdu neuznal. O osudu duelu tak rozhodl až veterán Luka Modrič, jenž překonal rekord Ference Puskáse jako nejstaršího hráče, co kdy nastoupil za Real Madrid. Chorvat perfektně přihrál Viníciusovi, který obešel Guaitu a skóroval.

Celta, která na Balaídos prohrála jen jednou z posledních jedenácti zápasů, nadále hrozila prostřednictvím Bamby a Minguezy. Anastasios Douvikas měl velkou šanci v nastaveném čase, ale přestřelil. Real Madrid tak před El Clásikem, které se uskuteční příští víkend, zapsal další výhru a prodloužil ligovou neporazitelnost na 42 duelů. Los Celestes naopak neukončili čekání na ligové vítězství proti Realu, které se táhne roku 2014.

Autor: Livesport.cz / Anthony Tomas

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
Kejza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele