Leverkusen představil druhou posilu, koupil záložníka Garcíu

13.06., 20:20
Aktuality
Aleix García (© AFP)

Leverkusen letos vyhrál německou ligu i pohár, vedení ale nehodlá usnout na vavřínech a ještě před startem mistrovství Evropy získalo druhou letní akvizici, kádr posílil dosavadní kapitán Girony Aleix García.

Defenzivně laděný záložník dnes odpoledne prošel zdravotní prohlídkou a večer podepsal kontrakt do června 2029. Do Katalánska putuje suma osmnáct milionů eur.

"Aleix García operuje na obrovském prostoru, jeho pasy jsou neskutečně přesné a má velký přehled. Je to skutečný vůdce, v nadcházejících letech bude hodně ceněným hráčem. Z jeho příchodu máme velkou radost, bude důležitým prvkem ve snaze naplnit naše cíle," nepochybuje sportovní ředitel Simon Rolfes.

26letý fotbalista strávil v Katalánsku tři sezony, letos ve španělské nejvyšší soutěži vynechal jen jedno utkání a měl velký podíl na konečném třetím místě Girony. Někdejší fotbalista Manchesteru City je druhou letní posilou Bayeru, z Rennes minulý týden přišel talentovaný obránce Jeanuël Belocian.

"Bayer 04 obdivuji za to, jakých výsledků v uplynulé sezoně dosáhl. Vedení muselo vyvinout velké úsilí, aby mě získalo, to na mě udělalo velký dojem. Chci pomoci týmu a přispět k dalším úspěchům," říká španělský fotbalista, který se těsně nevešel do konečné nominace národního týmu na ME.

Autor: Tomáš Pavlík / bayer04.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
SunFells

Bargain

Reagovat
Seydou Doumbia

Garcia a Belocian moc dobré posily

Reagovat
SunFells

Reagovat
Werkrider

Když si vemu, že jsme za Demirbaye dali 32, tak tohle je další z Xabiho - Relfosově majstrštyků.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mass

Za tu částku v současnosti by lepšího hráče nekoupili.

Reagovat
Seydou Doumbia

něco jako loni podpis Grimalda to byl taky mistrpičus příchod

Reagovat
Mass

Reagovat
Jason_

Reagovat
-R2D2-

Ne, že by teď Barca vyloženě potřebovala typologicky obdobnýho hráče jako je tenhle borec, i když těhle „pracantů” v týmu není nikdy dost, ale jsem naprosto přesvědčenej, že nás by vyšel minimálně na dvakrát tolik. Za 18 mio dotáhnout kapitána, lídra týmu, …, ještě v nejlepších letech. Samý plusy. Hezky.

Reagovat
herbage

měl výkupku

Reagovat
-R2D2-

Dík, aspoň někdo to tu podotkl…

Reagovat
Werkrider

Výkupka 20€

Reagovat
JM

Barcelona by i tak zaplatila 2x tolik

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele