Leverkusen lanaří první posilu, do Německa míří Aleix García

27.05., 11:05
Aktuality
Aleix García (© AFP)

Girona za sebou má historickou sezonu a v nadcházejících týdnech bude platit daň v podobě ztráty několika hráčů základní sestavy. Na odchodu je například kapitán Aleix García, záložníka úspěšně lanaří Bayer Leverkusen.

26letý fotbalista strávil v Katalánsku tři sezony, letos ve španělské nejvyšší soutěži vynechal jen jedno utkání a tři dny starý duel proti Granadě bude dost možná jeho poslední. Německý šampion už zahájil jednání a dokonce mělo dojít k ústní dohodě, suma za přestup se údajně bude pohybovat mezi patnácti až dvaceti miliony eur.

Girona obsadila v tabulce LaLigy třetí místo a zajistila si účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Její kádr opustí brazilský křídelník Sávio (Manchester City) a po hostování se do Barcelony vrací obránce Eric García, v nadcházejících týdnech se dají očekávat spekulace i o odchodu nejlepšího střelce Artema Dovbyka či trenéra Míchela.

Pokud Leverkusen vše dotáhne, stane se Aleix García jeho první letní posilou. Místo v kabině mu přitom uvolní jeho krajan Borja Iglesias, útočník v Bayeru na jaře hostoval z Betisu a německý celek neuplatní opci na přestup.

Autor: Tomáš Pavlík / Sky Sports Germany

Komentáře (5)

Přidat komentář
Werkrider

Pokud přijde do zálohy právě Garcia tak je skoro jasné, že dáme sbohem Palaciosovi.

Xhaka zůstane, Andrich taky a Garcia by mohl do třetice být dobrá náhrada.

A určitě bych dal prostor Mbambovi, Puerta je do počtu...

Pokud by chtěl pryč Frimpong, tak Gruda. Hložek hostovačka a Beier na jeho (a Hofiho) místo. Pokud odejde Tah tak Anton, pokud Kossonou tak Leite.

Díky.

Reagovat
herbage

Já bych řekl spíše zdvojení postů. Palacios bývá dost marod, Andrich má své limitace a za Xhaku není typologický záskok žádný, jen je jako skála a odehraje všechno. Příští sezónu 8 utkání v LM, do toho liga a domácí pohár, zdvojit posty je povinost. Krom toho García je univerzál a zaskočí takřka všude záloze

Reagovat
Werkrider

Tak více zápasů než tento rok budeme hrát asi těžko

Zase nechat sedět dva ze čtveřice Xhaka, Palacios, Garcia a Andrich by si asi nedovolil ani Xabi, uvidíme.

Reagovat
herbage

Tak nejde jeno počet, ale i o kvalitu. Navíc při 5 střídajících hráčích a delšímu nastavení je to prostě nutnost. Zrovna Andrich není rozhodně neposaditelný a těžko zopakujete tuhle sezónu, kdy krom Boniface/Schicka se vám takřka vyhýbala zranění

Reagovat
Werkrider

Souhlasím v podstatě se vším a byl bych rád kdyby to tak bylo a my ten káder rozšiřovali.

Nesouhlasím ale s Andrichovou postradatelností. V té hře co jsme hráli druhou půlku sezóny, byl Andrich naprosto stěžejní. Při tvorbě se stahuje až k Tahovi, který zůstává jediný stopér, Tapsoba i Kossonou se mu roztahují do stran a tvoří. Xhaka a Palacios a podle toho co koukám i Garcia hrají tu tvořivější pozici, Andrich měl opravdu hodně specifickou funkci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele