Teplice zahájily přípravu bez Chaloupka s Filou. Vrací se odchovanec Takács

17.06., 13:56, aktualizováno 17.06., 14:58
Aktuality

Tepličtí zahájili přípravu na další ročník první ligy. Po 15 letech u toho chyběl jednačtyřicetiletý brankář Tomáš Grigar, jemuž skončila smlouva. Dnešní kondiční testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy neabsolvují s týmem ani opory Severočechů v minulé sezoně obránce Štěpán Chaloupek nebo útočník Daniel Fila. Novými tvářemi jsou naopak útočník Filip Horský, navrátilec Ladislav Takács či obránce Jaroslav Harušťák. "Skláři" o tom informovali na webu.

O Chaloupkově přestupu do Slavie bylo jasno už od zimy. Autor deseti ligových branek z minulé sezony Fila se vrátil k Pražanům po hostování a v Edenu zahájí přípravu. Teplice opustil i další host ze Slavie Petr Hronek. Opačným směrem naopak zamířil jednadvacetiletý Horský, jenž strávil poslední rok v Liberci.

"Řešíme momentálně se Slavií, v jakém režimu by k nám mohl Filip přijít," uvedl sportovní ředitel Štěpán Vachoušek. Ve stejné fázi jsou i jednání s Baníkem Ostrava ohledně dvaadvacetiletého Harušťáka, jenž má za sebou angažmá v lotyšské lize a naposledy hrál druhou ligu za Prostějov.

Po konci smlouvy v Baníku se začal ve svém mateřském klubu připravovat defenzivní univerzál Takács. Sedmadvacetiletý bývalý hráč Mladé Boleslavi nebo Slavie by se v případě podpisu smlouvy vrátil na Stínadla po osmi letech.

"V poslední době se Laco bohužel potýkal s četnými zraněními, prošel si složitým obdobím. Dle našich informací je ale nyní opět v plné síle a předpokládáme, že bude schopen absolvovat celou letní přípravu. V současné chvíli probíhají velmi intenzivní jednání. Jestli se nám podaří s Lacem domluvit, tak věříme, že pro nás bude velkou posilou. Chtěli bychom, aby se stal osobností a lídrem kabiny," řekl Vachoušek.

Místo Grigara, který patří se 376 ligovými starty za "Skláře" k legendám klubu, přivedlo vedení po konci smlouvy ve Spartě devatenáctiletého brankáře Matěje Čechala. Ten doplní slovenskou jedničku Richarda Ludhu a dalšího gólmana Luďka Němečka.

Úvodní společný trénink čeká teplické fotbalisty v úterý dopoledne. První přípravný zápas odehrají v sobotu proti druholigové Viktorii Žižkov, od 9. do 14. července mají na programu soustředění v polské Opalenici.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele