Soupeř nemá co ztratit, my můžeme ztratit všechno, varuje Alonso před odvetou

03.05., 11:24
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Neuvěřitelná série Bayeru Leverkusen pokračuje. Německý tým dál sezonou frčí bez jediné porážky i po úvodním semifinále Evropské ligy. V Římě, kde nastoupil v brance Bayeru Matěj Kovář, vyhrál 2:0 a udělal důležitý krok směrem k finále v Dublinu.

"Je to důležitý výhra, ale je tu ještě odveta. Soupeř nemá co ztratit, my můžeme ztratit všechno," krotil přehnaný optimismus v kabině nového německého mistra trenér Xabi Alonso.

Jinak ale pochopitelně nešetřil ambiciózní kouč chválou. "Byl to velmi dobrý, zodpovědný výkon. Řím se v první půli snažil o nějaký tlak, ale i my jsme měli nějaké šance a šli do vedení. A po přestávce jsme hru kontrolovali. Je to dobrý výsledek, ale ještě není konec," konstatoval v rozhovoru pro RTL kouč.

Tomu se dokonale povedlo zaskočit italského soupeře, když jen na lavičce zůstali ofenizivní hráči Victor Bonifáce a Patrik Schick. "Trochu jsme se změnili, neměli jsme na hřišti klasického útočníka, který by dělal zmatek v obraně soupeře," smál se spokojeně Alonso. Fungovalo to báječně, taktický záměr chválil i jeden z hráčů Bayeru Jonathan Tah: "Myslím, že se to trenérovi docela povedlo. Asi čekali něco jiného a tohle docela fungovalo," pochvaloval si obránce.

Bayer nakonec ve druhé půli zvýraznil vítězství krásnou trefou Roberta Andricha. A na Stadio Olimpico zavládly po závěrečném hvizdu rozpaky. Domácí nedali Kovářovi ani gól. Lukaku trefil břevno, v nastavení pak měl český gólman kliku, když nedosáhl na vysoký míč. Římané ale akci nezakončili přesně, takže z toho bylo čisté konto. "Odvedli jsme dobrou práci. I když byla atmosféra někdy trochu vyhrocená, zůstali jsme klidní a zvládli to," lebedil si Alonso.

Zatím má Bayer za sebou úvodní díl semifinále a vše musí dotáhnout za týden na domácí půdě v BayAreně. Trenér vítězů ale, co se týče optimismu, šlape na brzdu a varuje tým před přehnaným optimismem. "V Leverkusenu je ještě jeden zápas, oni nemají co ztratit, my můžeme všechno ztratit. Někdy je to složité jít do odvety s takovým náskokem. Viděl jsem spoustu zvratů, kdy odepisovaný soupeř odvetu zvládl. Ale my budeme připravení," dodal.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Mato178178

vsak mozu stratit postup do finale

Reagovat
kilobyte

Tak ten už v podstatě ztratili prohrou o 2 góly doma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele