Schick nemyslí na odchod z Leverkusenu: Konkurence není problém. Budu bojovat, ujistil

08.08., 17:12
Aktuality
Patrik Schick nemyslí na odchod z Leverkusenu. (© AFP)

Přes veškerou frustraci z menšího herního vytížení na konci minulé sezony útočník Patrick Schick ujistil, že nepřemýšlí o loučení s Bayerem Leverkusen. Osmadvacetiletý český reprezentant to řekl magazínu Kicker. Na otázku, zda přemýšlí o odchodu, také s ohledem na zvýšenou konkurenci po příchodu Francouze Martina Terriera, odpověděl záporně.

"Stali jsme se německými šampiony. Je úplně normální, že je velká konkurence. To pro mě není problém. Jsem připraven bojovat," uvedl Schick, který v minulé sezoně získal s Leverkusenem bundesligový titul a Německý pohár.

Bayer ve středu v Londýně podlehl v přípravném utkání Arsenalu 1:4. Zatímco brankář Matěj Kovář odchytal celé utkání a Adam Hložek mírnil porážku jediným gólem německého mistra, Schick nebyl ani na lavičce. "Patrik měl včera problémy se zády a ráno se necítil dobře. Musíme zjistit, jak je to vážné. Nebyl prostě připraven nastoupit," řekl po zápase trenér Xabi Alonso.

Schick dal před startem sezony najevo, že není spokojen s rolí střídajícího žolíka. "Žádný fotbalista, který začíná na lavičce, nemůže být spokojený. U mě je to stejné," řekl. "Nemohl jsem hrát v důležitých zápasech. To jsem vyjádřil," komentoval rozhovor, který poskytl před startem letního Eura. Ve druhém utkání ve skupině proti Gruzii (1:1) vstřelil svůj jediný gól na turnaji, nedlouho poté se zranil a šampionát pro něj předčasně skončil.

Během přípravy mu vzrostla konkurence poté, co Leverkusen získal útočníka Terriera z Rennes. Německý šampion podepsal s Francouzem smlouvu na pět let a podle médií za něj zaplatil 20 milionů eur (505 milionů korun).

Schick působí v Bayeru od roku 2020 a ve 123 zápasech za klub vstřelil 54 gólů. Na začátku minulé sezony nebyl k dispozici kvůli vleklému zranění třísel, ale nakonec odehrál 20 ligových zápasů, devět utkání Evropské ligy a čtyři zápasy v Německém poháru. Ve finále proti druholigovému Kaiserslauternu (1:0) byl v základní sestavě.

Autor: ČTK

Komentáře (26)

Přidat komentář
delfin

Proč odcházet, když je spokojený.

Reagovat
kattos

Však v průměru spíše hrál než seděl když byl zdravý ne?

Reagovat
Witcher

Protože byl Boniface na africkým poháru

Reagovat
kattos

Boniface po návratu víc fakt nehrál

Reagovat
$dolar$

?

Reagovat
kattos

? Však po návratu v budeslize 3x základ 4x lavička myslím

Reagovat
$dolar$

Boniface byl hlavně zranenej.

Reagovat
Witcher

Reagovat
Beči

Tak proč odcházet? Hra Leverkusenu mu sedí a když je zdravý, dokáže být stále velmi platný. O kvalitě u něj nemůže být řeč, ale musí mu chvíli držet zdraví.

Reagovat
fenixLFC

ty sa moc nezatazujes tym ci to co pises je pravda, ze ano?

Reagovat
Beči

Máš na mysli to "O kvalitě nemůže být řeč"? Uznávám, že to zní zpětně divně. Měl jsem spíš napsat, že o nedostatku kvality nemůže být řeč

Reagovat
fenixLFC

mam na mysli to ze mu hra leverkusenu sedi

Reagovat
Beči

Vím, co jsi myslel, to jsem jen dělal, že smysl ignoruju Hele já viděl jen pár zápasů, uznávám, ale nepřišlo mi, že by mu to nesedělo a gólů dal taky docela dost na to, jakou měl minutáž.

Reagovat
Sosi

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Eichel

Mne teda prišlo, že typologicky tam sedí oveľa viac Boniface a Patrik pod Xabim až toľko nie. Ale rád sa budem mýliť, je to sympaťák.

Reagovat
Beči

Tak pořád nasázel 13 kousků při minimální minutáži

Reagovat
FCSL

Stejně by zdravotně nedal 2 zápasy týdně, takže pro něj ideál

Reagovat
Nadržený šimpanz

Patrika mám rád, ale zrovna jemu slovo bojovat moc nevěřím

Reagovat
Witcher

Já myslím že ten Arsenal je vrátil do reality v lize možná ještě pojedou ale v Evropě to bude špatný.Po sezóně odejde Alonso a vrátíme se na úroveň lepší špičky a na úroveň dostupnou pro české hráče

Reagovat
Werkrider

S Arsenalem to bylo blbě hlavně výsledkově a Tah na to doslova sral. Plus Garcia mi připadal úplně mimo realitu.

Reagovat
$dolar$

Měl by odejít. Hra mu absolutně nesedí a přes Boniface si stejně moc nakopne.

Reagovat
Sigma Olomouc

Podle mě bude rád, když bude druhý útočník za Bonifacem.

Reagovat
Werkrider

No zatím to vypadá, že číslo jedna je pre Alonsa Terrier plyš tam často stavěl Adliho, takže jestli se u Boniface I Schicka nejedná tak o číslo 3-4.

Reagovat
Sigma Olomouc

Super, další lavičkář v zahraničí.

Reagovat
Axelrose

Pro něj ideální angažmá.

Budou hrát kupu zápasů, takže si určitě zahraje.

Navíc, stejně bude (bohužel)opět půl roku zraněný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele