Premier League - preview 8. kola: Eagles chtějí první výhru

19.10., 08:43, aktualizováno včera, 08:21
Previews
City Ground, Nottingham (© Nottingham Forest)

Crystal Palace stále čeká na první letošní výhru a další šanci dostane v pondělí večer. V dohrávce nastoupí na půdě Nottinghamu, který má možnost posunout se ho horní poloviny tabulky.

Nottingham Forest - Crystal Palace

pondělí 21:00

Program osmého kola anglické nejvyšší soutěže uzavře duel mezi Nottinghamem Forest a Crystal Palace. Domácí hráče kvůli karetnímu trestu nebude v pondělí z lavičky vést trenér Nuno Espírito Santo.

I bez portugalského stratéga jsou ale Tricky Trees považováni za mírné favority. Nottingham se pohybuje okolo středu tabulky, v neúplné tabulce mu patří dvanácté místo a v případě vítězství se může vyšvihnout až před sedmý Tottenham Hotspur. Na domácím hřišti se mu ale nepodařilo zvítězit od dubna, naposledy si všechny tři body odvezl londýnský Fulham.

V zápasech s Crystal Palace se na každý pád Nottingamu nadmíru daří, od postupu do nejvyšší soutěže v roce 2022 inkasoval od Eagles jen dvě branky a ani jednou neprohrál.

Svou sérii by chtěli domácí prodloužit o další utkání. Navíc svěřenci Olivera Glasnera nezažívají povedený start do sezóny, stále čekají na své první vítězství a po sedmi kolech se krčí na osmnácté pozici v tabulce. Letos na jaře sice porazili vysoko Aston Villu, Manchester United i Liverpool, po letním odchodu klíčového záložníka Michaela Oliseho do německého Bayernu se však hra Crystal Palace rozpadla jako domeček z karet.

V pondělí bude hostům chybět dlouhodobě zraněný Matheus Franca či brankářská dvojka Matt Turner, který v Crystal Palace hostuje právě z Nottinhgamu. Tricky Trees budou kromě svého šéfa lavičkya postrádat také Jamese Warda-Prowse a Morgana Gibbse-Whitea, kteří si také odpykávají své tresty.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels; Aina, Murillo, Milenkovic, Moreno; Yates, Dominguez; Hudson-Odoi, Anderson, Elanga; Wood

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson; Guehi, Chalobah, Lacroix; Munoz, Wharton, Lerma, Mitchell; Sarr, Nketiah, Eze

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.31 - 3.04

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Manchester City

neděle 15:00

První místo v tabulce Premier League by mohlo minimálně na pár hodin patřit Manchesteru City, pokud by v neděli odpoledne porazil Wolverhampton Wanderers. Úřadující šampioni si před přestávkou poradili v pětigólovém zápasu s Fulhamem, zatímco jejich hostitelé, kteří se nacházejí v dolní části tabulky, prohráli osmigólovou bitvu s Brentfordem.

Porážky jsou už několik měsíců jediným známým výsledkem na stadionu Molineux, protože dvacátí Wolves přivítají šampiony s drtivou sérií pěti proher ve všech soutěžích a deseti zápasů bez výhry v Premier League. Svěřenci Garyho O'Neila měli před čtrnácti dny na Gtech Community Stadium tu čest podílet se na jednom z nejzajímavějších zápasů dosavadního průběhu sezony, ale jejich zranitelnost v defenzivě se opět ukázala, když nakonec po přestřelce prohráli 3:5.

Zatímco Manchester City může tento víkend překonat rekordní klubovou neporazitelnost, Wolves hrozí, že poprvé v historii prohrají první čtyři domácí zápasy v ligové sezoně, ačkoli vedení prý stále plně věří O’Neilovi. Jedenačtyřicetiletý kouč Wolves stál v minulé sezoně za tím, že Wolves v tomto utkání porazili City 2:1. Od začátku sezony 2020/21 však mistři vyhráli ostatních sedm vzájemných střetnutí, včetně květnové demolice 5:1, kdy Erling Haaland vstřelil fantastické čtyři góly.

Během reprezentační přestávky se dostaly do novin spekulace o možném angažmá Pepa Guardioly u anglického národního celku. Ten ale nakonec převzal Thomas Tuchel. Na hřišti mezitím úřadující šampioni Premier League zůstávají od začátku nové sezony ve všech soutěžích neporaženi, i když naposledy to neměli vůbec snadné s Fulhamem, který se před dvěma týdny na Etihadu dostal do šokujícího brzkého vedení zásluhou Andrease Pereiry. City ale nakonec vyhráli 3:2.

Díky tomu, že Manchester City přerušil sérii dvou remíz v nejvyšší soutěži, zůstal jen jeden bod za současným lídrem Liverpoolem. Ten navíc v tomto kole doma vyzve silnou Chelsea. Guardiolovi svěřenci však mají veškerou potřebnou motivaci, aby se v neděli ve West Midlands vyhnuli neštěstí. Pokud získají alespoň bod, vytvoří nový klubový rekord 31 zápasů Premier League v řadě bez porážky, přičemž v nejvyšší soutěži neprohráli od prosince 2023.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Semedo, S. Bueno, Toti, Ait-Nouri - Bellegarde, Lemina, Andre, Gomes, Cunha - Larsen.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol - Kovacic, Gundogan - Silva, Foden, Doku - Haaland.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.47 - 5.70 - 1.35

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Chelsea FC

neděle 17:30

V neděli odpoledne se na Anfieldu v rámci návratu fotbalové Premier League po mezinárodní přestávce střetnou v souboji titánů Liverpool a Chelsea. Reds vedli před tímto kolem tabulku, když porazili 1:0 Crystal Palace. Blues jen remizovali 1:1 s Nottinghamem.

Od chvíle, kdy Nizozemec Arne Slot nastoupil na místo opěvovaného Jürgena Kloppa, padají trenérovi Liverpoolu rekordy a bývalý šéf Feyenoordu si před dvěma týdny v Selhurst Parku připsal osmou výhru z devíti zápasů. Tehdy rozhodl brzký zásah Dioga Joty, ale výsledek částečně zastínilo další vážné zranění dlouholetého gólmana Alissona Beckera, a tak hubené vítězství mezi třemi tyčemi pohlídal třiadvacetiletý debutant Vítězslav Jaroš.

Tento úspěch sice zajistil, že Reds budou čtrnáct dní lídrem v čele tabulky, ale Manchester City, který v neděli v 15 hodin porazí Wolverhampton Wanderers, by je před výkopem mohl sesadit na druhou pozici. Slot a spol. se však takovými hypotetickými situacemi zabývat nebudou, protože Liverpool se žene za sedmým vítězstvím ve všech soutěžích, a defenzivní základy Reds zůstávají stejně pevné jako kdykoli předtím. V současném ročníku Premier League inkasovali pouhé dva góly. Defenzivní schopnosti Reds ale budou v neděli extrémně prověřeny gólově potentními hosty.

Nejhorší obavy Liverpoolu ohledně Alissona se potvrdily ihned po jeho odstoupení ze zápasu proti Crystal Palace a Brazilec bude nyní mimo hru až do listopadové reprezentační přestávky. Caoimhin Kelleher ho zastoupí poté, co kvůli nemoci zmeškal úspěch v Selhurst Parku. Alisson se připojí k Harveymu Elliottovi, který utrpěl zlomeninu nohy. Stav Federica Chiesy zatím není jasný, ale bývalý hráč Juventusu by pravděpodobně stejně nenahradil Mohameda Salaha, který se předčasně vrátil od egyptského národního celku.

Poté, co se Slot stal teprve čtvrtým manažerem v historii Premier League, který vyhrál každý z prvních čtyř venkovních zápasů v soutěži, se jeho protějšek Enzo Maresca může stát pátým členem tohoto exkluzivního klubu, když o víkendu zastaví rozjetý Liverpool. Blues mohli před čtrnácti dny požádat Nottingham Forest, jediného přemožitele Liverpoolu v této sezóně, o radu, jak Slotův tým porazit, ale jejich strhující střetnutí s Tricky Trees se místo toho na Stamford Bridge během 105 minut zvrhlo v chaos.

Góly Chrise Wooda a Noniho Maduekeho znamenaly dělbu bodů, a tak skončila pětizápasová vítězná série Chelsea, ale den bezpochyby patřil mužům v rukavicích, protože Robert Sanchez a Matz Sels, poslední obranná linie desetičlenného týmu Forest, předvedli řadu skvělých zákroků, aby zachránili bod pro své týmy. Ani výhra Chelsea by nevylepšila její čtvrté místo v tabulce Premier League, ale Blues přijíždějí na Merseyside s druhým nejlepším útokem v Premier League. Jejich šestnáct vstřelených gólů je horších pouze než sedmnáct gólů Manchesteru City.

Hosté nyní mohou vyhrát každý ze svých prvních čtyř venkovních zápasů poprvé od sezony 2008/09, ale devět zápasů bez vítězství proti Liverpoolu, který neprohrál s Blues od března 2021, jim příliš velkou naději nedodává. Navíc, když Blues utrpěli dvě disciplinární ztráty. Wesley Fofana a Marc Cucurella oba obdrželi páté žluté karty v ročníku a budou chybět v bitvě na Anfieldu. Reece James se vrátil do tréninku poté, co si před sezónou poranil podkolenní šlachu a byl pro tento zápas uznán fit. V pořádku se zdá být i dánský brankář Filip Jorgensen, přestože se během poslední reprezentační pauzy potýkal se zraněním.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Jones, Gravenberch - Salah, Szoboszlai, Gakpo - Jota.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Gusto, Disasi, Colwill, Veiga - Caicedo, Fernandez - Madueke, Palmer, Sancho - Jackson.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.52 - 4.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - West Ham United

sobota 13:30

Anglická Premier League se v sobotu krátce po poledni vrátí po další reprezentační přestávce. Program osmého kola otevře londýnské derby mezi favorizovaným Tottenhamem Hotspur a West Hamem United. Spurs před dvěma týdny prohráli s Brightonem, zatímco Hammers naposledy porazili na domácím stadionu nováčka z Ipswiche.

Svěřenci Angeho Postecoglua byli na Amex Stadium blízko šestému vítězství v řadě. V prvním poločase se prosadili Brennan Johnson a James Maddison, a Spurs tak získali dvougólový náskok proti týmu Fabiana Hürzelera. Na začátku druhého poločasu ale přišel nevídaný kolaps a domácí fotbalisté dokázali během 15 minut otočit průběh utkání díky gólům Minteha, Ruttera a Welbecka a sklapla tak Csaplárova past.

Tottenham tak nedokázal navázat na působivá vítězství s Brentfordem a Manchesterem United a po sedmi odehraných ligových kolech klesl až na devátou příčku se sedmibodovou ztrátou na první trojici Liverpool, Manchester City, Arsenal. Australský kouč ale i přesto věří, že jeho svěřenci mají dostatečnou kvalitu na to, aby vyhráli v této sezoně nějakou trofej, což se Tottenhamu naposledy podařilo v roce 2008, kdy vyhráli ligový pohár.

Zatímco Tottenham po sérii úspěchů před čtrnácti dny utrpěl nečekanou porážku, West Ham naopak přerušil svou sérii špatných výsledků jasným vítězstvím nad Ipswichem, jehož zadní řadu prolomil Michail Antonio už po 48 sekundách.

Na nejrychlejší gól Hammers v historii Premier League sice dokázal v šesté minutě odpovědět Liam Delap, od té doby byl ale na hřišti jen jeden tým. Střelecky se zvládlo prosadit trio Mohammed Kudus, Jarrod Bowen a Lucas Paquetá a Hammers tak mohli slavit první výhru v nejvyšší soutěži od konce srpna.

Při závěrečném hvizdu se na londýnském stadionu nemohlo nikomu ulevit více než Julenu Lopeteguimu, protože jeho svěřenci ukončili pětizápasovou sérii bez výhry ve všech soutěžích a posunuli se v tabulce na 12. místo, pouhé dva body právě za Tottenham.

West Ham je v této sezóně ostře kritizován, Hammers ale ještě na venkovních stadionech neprohráli, o body obrali Crystal Palace, Fulham i Brentford a rádi by na to navázali i v sobotním utkání.

Domácím bude chybět pouze zraněný francouzský mladík Odobert, West Hamu naopak nepomůže jen Němec Füllkrug.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario; Porro, Romero, Van de Ven, Udogie; Kulusevski, Bentancur, Maddison; Johnson, Solanke, Son

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola; Wan-Bissaka, Todibo, Kilman, Emerson; Rodriguez, Souček; Bowen, Paqueta, Kudus; Antonio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 5.40 - 6.47

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Newcastle United - Brighton & Hove Albion

sobota 16:00

Ačkoliv jsme ještě v rané fázi sezony, může duel Newcastlu s Brightonem hodně napovědět o tom, kdo se příští rok podívá do pohárové Evropy. Ambice na to mají oba kluby, v našlapaném poli ovšem nebude místo pro každého.

Magpies nešli do reprezentační přestávky zrovna v nejlepší rozpoložení, když z posledních tří ligových utkání získali jen bod. Domácí remíza s Manchesterem City je rozhodně pozitivním výsledkem, ne už tak venkovní zápisy. Ze hřiště Fulhamu odcházel Newcastle s prázdnou, v Goodison Parku vybojoval bod za bezbrankovou remízu. Vše přitom mohlo být jinak, kdyby Gordon proměnil v první půli pokutový kop.

V případě Brightonu je to o něco pozitivnější, navíc v poslední době bavil všechny diváky, kteří si jeho zápasy zapnuli. Čtyři soutěžní zápasy, celkem dvacet gólů na obou stranách, pokaždé alespoň po dvou gólech v každé síti, to je dozajista atraktivní bilance. Z té Seagulls vytěžili postup v Ligovém poháru a čtyři ligové body z těžkého losu - po remíze s Nottinghamem a porážce na Stamford Bridge doma skalpovali Tottenham, přestože o poločase prohrávali dvougólovým rozdílem. Po pauze bleskově korigoval Minteh, na nějž navázal Rutter a obrat už v šestašedesáté minutě dokonal Welbeck.

V minulém ročníku sice tabulkově dopadl výrazně lépe Newcastle, vzájemné střety ovšem vyzněli pro Racky. Ti na domácím hřišti zvítězili poměrně v poklidu, vedli i v odvetě v St. James‘ Parku, na Veltmanův gól ale těsně před přestávkou zareagoval Longstaff.

Oba výběry se potýkají s poměrně četnou marodkou. Domácím se sice vrátil do tréninku Callum Wilson, avšak na zápas to zřejmě ještě nebude. Kdo by naopak mohl nastoupit, to je Alexander Isak, zato comeback Kierana Trippiera je stále v nedohlednu. Brighton může opět počítat Janem Paulem van Heckem, představit by se měli i Georginio Rutter a Simon Adingra. Mimo hru zůstávají Joao Pedro, Adam Webster, James Milner i Matt O’Riley.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Livramento, Schär, Burn, Hall - Tonali, Guimaraes, Joelinton - Gordon, Isak, Barnes

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, van Hecke, Dunk, Kadioglu - Minteh, Wieffer, Hinshelwood, Mitoma - Rutter, Welbeck

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.20 - 4.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Southampton FC - Leicester City

sobota 16:00

Společně z Premier League sestoupili, společně se do ní zase vrátili. Aby tyto rychlé přesuny z jedné soutěže do druhé nepokračovaly, potřebují Southampton i Leicester sbírat pravidelně body. Zatím se to lépe daří Liškám, ale Svatí mají ve vzájemném zápase výhodu domácího prostředí.

Saints v dosavadním průběhu ligového ročníku získali jeden jediný bod, a to když přivítali třetího do party nováčku Ipswich. Jinak zatím strádají jak ofenzivně, tak defenzivně - útok mají úplně nejhorší ze všech týmů, co do počtu obdržených gólů jsou na tom hůře jen Wolves. Překvapivý bod si mohli připsat před reprezentační přestávkou na hřišti Arsenalu, kde je Archer poslal do vedení. To ale dlouho nevydrželo a Southampton opět odcházel s prázdnou.

Foxes jsou na tom podstatně lépe v ohledu vstřelených i inkasovaných branek, ale především v bodovém zisku a tabulce. Se šesti body aktuálně okupují patnáctou pozici, k čemuž jim výrazně pomohl i poslední zápas, jenž přinesl premiérovou výhru v sezoně. Ta se zrodila nad Bournemouthem a postaral se o ni jeden ze čtyř dvougólových střelců Buonanotte.

Přestože spolu tyto dva celky dlouhodobě sdílí stejnou soutěž, skončil naposledy Southampton před Leicesterem v sezoně 2016/2017. V minulé sezoně si navíc Lišky uzmuly oba vzájemné zápasy suverénním způsobem s celkovým skóre 9:1.

Svatí se naposledy musí obejít bez potrestaného Stephense, zranění nepustí do hry ani Stewarta. Vrací se naopak Smallbone i Sulemana. Hosté hlásí vyléčení Vestergaarda, řada dalších hráčů včetně Daky však zůstává mimo hru.

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Sugawara, Harwood-Bellis, Bednarek, Walker-Peters - Aribo, Downes, Fernandes - Dibling, Archer, Fraser

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Hermansen - Justin, Faes, Okoli, Kristiansen - Ndidi, Skipp - Buonanotte, Ayew, Mavididi - Vardy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.60 - 3.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Manchester United - Brentford FC

sobota 16:00

V sobotu odpoledne je na programu duel mezi trápícím se Manchesterem United a londýnským Brentfordem. Bees dokázali naposledy na Old Trafford zvítězit v roce 1937, tentokráte by ale mohli být více než vyrovnaným soupeřem.

Manchester United se totiž bude v utkání po reprezentační přestávce snažit ukončit svou pětizápasovou sérii bez vítězství ve všech soutěžích. Není to ale poprvé, co se pod nizozemským trenérem Erikem ten Hagem rozhoupala židle, přeci jen Manchester United zažívá nejhorší start do sezóny Premier League v historii. V úvodních sedmi zápasech získali Red Devils pouze osm bodů, vyhráli jen dvakrát a v tabulce jim patří až 14. místo, jsou navíc blíže sestupovému pásmu než první čtyřce, přičemž na vedoucí Liverpool ztrácí po sedmi kolech již 10 bodů.

Od vítězství 7:0 nad Barnsley v EFL Cupu v polovině září nedokázal Man United vyhrát žádný z posledních pěti zápasů ve všech soutěžích. Na Old Trafford vstřelili v ligových zápasech pouze jednu branku.

V tabulce je na tom lépe i Brentford, který naposledy vyhrál na domácím stadionu proti strádajícímu Wolverhamptonu Wanderers 5:3 a přiblížil se první polovině tabulky. V posledních čtyřech ligových zápasech dokázali svěřenci Thomase Franka skórovat v úvodních dvou minutách, překvapili obranu Manchesteru City, Tottenhamu, West Hamu a před dvěma týdny odstartoval gólové hody ve druhé minutě stoper Nathan Collins.

Frankovi svěřenci ale nasbírali v letošní sezóně Premier League všech 10 bodů na domácí půdě, na soupeřových hřištích bodovali naposledy v polovině května. A dobré vzpomínky nemají ani na Old Trafford, kde prohráli všechny své zápasy v rámci Premier League.

Oba týmy se naposledy střetly v březnu, kdy na Gtech Community Stadium skončilo utkání remízou 1:1. Skóre otevřel až v 96. minutě Mason Mount, v samotném závěru ale dokázal dramatickým vyrovnat dánský stoper Kristoffer Ajer.

Domácím bude v sobotu chybět kvarteto defenzivních hráčů, mimo hru je Maguire, Malacia, Yoro a Mainoo. Hostům nepomůže například Aaron Hickey či Rico Henry.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana; Dalot, De Ligt, Martinez, Evans; Eriksen, Casemiro; Garnacho, Fernandes, Rashford; Zirkzee

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken; Van den Berg, Collins, Pinnock; Ajer, Damsgaard, Norgaard, Janelt, Lewis-Potter; Schade, Mbeumo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.47 - 4.96

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Ipswich Town - Everton FC

sobota 16:00

V sobotu se na Portman Road střetnou v rámci osmého kola Premier League dva týmy, které se nacházejí těsně nad sestupovým pásmem, Ipswich Town bude hostit Everton. Bude to první setkání obou klubů po více než 20 letech a Tractor Boys neprohráli posledních pět vzájemných duelů.

Návrat do nejvyšší soutěže trval Tractor Boys 22 let a v osmém kole této sezony stále ještě čekají na premiérové vítězství. Ještě nikdy se nestalo, že by Ipswich na začátku sezóny v nejvyšší soutěži odehrál osm zápasů bez výhry, takže manažer Kieran McKenna se zde bude snažit vyhnout nechtěnému zápisu do historie.

I přesto mohou být fanoušci Ipswiche s aktuálním stavem spokojeni. Celek z východního pobřeží totiž již dokázal obrat o body Fulham, Brighton, Southampton i Aston Villu a se ziskem čtyř bodů jim patří sedmnáctá příčka.

Jen o bod víc má navíc také trápící se Everton. Svěřenci Seana Dychea se před reprezentační přestávkou dokázali vyšvihnout ze sestupových pozic, jsou v posledních třech zápasech neporaženi a zlepešnou formu chtějí ukázat i v sobotním důležitém souboji.

K dispozici jim ale nebude hned čtveřice mladíků, mimo hru je kromě Garnera a Iroegbunama také Armando Broja a Chermiti. Domácím bude chybět dlouhodobě zraněný Donacien či odchovanec Manchesteru United Axel Tuanzebe, který si během reprezentační pauzy poranil prst.

Ipswich Town - pravděpodobná sestava:
Muric; Johnson, O'Shea, Greaves, Davis; Morsy, Phillips; Burns, Hutchinson, Clarke; Delap

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford, Young, Tarkowski, Keane, Mykolenko; Gueye, Doucoure; Harrison, McNeil, Ndiaye; Calvert-Lewin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.53 - 3.12

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Fulham FC - Aston Villa

sobota 16:00

Aston Villa se v sobotu odpoledne bude snažit dostat zpět mezi nejlepší čtyři týmy Premier League, když se na Craven Cottage utká s Fulhamem. V posledním střetnutí s Cottagers získali Villans všechny tři body, když Ollie Watkins v únoru zajistil vítězství 2:1.

Poté, co Fulham v období od 24. srpna do 28. září nasbíral 11 bodů v pěti zápasech bez porážky, utrpěl před reprezentační přestávkou porážku 2:3 od obhajujícího mistra Premier League Manchesteru City. Přestože Fulham klesl v tabulce Premier League na osmé místo, na pátou Aston Villu, která je jeho sobotním soupeřem, ztrácí pouhé tři body a trenér Marco Silva doufá, že porážka se City dodá jeho hráčům odvahu a sebevědomí.

Fulham přivítá návrat na Craven Cottage, kde v letošní sezóně Premier League získal sedm z dosavadních jedenácti bodů, což zajistily výhry nad Leicesterem City 2:1 a Newcastlem United 3:1 a remíza 1:1 s West Hamem United, ačkoliv v tomto klání Cottagers vedli až do 95. minuty.

Od konce srpna, kdy Aston Villa prohrála doma 0:2 s Arsenalem, zaznamenala ve všech soutěžích osm zápasů bez porážky, včetně tří po sobě jdoucích výher a dvou remíz v Premier League. Vítězství 1:0 v Lize mistrů nad Bayernem Mnichov vložili Lvi mezi remízu 2:2 s Ipswich Town a 0:0 s Manchesterem United, přičemž s posledně jmenovaným týmem se o body podělili v posledním zápase před mezinárodní přestávkou.

Před sérií tří po sobě jdoucích domácích zápasů proti Boloni, Bournemouthu a Crystal Palace cestuje Aston Villa na stadion Fulhamu, kde prohrála pouze jeden z posledních dvanácti zápasů Premier League v Londýně. Jejich osm výher pod Emerym za tuto dobu je tolik, na kolik Villans dosáhli v předchozích 48 zápasech nejvyšší soutěže v hlavním městě.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Andersen, Bassey, Robinson - Berge, Pereira - Traore, Smith Rowe, Iwobi - Muniz.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Cash, Carlos, Torres, Digne - Bailey, Barkley, Tielemans, Rogers - Duran, Watkins.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.51 - 2.97

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Arsenal FC

sobota 18:30

Možnost proniknout dočasně do čela tabulky a dostat své nejbližší dva konkurenty pod tlak má v sobotu Arsenal. Nastoupí totiž na hřišti Bournemouthu, který se zatím pořádně nerozjel. Kanonýři se však musí vypořádat s četnými zdravotními problémy.

Těmi aktuálně trpí zejména ofenzivní část hry a chybět může celý ofenzivní čtyřlístek. Stoprocentně bude mimo hru Martin Ödegaard, na upřesnění se čeká v případě Bukaya Saky, Gabriela Martinelliho a Kaie Havertze. Nejpravděpodobněji přitom vypadá start anglického křídelníka. S potížemi se však Mikel Arteta musí vypořádat i na pozici pravého obránce. Znovu se zranil Takehiro Tomiyasu, s drobnějšími zádrhely laborují také Jurrien Timber a Ben White. Alespoň že Thomas Partey už se Arsenalu dal do kupy.

To Cherries jsou na tom po zdravotní stránce podstatně lépe, ne už ovšem co do výsledků. Nedá se rozhodně říci, že by na tom byli bídně, ale za očekáváními trochu zaostávají. Chybí jim především tři body z posledního zápasu před reprezentační přestávkou, kdy na hřišti Leicesteru umožnili domácím zapsat první vítězství v sezoně. Už počtvrté z osmi soutěžních zápasů navíc vyšli gólově naprázdno.

Gunners naopak stále hledají svého prvního přemožitele. Dlouhou domácí šňůru čtyř zápasů na přelomu září a října zakončili bilancí čtyř výher, přičemž těch si musí obzvláště cenit. Po úvodním hladkém měření sil s Boltonem přišly dva zápasy s nováčky a k tomu duel Ligy mistrů s PSG. Paradoxně proti Pařížanům to měl Arsenal asi nejlehčí, zato proti Leicesteru rozhodl až v samotném nastavení, se Southamptonem zase musel otáčet.

Fanoušci Kanonýrů mají na Bournemouth dozajista jen ty nejlepší vzpomínky. Od návratu Třešní mezi elitu uspěli jejich hráči ve všech čtyřech zápasech. Třikrát šlo o bezproblémové vítězství s čistým kontem, ve zbylém případě pak o památný obrat, který završil až v úplném závěru Reiss Nelson.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Kepa - Araujo, Zabarnyj, Senesi, Kerkez - Christie, Cook - Semenyo, Kluivert, Tavernier - Evanilson

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Timber, Saliba, Gabriel, Calafiori - Havertz, Partey, Rice - Saka, Trossard, Martinelli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.08 - 3.74 - 1.77

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
7
6
0
1
13 : 2
18
2
Manchester City
7
5
2
0
17 : 8
17
3
Arsenal FC
7
5
2
0
15 : 6
17
4
Chelsea FC
7
4
2
1
16 : 8
14
5
Aston Villa
7
4
2
1
12 : 9
14
6
Brighton & Hove Albion
7
3
3
1
13 : 10
12
7
Newcastle United
7
3
3
1
8 : 7
12
8
Fulham FC
7
3
2
2
10 : 8
11
9
Tottenham Hotspur
7
3
1
3
13 : 8
10
10
Brentford FC
7
3
1
3
13 : 12
10
11
Nottingham Forest
7
2
4
1
7 : 6
10
12
West Ham United
7
2
2
3
10 : 11
8
13
AFC Bournemouth
7
2
2
3
8 : 10
8
14
Manchester United
7
2
2
3
5 : 8
8
15
Leicester City
7
1
3
3
9 : 12
6
16
Everton FC
7
1
2
4
7 : 15
5
17
Ipswich Town
7
0
4
3
6 : 14
4
18
Crystal Palace
7
0
3
4
5 : 10
3
19
Southampton FC
7
0
1
6
4 : 15
1
20
Wolverhampton Wanderers
7
0
1
6
9 : 21
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (967)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele