Další články

Poslední místenku v pohárové Evropě uchmátla Boleslav, Hradci sebralo naděje vyloučení

Hráči Mladé Boleslavi zvládli finálové utkání play off Fortuna ligy o Konferenční ligu a po domácí výhře 3:1 nad Hradcem Králové se po pěti letech opět kvalifikovali do pohárové Evropy. Absencemi sužovaný východočeský tým inkasoval poprvé ve 13. minutě, kdy se po sedmi měsících trefil Daniel Mareček. Votroci navíc ani potřetí za sebou nedohráli v plném počtu, čehož už čtyři minuty po vyloučení Jakuba Klímy využil v nastaveném čase prvního dějství Dominik Kostka. Po změně stran se navíc do historických kronik Fortuna ligy zapsal Marek Matějovský, jenž se po proměněné penaltě stal ve 42 letech nejstarším ligovým střelcem.

Konec všech hostování: Plechatý zůstane v Liberci natrvalo, Slovan se dohodl se Spartou

Obránce Dominik Plechatý přestoupil z pražské Sparty do Liberce, kde už poslední tři sezony hostoval. Se Slovanem podepsal pětadvacetiletý fotbalista smlouvu do roku 2027. Severočeský klub to uvedl na svém webu.

Potočný zůstane ve druhé nejvyšší soutěži, podepsal trvale s Brnem. Učinil tak kvůli rodině

Roman Potočný, který strávil tuto sezonu na hostování v Brně, odchází do Zbrojovky natrvalo. Třiatřicetiletému útočníkovi či záložníkovi v Českých Budějovicích končí v létě smlouva, kterou s ním Dynamo neprodlouží. O přestupu informovaly oba kluby na svých webech.

Dobrý den, máme pro vás balíček. Olomouc hlásí první posilu, angažovala Klimenta

Útočník Jan Kliment se stal první letní posilou Olomouce. Třicetiletý fotbalista přichází do Sigmy z Plzně jako volný hráč. Smlouvu podepsal na dva roky. Hanácký klub o tom informoval na svém webu.

Poslední ocenění sezóny: Kuchta hráčem měsíce, trenérům vládl Horejš

Hráčem měsíce v první fotbalové lize za květen byl v tradiční anketě LFA zvolen sparťan Jan Kuchta, trenérem David Horejš z Hradce Králové. Útočník nominovaný na Euro uspěl v anketě poprvé v sezoně, stejně tak i strůjce jarního vzestupu "Votroků". Výsledky dnes v tiskové zprávě zveřejnila Ligová fotbalová asociace (LFA), která anketu pořádá.

Hradec Králové vyzve Mladou Boleslav v boji o Evropu

Čtyři čeští účastníci evropských pohárů v příští sezoně jsou známí, jedno místo ještě zbývá volné. Tato tajenka najde řešení v pátek v podvečer, kdy Mladá Boleslav na svém hřišti přivítá vítěze prostřední skupiny Hradec Králové.

Kinský řeší další budoucnost. Zápůjček už bylo dost, hlásí

Antonín Kinský má za sebou první sezonu v nejvyšší české soutěži. Nastoupil do 18 zápasů a prokázal, jaký potenciál v něm dřímá. V Pardubicích vychytal pět nul a s 80procentní úspěšností zákroků byl třetím nejlepším gólmanem celé FORTUNA:LIGY.

Není mi dvacet, aby mě někdo strašil s odvoláváním, reagoval Fousek na Tvrdíka

Předseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR) Petr Fousek považuje výsledky valné hromady v Olomouci za vítězství fotbalu. Přestože především ze strany předsedy představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka čelil velké kritice, pro strahovského šéfa bylo zásadní, že během jednání se podařilo schválit všechny tři nejdůležitější body programu. Těmi bylo přijetí nových stanov, rozdělování členských příspěvků a výstavba nového stadionu.

Ostrá slova Tvrdíka směrem k Fouskovi: Máš štěstí, že je letos Euro

První střet na středeční valné hromadě Fotbalové asociace České republiky (FAČR) v Olomouci se odehrál mezi Jaroslavem Tvrdíkem a Petrem Fouskem. Šéf Slavie na předsedu asociace zaútočil kvůli smlouvám se společností Sport Invest a obvinil ho z netransparentnosti. Fousek se hájil tím, že jde o složitý problém, kterým se nadále zabývá výkonný výbor a ještě ho neuzavřel.

LFA udělila vysokou pokutu Spartě. Platit za fanoušky musí také Slavia

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) udělila Spartě za nevhodné chování fanoušků při ligových utkáních dvě pokuty v souhrnné výši 230 tisíc korun. Slavia musí zaplatit 100 tisíc a její záložník Matěj Jurásek 40 tisíc. Pokutu 20 tisíc korun obdržel i sparťan Indrit Tuci. Disciplinární komise o tom informovala v komuniké.

Sparta vyhrála soutěž, stadion na Strahově má postavit do roku 2035

Valná hromada Fotbalové asociace ČR dnes v Olomouci schválila Spartu jako vítěze mezinárodní soutěže o využití chátrajícího strahovského stadionu Evžena Rošického, kde Pražané chtějí na vlastní náklady postavit novou arénu s kapacitou 35 tisíc míst. Zároveň pověřila výkonný výbor, aby s letenským prvoligovým klubem zahájil jednání o uzavření smlouvy o budoucí realizační smlouvě.

Birmančević se ze Sparty odrazil až k návratu do reprezentace. Jsem šťastný, co jsem tady dokázal, řekl

Když před rokem Veljko Birmančević přicházel do Sparty, nenapadlo by ho, že by mohl vyhrát anketu o nejlepšího hráče sezony v české lize. Soustředil se hlavně na to, aby po angažmá v Toulouse znovu začal pravidelně nastupovat. Šestadvacetiletý srbský křídelník posbíral nejvíce bodů v soutěži a pomohl Pražanům k obhajobě titulu a také k zisku domácího poháru.

Sparta zveřejnila nabídku za nový stadion na Strahově. FAČR by během 30 let obdržela 1,7 miliardy korun

Pražská Sparta nabízí Fotbalové asociaci ČR za to, že bude moci na Strahově postavit místo chátrajícího stadionu Evžena Rošického novou arénu 1,7 miliardy korun formou třicetiletého nájmu. Na sociální síti X to uvedl generální ředitel letenského klubu Tomáš Křivda. Částku 95 milionů korun by úřadující ligový mistr vyplatil ihned po podpisu smlouvy.

Ocenění putují na Letnou: Hráčem sezony se stal Birmančević, trenérům vládl Priske

Nejlepším hráčem končící sezony první ligy byl poprvé zvolen srbský křídelník Veljko Birmančević, který pomohl Spartě k obhajobě titulu. V hlasování trenérů, kapitánů a vybraných novinářů zvítězil před plzeňským Pavlem Šulcem a Oscarem Dorleym ze Slavie. Letenští ovládli i kategorii o nejlepšího trenéra, podruhé za sebou zvítězil jejich dánský kouč Brian Priske.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele