Kadlece napadli v Německu fanoušci a zlomili mu nos

22.04.2012, 19:43
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (108)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nemam slov

Reagovat
JozkokozleJ

Uz je tych veci zo strany fanusikov Kölnu na nemecky standard privela. Posobia aspon ti ludia (jednotlivci) na stadione sympaticky? Voci Kölnu som zial nejak zatazeny.

Reagovat
smazaný uživatel

No na me tedy sympaticky celkem pusobi. Ostatne i Arne a Trevor a Stas muzou potvrdit, ze jsme zadne konflikty v Kolnu nepozorovali, a to jsme pri prijezdu na nadrazi potkali fanousky Monchengladbachu , kteri se s usmevy na tvari nekam presouvali (nikdo je nenapadal), po zapase jsme videli fanousky obou taboru se v klidu bavit u stanku s parky a pivem a nakonec jsme jeli nacpanou tramvaji i s fanousky Herthy, a ackoliv tam doslo na "bojove" pokriky (herthaneri si zpivali svoje "hahohe Hertha BSC", kolinane zase vlastni hesla), krome souboje decibelu se nic vaznejsiho nestalo.

Reagovat
JozkokozleJ

Ved ja si i uvedomujem, ze v tomto pripade su moje sympatie/nesympatie zalozene v podstate na malichernostiach.

Reagovat
smazaný uživatel

To je vpohode, o sympatiich prave rozhoduji jen drobnosti, casto nejsou zalozene ani na racionalnim usudku :-). A mne tedy taky zrovna nejsou sympaticke eskapady nekterych kolinskych fanousku, kdybych tomu klubu zrovna nefandila a nevytvorila si k nemu urcity vztah, asi bych je taky neradila mezi oblibene. Vpodstate ten klub, resp. hraci momentalne ani moc sympaticti nejsou :-). Ale ja jim proste fandim z dovodu, ktere jsou pochopitelne asi jenom mne :-).

Reagovat
stas87

my s arnem sme si este zaspievali po zapase v metre,aj tie vykaly boli podla mna akcia zopar jedincov co to asi nemaju v poriadku,ten zlomeny nos by som pripisal frustracii z vykonov kolina...

Reagovat
Arne

S jednotlivci, co dělají tyhle věci, jsme pravděpodobně do kontaktu nepřišli... Všichni, se kterými jo, tak 100 % působí sympaticky. Normálně pokecáš, žádný projevy nenávisti nebo tak.

Očividně má FC v kotli velký % idiotů, kteří tohle dělají... Akorát je smutný, že prostě tím ubírají na kreditu všem a celýmu klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen nemá žádné kluby Míšo? To asi ale o to říkáš... kór v Německu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

Opět se ukázala retardace některých Němců. Strašně nesympatický národ.

Reagovat
Mercury

Tohle vůbec není o Němcích, takoví kokoti jsou všude.

Reagovat
Dubov

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně v Německu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Tohle vztahování je kouzelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Retardovani jsou vsude, i my jich mame plne ustavy, jsme proto nesympaticky narod? V kazdem stadu se najde cerna ovce, jak se rika, pausalizovat je v tomto pripade nesmirne hloupe a kdybych uvazovala jako ty, mohla bych rict, ze Cesi jsou strasne nesympaticky narod, protoze Filipow nesmyslne v jedne diskuzi smahem odsuzuje vsechny Nemce.

Reagovat
Filipow

Neodsuzuji všechny Němce, ani můj komentář nebyl mířen na odsuzování.

Jistě, že retardi jsou všude a nemyslil jsem, že jsou jen v Německu..

Důvod proč jsem napsal, že je to nesympatický národ je můj subjektivní názor.. nemám je prostě rád z mnoha důvodů :)

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to byli dva Turci, co si říkají Němci. Víš h*vno, ale soudíš.

Reagovat
r.mrazik

retardace je vsude...nebyli to tenkrat taky nejaky fanousci u nas,co hazeli sutry na ten vlak a sejmuli v nem dost drsnu tu holku?

Reagovat
HSV1887

Ty seš taky dobrej magor

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, taky ludia su vsade a obzvlast Koln je plny hlavne bosnanov a turkov, ale na tom nezalezi, debil je debil, ci je nemec, cech, slovak alebo turek....

Reagovat
Josifek

Teda, tohle je hodně nesmyslná dedukce. Takovýhle kretény nalezneš napříč všemi národy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je nejlepší. Hodnotit jeden národ podle padesáti, sta lidí..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za 2. Svetovy to bylo taky par lidi?

Reagovat
smazaný uživatel

a myslíš že každý němec byl nacista? dyť 90% němců prostě přišel povolávací rozkaz tak museli na frontu.. neznamená že začala válka a miliony němců s radostí šli střílet židy a rusy..

Reagovat
smazaný uživatel

to bych mohl hodnotit tebe jako slováky kteří se na nás vysrali a přidali se okamžitě k Ádovi

Reagovat
smazaný uživatel

pardon.. zezačátku mi přišlo že reaguji na Slováka

Reagovat
Puskas

slováky kteří se na nás vysrali a přidali se okamžitě k Ádovi

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jako bylo to tak, kdyz se meli rozhodnout mezi protektoratem a vlastnim statem, volili vlastni stat kolaborujici s Nemci.. Nicmene pro me je to, s ohledem na jakousi znalost slovenskych dejin, celkem i pochopitelne...

Reagovat
Puskas

Rozhodli se pro samostatnost a dali přednost před obsazením a plnou německou, resp. maďarskou správou. Tiso měl tehdy v březnu na výběr, resp. žádný výběr neměl - nepodepsat to, spolkli by je Maďaři. A jak říkáš - nebylo se co divit, vzhledem k politice Prahy mezi válkami.

Reagovat
stas87

tak v tom mas trosku zmatok slovaci ziadali po hitlerovi jedinu vec-absolutne samostatny stat do ktoreho by nezasahovali okolne staty(cesko,madarsko)tiso podpisal uplne odzbrojenie slovenska v prospech nemecka,,s madarskom hitler vobec neratal,len nechcel aby v tej oblasti bolo zbytocne napatie a konflikt,slovaci dostali to co chceli a o co usilovali po 1000 rokov ked boli sucastou uher samozrejme ze cesi to hodnoti inak,ako zradu....to uz je ich problem,cesko nikdy nemalo poziciu slovenska pod madarskom,cize cechov nechajme tvrdit to co tvrdi

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam v tom zmatek, asi jsem to ale napsala zjednodusene. Vpodstate z toho, co pises, ani nejsme v rozporu. Mohli si vybrat, bud kolaborace (=samostatnost), nebo podruci, vybrali si samostatnost, coz se opravdu da pochopit a ja to taky chapu, protoze jsem si precetla par knih o Slovensku a jeho dejinach. Zejmena na me zapusobila kniha Narodnostni otazka v Uhersku od Setona-Watsona. Jako zrada se to tu samozrejme take bralo a take se to da chapat :-). Proste je to pomerne slozite, ostatne jako vsechno v historii :-).

Reagovat
stas87

ako pises,zalezi od uhla pohladu ked to tiso podpisal tak nie vsetci slovaci s tym suhlasili...lenze nemci uz davno pred tym nez tiso podpisal v berline ten papier o paktu s nemeckom mali podchytenu armadu a aj policiu,cize ozbrojene zlozky,hitler dokonca uviedol ze ochranuje nemeckych obcanov na slovensku a ze ich slovaci napadaju co bola samozrejme blbost a nemci si tu situaciu sami zhorsili ked prebiehala vojna,na vidieku ludia spolupracovali s partyzanmi,nemci mali aj problemy s ustasovcami v chorvatsku a pomalicky stracali podu pod nohami ak na balkane tak na slovensku a potom prislo SNP a dalej to pozname

Reagovat
Puskas

Kolaborace se dá vyložit všelijak.

Reagovat
Puskas

Zkus si přečíst něco z druhé strany - J. Tisa od Ďurici.

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsi knížku Kolaboranti od Michaela Borovičky?

Reagovat
Puskas

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

A tvůj názor? Myslíš, že obraz Tisa, který je v této knize vypodobněn je nevěrohodný? Nebo i ostatních osob, o kterých kniha pojednává?

Reagovat
Puskas

Dříve jsem blíže znal jen Moravce, trochu Pauluse a Quislinga, takže ty ostatní nemohu hodnotiti, jen toho Moravce, ten je clekem dobře udělaný, ale ten Tiso...je tam třeba věta, že ztotožnil papežské sociální encykliky a nár. socialismus, což on přímo popřel, protože se vyjádřil úplně jinak, a sice , že slovenský nár. socialismus chce do praxe uvést některé z těch papežských bodů. Atd. Není to úplně čisté, ten jeho medailon, Stejně jak ta jinak výborná, a když už pro nic jiného, tak pro ten opačný pohled založený na metrácích dokumentů, Ďuricova kniha, která má hlavně ke konci 30. let poměrně šovinistický ráz a nepravdivě píše o panu dr. Háchovi.

Reagovat
smazaný uživatel

MINIMÁLNĚ většina lidí bylo naprosto zfanatizovaný a přáli si vyhlazení židů. Jasně, Hitler byl výbornej řečník, ale ty lidi měli mít svůj vlastní rozum a uvědomit si, že židi nejsou příživníci, ale naopak motor jejich ekonomiky.

Reagovat
Puskas

Většina lidí si přála vyhlazení Židů???????? To je nehorázná kravina!!! Uvědomuješ si vůbec, cos napsal? Vyhlazení, pojem, který byl kontinentálním lidem úplně cizí a i dnes si málokdo z ětch, co to vyřvávají, vůbec neuvědomuje, co to je vzít život byť jednomu jedinému člověku?

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o to, jestli si to uvědomovali. Tady jde o to, že si ti lidé prostě chtěli, protože to chtěl Hitler.

Reagovat
Puskas

My vidíme jen záběry Leni Riefenstahl na plné stadiony a zmagořené davy, ale desetitisíce jiných dostávali přes hubu, flastry nebo oprátky, ta většina prostě byla zastrašena, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já to beru. Teďka je to samozřejmě jiný. Všude se najde procento magorů.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni věřili, že jsou svrchovaným národem a jedině oni mají právo vládnout světu. A jak se Hitler dostal k moci? Demokratickou cestou, protože ho ty lidi zvolili a už tehdy byla vydaná kniha Mein Kampf (kterou napsal ve vězení) a tam přesně stálo, že židi jsou pouze příživníci a mají být odstraněni. A co se pak stalo? Byl zvolenej, nejdřív jako ministerskej předseda, pak jako prezident.

Reagovat
Puskas

Ano a podporovala ho významná židovská lobby z USA... Ono to bylo všude podobné, někdy kolem r. 1940 byl výzkum v USA a kolem 41% lidí uvedlo, že jim vadí Židi, takže stačil jeden podobný idiot v USA a bylo hotovo. A Němci měli pocit vyvolenosti už sto let předtím, takže Hitler jen zahrál na známou strunu.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to byla jen shoda okolností, no. Ale Němce přesto do smrti nebudu mít rád, stejně jako Rusáky, ale to je zas jiná písnička.

Reagovat
smazaný uživatel

Před tím zase házeli na fanoušky Schalke během zápasu kelímky s výkaly.

Reagovat
smazaný uživatel

skoro jak v Jihlavě no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1) Kadlec nemá co chodit po diskotékách

2) Hráč Leverkusenu by se neměl v nočních hodinách toulat po Kolíně

Reagovat
Mercury

To je sice pravda, ale chyba rozhodně není primárně u Kadlece, proboha.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

jj,mal ist do dusseldorfu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

má být doma a prožívat chvíle lásky s přítelkyní a nebo hrát FIFU 12 na Xbox360...

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalisti, když už nebyli obdařeni sílou a talentem, tak aspoň na cboxu hrají nejlepší sport na světě, tedy hokej. Takže žádná Fifa12, ale NHL12

Reagovat
Puskas

Tak nám těch zraněných přibývá, hotový lazarret - kadledc, Baroš, Drobný, Hubník... navíc Jiráček nehraje, Pilař celkem za svým standardem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček hraje...

Reagovat
Puskas

Já myslel, že nehraje, jak jsme byli zvyklí, třeba jen poločasy a tak, jinak samozřejmě v poslední době nastupuje

Reagovat
smazaný uživatel

jen poločas

Reagovat
smazaný uživatel

pořád lepší než hrát 2 poločasy v GL

Reagovat
smazaný uživatel

to po vyhre sa chodi chlastat na disco aj v profesionalnych kruhoch?

Este ak by bol single tak chapem, ale jeho priatelka je riadna jebacka,(inak dcera jiriho novotneho) pri takej by som sedel doma na riti a poslusne umyval riad

Reagovat
JozkokozleJ

Furt len nejaky extremizmus. Najprv, ked sa Peszko opil, tak bolo, ze i hraci su len ludia a tedy, ze maju pravo sa (i pocas sezony) ozrat. Teraz ty, ze nemaju vobec chodit nikam... Furt extrem z jednej ci druhej strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno to tak vyznieva, ale ide o 2 rozne pripady.

Aby som to zhrnul, alkohol je ok(pripad peszko), co nie je ok je kurvenie sa na diskotekach pokial mas peknu priatelku(ako michal)

Reagovat
JozkokozleJ

No to snad ani nestoji za dalsiu reakciu

Reagovat
smazaný uživatel

preco jozino?

Reagovat
JozkokozleJ

Lebo nechcem aby nasledovalo to, co predpokladam, ze by nasledovalo...

Reagovat
smazaný uživatel

a to je....?

Reagovat
salami

kdyby sis to přečetl, tak bys věděl, že tam byl s přítelkyní

Reagovat
exse

Kdyby chlastal jak Fenin u sebe na střeše, tak by se tohle nikdy nestalo, maximálně by vyhořel nebo spadl, ale od nikoho by nedostal.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

sice pravda, ale zas davat za priklad Fenina..

Reagovat
kjausic

ty fandíš Liberci vid? Jen se divím že nějakej slovaňak ještě nedostal po rypáku v huti nebo v esku

Reagovat
smazaný uživatel

V eSku je sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Esko je na hovno. Lepší je Zanz.

Reagovat
smazaný uživatel

Blažek prý dostal přes hubu v Huti.

Reagovat
johan14

A čo tam robil? Bol si po individuálny plán? Asi podobné otázky si dali fanúšikovia a vyhodnotili to ako porušenie životosprávy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak byl si zaběhat s přítelkyní.. doběhli do Kolína, měli hroznou žízeň, všude už zavřeno tak šel poprosit na diskotéku o vodu a tam mu dali přesdržku, protože to brali jako provokaci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a počet drinků na účtence absolutně neodpovídá

Reagovat
smazaný uživatel

dobře mu tak, měl být doma

Reagovat
Pipo123

Ten článok je popísaný ako keby Kadlec mal 17 rokov a stažoval sa ako ho vybili a aký bolo silný nechápem, ešte keď tam mal frajerku tak im mal dať čo preto, stejne to boli nejaké hovada v tričkách Thor a Lonsdale ktoré boli kúpené vo výpredaje a mali holé hlavy. Borci ušatý

Reagovat
smazaný uživatel

Za a) Když má frajerku, tak se s ní a s dalšími kamarády nemůže jít pobavit do clubu i když mají po zápase a třema 3 dny volno?

a za b) tohle paušalizování, že je někdo holohlavý a nosí třeba Lonsdale, tak automatický musí být chuloš, to už je taky zlo...

Reagovat
smazaný uživatel

k b) kde psal že to byl chuloš?

Reagovat
smazaný uživatel

"stejne to boli nejaké hovada v tričkách Thor a Lonsdale ktoré boli kúpené vo výpredaje a mali holé hlavy."...to už si to pak každý sám domyslí, jak to myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pod výrazem "holohlavé hovado v TS" si v první řadě představím spíš nácka, než chuloše.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo ale ty, který se v tom orientuješ. Většina pak chuligána. A pak, když někdo jde jednou za uherský rok na fotbal a vidí na sektrou holohlavého chlapa třeba v teplácích od Lonsdale, tak ho většinou hned škatulkuje a nezajímá ho, že to oblečení má třeba kvůli tomu, že je mu v tom pohodlně.

Reagovat
smazaný uživatel

No...tak zase když si na sebe bereš nějaké oblečení, tak musíš počítat s tím, že jej ostatní lidé nějak vnímají. A promiň, ale když si vemeš tenisky, tepláky od streetwearové značky (Lonsdale, Everlast), doplníš to mikinou s kapucou, malou taškou přes rameno a kostkovanou čepicí v casuals stylu, tak se nemůžeš divit, že tě označí za chuligána. To je jako kdybych si vzal martensky, ohrnuté džíny, harringtonku, ostříhal se nakrátko a divil se, že mě mají za skinheada, nebo široké gatě, rovný kšilt a dlouhé tričko a divil se, že mě mají za fandu rapu. Každá subkultura má svou uniformitu a image a jestliže se tvá vizáž dané subkultuře přibližuje, tak je to škatulkování celkem logické. Na druhou stranu, nesouhlasím s hovadinami, co tu psal Al Capone, že každý kdo má mikinu s kapucou a krátké vlasy dělá bordel. To je zcestné.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale ty rádoby náckovské značky už se taky rozšířily a oblíká je kdokoliv. Třeba tuhle jsem viděl v klubu punkáče s čírem a mikinou Lonsdale, což mi už přijde trochu úsměvné, ale tak už to není jako dřív, že jsi viděl určitou značku a bylo jasné, co to je za člověka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pozor...Lonsdale není už dávno náckovská značka. Nosím jí taky. Je to boxerská značka, která neodmyslitelně patřila k subkultuře skinheads. Dneska náckové Lonsdale nosí jen minimálně (obvykle ex-náckové, nebo vesničani). Ta značka má vlastní kampaň proti rasismu. A zcela běžně jí nosí skinheadi, punkáči, hardcore kids atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono nejde o to, že by to byla náckovská značka, byla dost zpopularizovaná v těch kruzích a mám to prostě nějak vžité, že bych si to neoblíkl (navíc s čírem). Samozřejmě je mi to jinak fuk, ať si oblíká každý co chce

Reagovat
smazaný uživatel

Já jí vnímám jako skinheadskou značku, která se očistila od nácků a proto mi přijde zcela přirozené, že jí nosí lidi, co poslouchají ska, reggae, oi!, punk...prostě lidi, ke kterým tato značka patří.

Reagovat
smazaný uživatel

v Gelsenkirchenu je to o hubu jít v nějaké takové značce po ulici...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

nemají ty značky rádi, před stadionem (na parkovišti) si prý jeden fanoušek šel hodit věci do busu (žádná šála, nic) procházel kolem busu a proti šla nějaká parta a každý si bouchnul... (kvůli mikině everlast/TS)

Reagovat
Puskas

klasická Česká ulička

Reagovat
smazaný uživatel

Tak TS bych ještě chápal, protože to je značka, která je primárně vnímána jako neonacistická. A pokud se nemýlím, tak Ultras Gelsenkirchen jsou proti náckům.

Reagovat
Pipo123

Já to skôr myslím inak, já som dakedy tiež nosil tieto značky, ale to ich nemal každý druhý človek a každý druhý sa nehral na borca, proste teraz k tomu cítim maximálny odpor, keď vidím napr na disce chalanov čo majú od 18 do 22 rokov cca, vyholené hlavy, chvália sa aký sú chuligány, nosia značky ktoré ste vymenovali a sekajú machrov tak mám nervy, zrovna v posratej trnave ich je hrozne moc. Keď je nejaký konflikt niekde, bitka, tak vždy sú pritom oni, už neraz sa aj mne s mojimi kamarátmi stalo že zabrdali do nás a chceli sa biť... a pritom dosť poznám chalanov čo chodia na futbal a výzorovo sú podobný, ale nie sú to také hovada ktoré by robili bordel a chceli sa stále biť, tu ide skôr o to že tie značky každý nosí a každý si myslí aký je to tvrdý borec atd... proste hnusí sa mi to...

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že diskuze v PD stylu

Reagovat
smazaný uživatel

Už promazaná

Reagovat
smazaný uživatel

dobre mu tak, nema co delat na diskotece a jeste v Koline

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mikesh

Michale, kdybys strebal borovičku tak bys je poskládal na jednu kopu

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro fanoušky 1. FC Köln

Reagovat
Arne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele