základní část, 12. kolo
10.11.2018 19:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

BV De Graafschap - PSV Eindhoven 1:4

PSV Eindhoven dokázal zapomenout na úterní smolnou porážku 1:2 na půdě anglického Tottenhamu a nyní potvrdil úlohu jasného favorita v Doetinchemu s místním De Graafschapem. Nováčka soutěže dokázal porazit bez větších potíží 4:1 a i po dvanácti ligových zápasech si udržel stoprocentní bilanci, což je na této špičkové úrovni naprosto nevídaná věc. Před druhým Ajaxem stále drží pětibodový náskok.

Naopak domácí podruhé za sebou prohráli a klesli do sestupové zóny, s pouhými deseti body na kontě jsou předposlední sedmnáctí o dva body před poslední Bredou. Přitom do zápasu vstoupili aktivně a už po čtyřech minutách mohli jít do vedení. K přímému volnému kopu z nějakých třiceti metrů se postavil Klaasen a krásnou střelou orazítkoval bližší spojnici. Za další čtyři minuty využil Lozano na druhé straně chybu defenzívy BV, ale po samostatném úniku na levé straně nevyzrál na vyběhnutého gólmana Jurjuse.

Zhruba po čtvrthodině hry opět nečekaně zahrozili domácí, nicméně přízemní rána Youssefa El Jebliho z mírného úhlu proletěla těsně vedle vzdálenější konstrukce. PSV z ničeho nic udeřil v 18. minutě. Centr Viergevera z levého křídla do středu šestnáctky zužitkoval Luuk de Jong a jeho skákavý pokus zapadl k pravé tyči. De Graafschap se však nevzdal a za další tři minuty překvapivě srovnal zásluhou aktivního El Jebliho.

Tentokráte pětadvacetiletý útočník seřídil mířidla přesně a po famózní kolmici od Narsingha obstřelil z dvanácti metrů bezmocného brankáře Zoeta. Hostující strážce se blýskl ve 25. minutě, kdy vytáhl Bakkerovu ránu na rohový kop a zabránil mu tak v otočení skóre. Eindhoven podruhé skóroval o dvě minuty později, když Steven Bergwijn umístil svůj přízemní pokus z hranice pokutového území do dolního pravého rohu.

Zhruba pět minut před přestávkou rozvlnil Bergwijn síť podruhé, ale po přezkoumání videozáznamu nebyl gól uznán kvůli ofsajdu. Ihned po změně stran byl na poslední chvíli zablokován hostující Pereiro. V polovině druhého dějství zasáhl Jurjus reflexivně proti voleji de Jonga, PSV definitivně odrazil nápor protivníka v závěrečné čtvrthodině. Nejprve v 77. minutě skóroval střídající Donyell Malen ranou do vzdálenějšího dolního rohu - 1:3. O deset minut později pečetil výhru svým druhým gólem de Jong, jenž po rychlé akci na levé straně a finální nahrávce od Bergwijna zakončil snadno do odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele