základní skupiny - skupina B, 1. kolo
14.06.2021 02:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Edwin Cardona (© twitter.com)

Kolumbie těsně přetlačila Ekvádor

Zápas Kolumbie s Ekvádorem mnoho fotbalové krásy nepobral a šance obou týmů bychom spočítali nejspíš na prstech jedné ruky. Nakonec se radovali Kolumbijci. Ke třem bodům jim stačila jediná branka.

První náznak šance předvedl hned na začátku ekvádorský Estrada, který zpoza vápna vyslal solidní střelu, která však o dobré dva metry minula bránu. Další náznak ze strany Ekvádoru přišel o několik minut později, který však spíš než gólem mohl skončit zraněním kolumbijského gólmana Ospiny, kterému Enner Valencie nechtěně přišlápl ruku. Naštěstí však po kratším ošetření Ospina mohl v zápase pokračovat.

Kolumbijci se v prvním poločase (a vlastně v celém zápase) dostávali na útočnou polovinu soupeře jen výjimečně, přesto však alespoň oči fanoušků potěšili nádhernou gólovou akcí. Po rozehrání přímého kopu přišel parádní ťukes po ose Cardona-Cuadrado-Cardona-Cuadrado-Borja-Cardona a bylo to 1:0. Sudí nejdříve odpískal ofsajd, díky VAR však vyšlo najevo, že ofsajdovou linii zcela zlikvidovalo špatné postavení útočníka Gonzala Platy, který zůstal dobré dva metry za svými spoluhráči.

Druhý poločas pak byl ve znamení marného snažení Ekvádoru o vyrovnávací branku. Té mohl docílit Fidel Martínez po překvapivé střele z přímého kopu, Ospina se však vyznamenal.

Kolumbie se s ofenzivou příliš neobtěžovala, proto stojí za zmínku snad jen individuální akce předvedená Borjou, kterou však zakončil hodně vedle brány. Na druhé straně vyslal v 72. minutě pěkně umístěnou, ale pomalu střelu Pervis Estupiñán, se kterou si ale díky nižší razanci dokázal Ospina bez problémů poradit. To bylo z nepříliš zajímavého zápasu vše a Kolumbie si tak připsala asi ne úplně zaslouženou, o to však cennější výhru.

Autor: Jaroslav Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele