Třaskavý přestup v rámci Německa? Wirtz se přiklání k odchodu do Bayernu

Dnes, 19:55
Aktuality
Florian Wirtz by mohl vyměnit Leverkusen za Bayern Mnichov. (© Lars Baron / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Florian Wirtz (21) má sice s Leverkusenem smlouvu do roku 2027, je však pravděpodobné, že po sezoně úřadujícího bundesligového šampiona opustí. Talentovaný ofenzivní hráč přitahuje pozornost zahraničních velkoklubů, podle Sky ale preferuje Bayern Mnichov.

Leverkusen za výrazného přispění Wirtze v minulé sezoně ukončil čekání na premiérový titul v německé nejvyšší soutěži, opanoval rovněž DFB-Pokal a do letošního ročníku vstoupil ziskem Superpokalu. Na takové úspěchy bude obtížné navázat, Bayer se navíc musí připravovat na odchod stěžejního ofenzivního hráče, jenž zřejmě po sezoně vykročí za novou výzvou.

Wirtz chce odejít do týmu, s nímž bude mít šanci vyhrát Ligu mistrů a během uplynulých týdnů se dostal do spojení s Bayernem Mnichov, Manchesterem City, Realem Madrid a Arsenalem. Merengues si dělají velké naděje, dost možná si však budou muset nechat zajít chuť, protože Wirtz podle informací Sky preferuje setrvání v Německu a přestup do Bayernu Mnichov.

Otázkou nicméně zůstává, jestli kluby najdou společnou řeč. Bayern chce pro zisk německého reprezentanta udělat maximum a je ochotný překonat hranici 100 milionů eur, Leverkusen však má požadovat 150 milionů eur. Alternativou bavorského klubu je Xavi Simons z Paris Saint-Germain, který na sebe upozornil skvělými výkony v jiném bundesligovém celku RB Lipsko.

"Jednou můžeme utratit 100 milionů eur za Harryho Kanea, jindy možná za německého hráče," nechal se v dubnu slyšet čestný prezident mnichovského giganta Uli Hoeneß, jenž o tři měsíce později dodal: "Každý ví, že bych Floriana Wirtze rád přivedl do Bayernu."

Wirtze by do Mnichova mohla lákat i spolupráce s Jamalem Musialou, jehož čeká jednání o prodloužení smlouvy s platností do roku 2026. Oba němečtí reprezentanti jsou přáteli. Bayern chce před jednáním s oporou Leverkusenu podepsat nový kontrakt právě s Musialou. Pokud by k transferu skutečně došlo, stal by se Wirtz nejdražším německým hráčem a pravděpodobně také největším nákupem Bayernu po Harrym Kaneovi (90 milionů eur).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (19)

Přidat komentář
kitas

Hm, kto by to bol povedal ?

Reagovat
Salfovic

a pravděpodobně také největším nákupem Bayernu po Harrym Kaneovi (90 milionů eur)

Co to je zase za blbost? Ten půjde určitě za víc než Kane.

Reagovat
thewall

Možná to autor myslel v časové posloupnosti.

Reagovat
vladino10

Ja aom to po prvom prečítaní pochopil tak, že vystrieda kanea "na trone" najdrahšieho hráča. A tak to asi aj bolo myslene.

Reagovat
AjaxFans

To je vůl

Reagovat
pobody's nerfect

Nemyslím si. Prostě Němci vždy mysleli primárně nacionalisticky a je logické, že nejlepší hráči půjdou do nejbohatsiho klubu.

Reagovat
O.Giroud

A kam by šel? ManCity končí a Real má čo robiť aby zaplatil Mbappeho

Reagovat
los_blancos

Reagovat
Salfovic

A na Liverpool není dost dobrej.

Reagovat
O.Giroud

Liverpool nemá peníze, ten šetrí aj na Salahovi a Trentovi

Reagovat
misinho7

Reagovat
Csaplárova past

Naopak. Bayern si na rozdil od dalsich tymu udrzel svuj velmi vysoky status v domaci lize a LM. Neco podobneho muze rict asi uz jen Real. United nejsou co byvali, AC Milan ... je tech klubu dost. Tak proc by chodil do jine zeme, kdyz v te jeho existuje klub, ktery dosahuje nejvyssich parametru. Hrat v Bayernu je pro Nemce vrchol, jako pro Spanely Real nebo Barca a taky tam sli. Z tech NEJ me napada jen David Silva, ktery pry Real odmitl.

Prestupem do Bayernu nejmene riskuje

Reagovat
O.Giroud

Možno ešte Chelsea, tam by dostal 8 ročnú zmluvu a to hráčov láka.

Reagovat
Bayern +

pre každého Nemca musi byť vrcholom Bayern, to je proste fakt.

Reagovat
Kincl

Čemu se tu každý diví, v česku taky každý z těch ostatních týmů půjde do Slavie nebo Sparty.

Reagovat
wyqinac

to neni uplne na miste srovnani, Wirtz muze jit v podstate do tymu, ktery bude hrat o titul v jakykoliv lize, pokud ma o hrace u nas zajem sparta/slavia, tak pravdepodobne muze jit jeste tak na slovensko do tymu, kde bude hrat o titul, mozna jeste nekam na vychod

Reagovat
Damis

Jjj úplně top porovnání. Protože z české ligy by jinak mohli do Realu třeba

Reagovat
Seydou Doumbia

Osobně bych ho spíš čekal do City jako náhradu za De Brayneho, ale asi bych ho v Bayernu neodmítl

Reagovat
vceradnesazitra

Za 150 do MU aby tam začal hrát jak Antony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele