Žádné signály ani náznaky, v Leverkusenu očekávají setrvání obránce Taha

22.08., 20:10
Aktuality
Jonathan Tah (© Bayer 04 Leverkusen)

Leverkusen si loni podmanil německou scénu, letos bude obhajovat domácí double a pozitivní jsou z jeho pohledu pohyby na trhu. Bayer získal několik posil a nepřišel o žádného klíčového hráče, v kabině minimálně pro tuto chvíli zůstává i Jonathan Tah.

O německého reprezentačního obránce hodně stál Bayern Mnichov a s fotbalistou se už během května dohodl na podmínkách angažmá, společnou řeč ovšem nenašly kluby. K výraznému posunu nedošlo ani poté, co z Bavorska odešel stoper Matthijs de Ligt (Manchester United).

"Nedošlo k žádnému posunu a nejsou zde ani konkrétní náznaky, podle nichž by se situace okolo Taha měla změnit," hlásí sportovní ředitel Simon Rolfes.

"Jsem optimistou, minimálně neregistrujeme žádné signály, že by Jonathan měl odejít. Ale samozřejmě musíme počkat, přestupní termín neskončil a blíží se nejhektičtější období. Jonathan každopádně zůstává důležitým hráčem našeho týmu," pokračoval.

28letý Tah má v Leverkusenu smlouvu na poslední rok a pokud v nadcházejících dnech nezmění prostředí nebo neprodlouží kontrakt, bude moci od ledna jednat s případnými zájemci. Bayeru tak reálně hrozí i varianta, že by o fotbalistu přišel bez nároku na odstupné.

"Během uplynulých týdnů se o tom hodně spekulovalo a spekulace neustanou ještě zhruba týden a půl. Předpokládám, že Jonathan zůstane u nás," dodal Rolfes.

Fanoušci Leverkusenu se po minulé sezoně obávali prodeje minimálně jednoho důležitého člena základní sestavy a vedení se do dnešního dne povedlo udržet kostru úspěšného týmu pohromadě. Po hostováních se do kabiny už nevrátili Patrick Pentz a Sardar Azmoun, jediný větší prodej představuje Adam Hložek. Soupisku se navíc povedlo doplnit o Martina Terriera, Aleixe Garcíu a Jeanuëla Belociana.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Reagovat
eder

Tady není o čem. Tah je to vcelku dobrý...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele